måndag, december 18, 2006

Jul i sikte

Jag kom på mig själv med att längta efter julmat tidigare ikväll. Snart så! Kan inte fatta att det snart är födelsedag och jul. Lite frost på backen och några minusgrader nu i alla fall. Har inte hunnit försöka njuta av advent och så. Så jävla mycket att göra, och så trögt det går. Inte riktigt hunnit fundera på vad jag önskar mig, men lite mer på vad jag ska ge bort. Måste försöka jobba duktigt nu. Och på torsdag är det födelsedag och Moneybrother!

11 kommentarer:

Anonym sa...

I Sundsvall finns det väl åtminstone en chans till snö, eller hur?

Du, den där låten jag fick, it knocks me out och tar mig tillbaka och så blir jag hudllös igen.

S. sa...

Nja, det verkar inte riktigt som att det blir någon snö faktiskt. Det är nog precis på gränsen. Lite frost vore ju trevligt i alla fall! :P Jobbmässigt är det bra om det inte vräker ner iaf.

Ja visst är den underbar! Men det kan ju vara lite farligt också.

Anonym sa...

Jag vill ha julkorv (flaskkorv (ja, nu blir det ju skumt nar ja saknar prickar men jag menar kottet fran en gris:)) med senap och lingon, och julmust!

S. sa...

Hehe. Flaskkorv. Men du, fläskkorv är ju inte alls gott! Snart får du avnjuta julmusten i alla fall. :)

Anonym sa...

Nu är jag hemma (prickar tillbaka). Joo, kokt fläskkorv är ju så gott! Och jag har lingonen och Johnnys senap, det är bara korven som saknas, får nog ta en tur till den tyske slaktaren och se om han har nåt som kan liknas vid svensk "fulkorv".

Anonym sa...

I Värmland äter de (vi? i alla fall inte jag) ju värmlandskorv, det är en ännu värre variant av julkorv. Lite gråare, lite grynigare, lite äckligare. Jag är en lycklig vegetarian, jag har en ursäkt för att inte äta.

S. sa...

Haha.

Linda du ska se att slaktarn har nån bratwurst att bjuda på! Sen tycker jag att Johnnys senap är lite överskattad också, men det får man väl inte säga när man kommer från stan där korvgubbarna/gummorna frågar om man ska ha "hemlagad eller vanlig" senap på korven. Trodde jag dom gjorde överallt tills jag hamnade i den här stan. Kan iof vara den här stan som är udda bara pga Slotts. Men jag gillar Slotts!

Sen blir det inte jul utan Munsökorv. Såndär kall rökt sak. Inte särskilt grynig. Förra året var den slut på både ICA och Konsum på ön och mamma tyckte att jamen vi har väl annan korv. Som av en händelse tittade jag in på Hemköp när jag var i stan för de sista julklapparna. Och hittade korv!

S. sa...

Men hörrni, apropå korv! Vi brukade ha leverkorv på julbordet. Det är också en kall korv och den är sådär äckligt vitgråaktig till färgen. Jag skriver brukar eftersom den har gått ur tillverkning. Till mammas stora sorg...

Anonym sa...

Ikvall blir det en tur till slaktaren och han har massa god korv. Men hur god korven an ar sa smakar det ju inte som svensk korv :( Namen Slotts, hur trist far man bli ;)

S. sa...

Säg inte att du gillar rotmos också?

Å andra sidan så har jag ju dig på min sida i kampen mot russina (russinen?)...

Anonym sa...

Skulle inte gora rotmos sjalv, men jag tycker det ar gott. Russinen ar vi overens om ;)