lördag, maj 10, 2008

Grilla

Det är sommar här nu. För tillfället i alla fall. Idag har jag tvättat, pratat lite med grannen samt torkat tvätt på balkongen (och lite överallt faktiskt) för att den inte hann torka innan tvättiden var slut. Rätt fint att kunna torka tvätt ute men tur att man inte är nån pollenallergiker av större mått för då skulle jag väl dö sen när jag la mig i mina lakan.

Jag har precis varit och handlat, specialbeställd bearnaise bland annat, och ska kasta mig i duschen och sedan cykla iväg till norrbottningarna för säsongens första grillning.

Ringt och grattat min pappa har jag idag också. Han fyller nämligen år. Det slår mig att jag borde ringa min faster också men jag hinner/orkar inte riktigt. Pratade med henne rätt nyligen. Hon fyller också år idag, fast hon är sex år äldre än min pappa. Den tionde maj är för mig förknippat med vitsippor, även om det såklart kunde se lite olika ut på den fronten. Här nere har vitsipporna nästan blommat ut. Häggen blommar, syrénerna knoppar och spireabuskarna blommar dom med.

Näe, mot duschen! På inrådan av Limpan ska jag dock kliva i badkaret försiktigt. Hon var här och grejade lite igår och gjorde rent nåt i badkaret. Efter det skrubbade hon det med diskmedel. Slippery when wet alltså. Hon ville inte ha halkningsdöden på sitt samvete sa hon så det gäller att ta det lugnt. Jag hade en kursare en gång som halkade i ett vingligt badkar och han fick både mer eller mindre kroniska smärtor och depression på köpet. Det känns som något jag klarar mig utan...

Inga kommentarer: