måndag, juli 30, 2007

Jämtland revisited

Östersund tur och retur avklarat. Very nice indeed! Inget regn på lördagkväll, massa bra musik, trevligt sällskap, sovplats inomhus, fikabesök och faktiskt mest skoj att köra massa bil.

Veckans fan-också: Att jag inte kom mig för att se Anna Stadling spela i Spikarö kapell i torsdags.

Veckans bästa: När Ternheim körde No Subtle Men (inkl. försnacket), när Ramsby & Hederos körde Du min vän och när Anna & Idde körde Rusningstrafik. Ja, och så festivalsällskapet såklart!

Men nu är klyktattarna* hemma igen!

Skriver mer om det hela senare. Kanske.


* För er som inte vet är det surjämtarnas benämning på invånarna i Västernorrland (Y-län).

torsdag, juli 26, 2007

Obs!

Måste bara tillägga att det är vindstilla, kvällssol, tjugo grader varmt och att smultronen smakar bra.

Snart så

Bara en dag kvar på Posten nu. Kanske för alltid? Känns lite märkligt. Men med tanke på hur bra mitt jobbsökande går *host* så är det väl inte otänkbart att jag kommer att behöva tampas med blålådor, C5:or, reklambuntar, klump och annat skit igen. Det är dock fortfarande skönt att fem veckors sommarjobb är till ända.

Jag sitter här och dricker en vansinnigt söt pulvercappucino. Fick nåra gratisprov för nån vecka sen. Sitter här i min nya svarta kjol. Var in till stan en sväng i eftermiddags och köpte bland annat den och ett par coola örhängen. Sedan köpte jag med mig sushi hem. Det var nästan så att jag dreglade i bilen i väntan på att få sätta tänderna i allt det smarriga. Gott var det, men inte Ayakos-klass (vilket väl var väntat).

Ska spela gitarr nu, och pyssla lite. Tvättar mina jobbsandaler i tvättmaskinen precis och det ska bli intressant att se om det är nåt kvar av dom för mig att jobba i imorgon eller om jag ska slänga dom innan jobbet istället för efter. Sista jobbdagen alltså. Både skönt och läskigt. Läskigt för att framtiden liksom börjar då. Uppsatsskrivandet måste avslutas t.ex. Men på lördag är det Yran som gäller och det ska bli jävligt skoj! Ser framemot en skön roadtrip då jag tänker sjunga i bilen nåra timmar (precis som på jobbet med andra ord haha) och sen bra konserter och trevligt sällskap. Det behöver jag verkligen!

Ser så framemot att se Anna Ternheim (nähä?) och ser det som en uppvärmning för Katalin-spelningen, hehe.

Nu är slisket i koppen (min nya favoritkopp: en brun höganäsmugg utan öra, som det varit Apotekets senap i) slut och gitarren väntar.

onsdag, juli 25, 2007

Dagens djur

Dagens djur på turen blir den röda katten på Snäckvägen som låg och slaggade på ett staket, alldeles bakom brevlådan. Den brydde sig inte nämnvärt när jag släppte i posten och sen grejade lite med en "klump" som också skulle i. Till slut reste den sig lite, tittade på mig och buffade mot lådan. Jag snackade lite med den och kliade den bakom örat. Sen var jag tyvärr tvungen att dra vidare eftersom det stod en man ute vid grannlådan och väntade på posten.

Dagens bubblare: Ekorren på Farkostvägen.

tisdag, juli 24, 2007

Yran

Jamen det ser ut att bli en one-woman-roadtrip till Östersund och sen en three-women-roadtrip hem. Jag kör upp, joinar H & M, ser massa bra grejer som Miss Li, Anna Ternheim, The Ark, The Pipettes och Nina Ramsby & Martin Hederos, sover i tält (ej festivalcampingen) och sen joinar brudarna mig i bilen på hemvägen. Förhoppningsvis blir det en liten visit i Östersunds utkanter också. Sounds good to me!

Nu ska postis sova.

måndag, juli 23, 2007

Film

Brorsan och jag har alltså avverkat lite film i helgen. Vi började med Almost Famous som jag sett flera gånger men som han inte hade sett. Jag hade tjatat i två veckor om att vi skulle se den. Tjenare kungen hade han inte heller sett, men jag hade sett den två gånger. Igår var det så brorsans tur att bestämma en film och då blev det Spinal Tap som jag faktiskt inte sett. Jag anar ett visst tema...

Idag känner jag också en viss längtan efter att träna. Jovisst! Sisådär 4½ månad sedan jag sist besökte ett gym har jag två dagar irad fått för mig att göra lite situps och armhävningar. Armarna klarar sig men magen alltså... Det är lite skönt med träningsvärk faktiskt. Jag hoppas den håller i sig, den här känslan av att vilja träna rejält. Om jag gillade att jogga skulle jag nog bege mig ut, men jag hatar det. Så jag får väl försöka komma iväg på fler promenader, och om andan faller på kanske jag hänger mig lite åt mitt gamla hopprep. Det sista tror jag nog inte riktigt på själv ens en gång.

Snyggt

Jag såg värsta snygga paret vid bankomaten idag när jag svischade in på parkeringen efter turen. Båda var helt svartklädda, hade svart hår och hela armarna tatuerade. Dom var liksom bara så snygga! Med sig hade dom ett barn i rosa tröja. Det var inte lika coolt kanske, men ändå rätt skönt. Att dom var föräldrar, och ändå som folk...eller inte.

söndag, juli 22, 2007

Långpromenad

Tog en promenad för någon timme sedan. Regina Spektor i öronen och solen i ögonen. Jag gick norrut, mot min gamla lågstadieskola, och försökte låta bli att tänka på att det är dags att köra samma sträcka imorgon med massa reklam. Vek sedan upp vid kyrkan och tog en sväng på kyrkogården. "Nya" kyrkogården som inte varit ny sedan jag gick på fritids, men den är ju fortfarande den nyaste så. Hörde det krafsa till i en tall och tittade uppåt. Fick syn på en ekorre som samtidigt fick syn på mig. Vi tittade på varandra en lång stund innan han vände bort huvudet. Det luktade tjära från klockstapeln. När jag sedan fortsatte på rakan över skogen mot Smedsgården [smessgårn] såg jag en till ekorre, men denna gång utsträckt i vägrenen och stendöd.

Traskade vidare och det var verkligen knappt en kotte ute. Inte ens fåren. Såg några hästar och ett par bilar åkte förbi i alla fall. Sneddade ner mot "meken" och Nedergård men vek av mot ridskolan. Funderade över rötter och fötter. Plockade nåra små hallon. Gick lite längre än jag först tänkt, ända mot vattentornet, för att få blicka ut över utsikten som är en av höjdpunkterna under mina jobbdagar. Man ser inte bara sundet utan ännu längre, Sundsvallsfjärden och ända till Njurunda och Nolbykullen. Visserligen ser man stans största industrier också men det hör till och utsikten är storslagen. Traskade förbi "konstnärns" (det har inte bott någon konstnär där på rätt många år nu men ateljén är ju kvar) och sedan huset där den gamla tanten låg död förra sommaren. Utsikten började försvinna och Regina hade sjungit klart om Uh-merica. Sedan var jag nere på stora vägen igen och bilarna svischade förbi. Tidigare i veckan låg det en överkörd ekorre här. Såg en levande den dagen med. Jag hoppades så att dom inte var kompisar.

A New England

De senaste dagarnas hangup.

I saw two shooting stars last night
I wished on them but they were only satellites
Is it wrong to wish on space hardware
I wish, I wish, I wish you'd care

I don't want to change the world
I'm not looking for a new England
I'm just looking for another girl

(Billy Bragg - A New England)

Jag höjde volymen och sjöng med i postbilen i torsdags när jag hörde den på radion. Folk kollade, men vad bryr jag mig om det?

lördag, juli 21, 2007

Koncentration

När man spelar, och sjunger, Hello Saferides The Quiz gäller det att ha styr på fingrarna och tungan rätt i mun! :)

Lördag

Idag har jag sovit och njutit av att jag får göra det. Sedan har jag träffat S. och fikat och snackat lite i solen. Vattnade lite på min gammelmormors grav på hemvägen och sedan har jag handlat käk, tvättat lite (tvättandet måste fylla nåt slags terapeutisk funktion för mig för fan vad jag tvättar haha), spelat lite gitarr och nu sitter jag här och lyssnar på Juliette & the Licks via Billy Braggs New England och Winnerbäcks Vinter över ån. Jag har inte jättemycket musik i den här datorn, hehe. Fast brorsan har ju desto mer så jag kanske skulle rota reda på lite Black Sabbath eller nåt.

Apropå 70-talsrock så såg jag en av mina favvofilmer igår - Almost Famous. Vet inte vad det är med den men jag älskar den. Ikväll blir det nog en annan favvo, nämligen Tjenare kungen. Den grät jag till på bio, eh. Det gjorde ingen annan och jag brukar extremt sällan gråta på bio.

På tal om musik behöver min gitarr strängas om. Vissa av strängarna börjar verkligen se risiga ut. Det blir ett projekt när jag är åter i mitt eget hem. Det och att köpa ett nytt och bättre capo.

fredag, juli 20, 2007

Bortskänkes

Hej mina vänner och andra som jag känner. Är det någon som är sugen på en bikini i stl 38? Det ligger ett gammalt men oanvänt så kallat "reafynd" i min garderob här till ingen nytta. Tyckte den var så fin när jag köpte den men som det kan bli när man handlar på rea så blev det ju inte mycket till fynd i slutänden eftersom den var för liten. Det var ju nåra år sedan det här, idag tittar jag inte ens på den storleken hehe, men vi snackar väl det här millenniet i alla fall.

Den är vit med röda blommor och lite rosa på. Blommor utan att vara gullig. Lite trekantsvariant på bhn fast sådär så trekanterna sitter fast och inte far runt som dom vill på ett snöre. Trosorna är av vanlig modell men kanske rätt lågt skurna fram.

Nå? Annars åker den med lite gamla t-shirtar och annat skrot till en hjälporganisation (som har en secondhandaffär alltså, bikinin ska inte till "barnen i Afrika").

torsdag, juli 19, 2007

Maaaaat

Jag är hungrig! Ska snart bli lite bullköttar här. Med potatis, sås och lingonsylt. Det var inte direkt igår jag åt det. Har skickat brorsan på affärn. Affärn... Det blir lite fler såna ändelser ('n) på ord än vanligt har jag märkt. Det var nåt jag tänkte på förut idag men vad det var för ord det har jag glömt. Tror inte jag säger "hunn" istället för hund/hunden än i alla fall, haha. Det har jag väl inte direkt gjort tidigare heller så. Hehe, kanske var det "blon" jag tänkte på? Blon som sipprade ur min tå häromdan, haha.

Sex arbetsdagar kvar nu om allt går som planerat. Riktigt trött är jag nu. Den där första postkoman har övergått i en mer konstant och rejäl trötthet. Man är mer uthållig än förr men samtidigt mer riktigt trött.

Jag känner mig lite rastlös också. Jag vill hitta på nåt kul snart men det verkar inte riktigt vara någon som vill leka med mig. Nu ska jag leka lite med min gitarr.

tisdag, juli 17, 2007

Happy Feet?

Nja, riktigt glad är inte högerfoten än. Igår eftermiddag kunde jag verkligen knappt gå på den och jag var verkligen inte glad över det hela. Sånt som vila, linda, smörja, värktablett och bil till jobbet istället för promenad har dock gjort sitt till. Det gick över förväntan att jobba idag. Imorse hasade jag dock runt så försiktigt det gick och för att inte ta ett steg i onödan släppte jag en "blålåda" lite väl oförsiktigt och den landade med ena hörnet på en av mina tår. Aaaj! Så sen hade jag både bandage och plåster på samma fot ett tag, haha.

Idag blev jag upplyst av en kund om att man minnsan inte får åka förbi postlådor bara för att det står en bil parkerad framför. "Så får man inte göra!" Det får man visst det. Jag blir hårdare och hårdare för varje säsong, om nåt blockerar lådan så får folk skylla sig själva eftersom det är deras skyldighet att ha lådan tillgänglig. Lyckas man göra illa sig under det extra besväret (typ halka på vintern och bryta foten) blir det inte så kul heller. Jag gör undantag ibland, beroende på vad det är för post och om det är en engångsföreteelse/nåt kunden inte kunnat rå för. Så "Flytta din jävla bil om du vill ha nån post!" hade jag lust att säga, istället försökte jag förklara hur det låg till och gav honom namnet på min chef. Det var inte på någon av mina ordinarie gator och jag fick känslan av att den här mannen hade försökt förr. Och oh så rätt jag hade. Inget uppseendeväckande detta. Konstigare saker har man råkat ut för, ännu konstigare har man hört. Man blir luttrad. Trevligare idag var alla söta barn som hämtade post och/eller tittade när jag åkte förbi.

+
Foten bättre
Söta barn
Fina katter
Pop nonstop på P3
Ingen reklam
Relativt lite post (inkl. lite "klump")

-
Psyko-gubbe
Skällschäfern som hatar mig (eller postbilen)

måndag, juli 16, 2007

Stukad

Min fot gör ont. Klev snett i en trappa på turen idag och stukade foten. Lite skrubbsår på knät också men det är ingen fara. Foten gör dock riktigt ont nu efter promenaden hem. Reklam och fyra extra gator idag också. Nu är jag trött! Funderar på att åka till stranden och lägga mig och sova men det kom massa fula moln och min fot gör ju ont så jag kanske bara ska halta ut på balkongen?

Måndagsjävel!

söndag, juli 15, 2007

Vill inte

Jag vill ha semester, jag vill inte jobba!

Imorrn är det reklam också men jag ska försöka fokusera på att resten av veckan är reklamfri. Så himla skönt.

Gonatt!

lördag, juli 14, 2007

Sommar & sol

Idag har det varit en solig och oväntat varm dag, jättevarm närmare bestämt. Mycket skönt! Efter några dagar helt solo har brorsan återvänt från Västkusten, Norge och konserter. Päronen har dragit till Kroatien på MC. Efter en vecka av jobb är det äntligen helg. Stökar runt lite här hemma nu. Tvättar, kollar på gamla foton, slösurfar, ska spela lite gitarr, filosoferar lite...

Tidigare idag träffade jag värsta snyggingen! Ago Thor heter han och är drygt åtta månader. Jag har bara träffat honom en gång tidigare och då var han ungefär en och en halv månad gammal. Då skrek, åt och bajsade han. Nu badade han i sin fina pool, stod och gick med lite assistans samt var väldigt intresserad av sladdar och snören. En mycket glad liten filur. Ja, jag träffade ju hans föräldrar också och fikade lite i solen.

Nu ska jag hänga lite tvätt. På återseende!

tisdag, juli 10, 2007

Sett på jobbet

Naturist. Check!
Hund med cykelhjälm. Check!
Man springandes med stor brevlåda under armen. Check!

söndag, juli 08, 2007

Dinar

När jag var liten gillade jag stenar och innan jag kunde säga "stenar" sa jag "dinar". "Oooh, titta dinar!" ska jag visst ha sagt. Det borde ha varit kring samma tidsperiod som jag stampade på myrorna på vår uteplats och sa "Döda, döda, döda!". Vill minnas att jag också skjutsade de små mosade myrliken på flaket till trehjulingen vid nåt tillfälle. Vad stensamlingar anbelangar så höll det i sig länge och jag kan fortfarande hitta "fina stenar" och snäckskal i mina gamla skrivbordslådor när jag rensar. Alla fina stenar är dock inte så jävla fina...

Idag har jag dock varit och letat stenar av modell lite större tillsammans med mamma och pappa. Vi hade bestämt oss för att åka till byn där pappa växte upp (och där delar av min släkt huserat i en himla massa hundra år) och ner till Ljungan för att plocka lite fina runda stenar att lägga kring planteringen på farmor och farfars grav. Som en kant liksom. Vi åkte till stället där farfar under många år var med och drog not. We're talking fiska, framförallt lax, med not. Där plockade vi på oss några kilo sten, jag plockade lite blommor (Mamma: "Har du plockat nå' orkidéer? Jag: "Eh, det hoppas jag inte...jag trodde det var ogräs." Vi kom fram till att det nog var nån sketen strandväxt bara.) Sen åkte vi vidare mot kyrkogården och satte lite nya blommor och la dit stenarna. Jättefint blev det!

När vi ändå var i de tagen åkte vi vidare till min gammelmormors grav för att sätta en ny blomma även där. Hon fick dock inga stenar, även om vi hade nåra över. Det behövs inte där och det skulle ju liksom blivit fel. Fel älv till och med.

Nu ligger det en lite mindre sten kvar i mammas bil, på golvet nedanför där jag satt. Glömde... Plockade den på en gång vi klev ur bilen och hade sen lite svårt att slita mig från den. Nästan som när vi var på bilsemester när jag var liten och pappa fick tömma bilen på sten när vi kom hem!

If no one wants to party...

...I will party on my own.

Började kvällen med middag med min Sandravän. Fajitas och en öl la sig fint i magen. Jag gick sedan vidare och löste in mig på Gatufesten. Såg Marit Bergman som hade en oförtjänt liten publik. Det kan ju delvis haft med vädret att göra, kvällen innan hade det inte varit jätteroligt. Konserten var bra även om Tyrol såklart var svårslaget. Det började regna igen och jag träffade på två bekanta som jag småpratade med. Den ena tog plats under mitt paraply och snackade vidare och den andra gav mig en puss på kinden och erbjöd mig en halväten lakritsrem innan de tog skydd för regnet i ett öltält.

Efter Marit gick jag en sväng runt området för att checka läget och såg i ena ögonvrån hur Jerry Williams drog igång på torget. Begav mig snabbt därifrån och ställde mig under tak vid en annan scen och inväntade Asha Ali. Såg några låtar och hon var väldigt bra. Regnet hade gett med sig men trots det var det kanske bara en 25 pers som tittade. De som stod längst fram rockade för betydligt fler dock och Asha blev alldeles rörd.

Pinnade vidare ner mot ån för att se Timbuktu & Damn. Massa folk stod redan och gungade med Timbuk och hans polare. Som mest var dom tolv pers på scenen. Jag hade aldrig sett honom live förut så det var verkligen kul och jag var mycket nöjd även om jag missade början. Till de utklingande tonerna av Det brinner i Paris igen ("- Är det nån som känner till ett band som heter Helt Off?") gick jag mot torget för festens kanske mesta lågvattenmärke - Highway Stars. Betraktade Ljudteknikern som soundcheckade och skämdes samtidigt lite över att stå där som om jag väntade på 70-talsperukerna. Gömde mig under mitt paraply. Tittade på publiken som faktiskt började strömma till. Giget var tack och lov bara en timme, jag hade inte blivit förvånad om det hade varit längre. Ett dimmigt duggregn låg över torget och gjorde att konfettin smetade sig fast på mitt paraply. Jag stod på behörigt avstånd från den tätaste publikklungan, som i vissa stunder i mångt och mycket liknade en djurpark. Var det här samma stad som nyss visade upp sina fina sidor med Timbuktu? Ja, samma stad men förmodligen inte alls samma människor. Samtidigt får jag ju konstatera att det hade kunnat vara mycket mycket värre. Det mesta såg faktiskt städat ut och folk hade ju kul, så varför ska jag döma eller gnälla? 70-talsdisco är inte så illa heller, och om jag inte tittade på dom som framförde det så gick det ju att uthärda.

När spektaklet var slut kollade jag på klockan och konstaterade att det var en timme kvar tills nästa nattbuss och jag hade ju tänkt vara lite social också. Ställde mig och tittade på ett coverband ett tag. Dom är ganska bra och mina päron känner dom. Ena stunden var paraplyet uppe, andra stunden tyckte jag det gick bra utan. Jag var helt blöt i håret men ändå rätt nöjd med att regnet inte varit värre under kvällen, jag hade ju befarat konstant spöregn. För att få nåt att göra och för att jag var sugen på nåt så gick jag och köpte mig lite wokad älg i pitabröd. Tänkte för en stund köpa thaimat men den kön var mycket längre. Inget fel på älgkött men anrättningen var lite trist faktiskt, och det var lite pyssligt att äta det sista samtidigt som jag höll i paraplyet. Kollade lite mer på coverbandet och gick nån vända runt torget. Träffade sen han som jobbat klart och fick skjuts hem, vilket var väldigt välkommet. Jag slapp åka nattbuss med pöbeln och hann dessutom vara lite social.

Nu har ni fått blogg att läsa så ni klarar er. Lite kompensation för det fattiga skrivandet på sistone kanske man skulle kunna säga. Jag har mer att skriva men för att det inte ska bli så sanslöst långt, och för att inte blanda äpplen med päron, så gör jag ett till inlägg...

lördag, juli 07, 2007

Regn hos mig

Ja, nu är det väl inte bara hos mig det regnar direkt men här har vi varit förskonade från ovädret som härjar söderut. Vi har haft några dagar med strålande sol och tjugofem grader varmt. Idag har det varit mest mulet men liksom helt okej. Tills det blev kväll och jag skjutsade in brorsan till stan, då började det regna och sen har det hållt i sig. Imorrn tänkte jag bege mig in på stan och se lite konserter och vädret beräknas vara lika vidrigt då. Men jag är tjurig och jag hade bestämt mig, så utan sällskap men med regnjacka kommer jag att bege mig in imorgon för att se framförallt Marit Bergman och Timbuktu. Eftersom någon jag känner kommer till stan och jobbar lite måste jag nog stanna kvar och se det kanske kassaste och mest ointressanta bandet av alla också, men men...då är jag väl redan kall, blöt och trött så vad gör en timme till? Det skulle ju vara kvällssol vid Norra scenen när jag skulle stå där och njuta av Marits och Timbuktus musik. Det skulle vara varmt och jag skulle ha min nya och hittills oanvända tunika ju! Nowadays går jag ju mest i mörkblå jävligt läckra brevbärarkläder. Jaja, jag får väl avlägga rapport om hur kvällen gick. Var det nån som sa att svenskar snackar mycket väder? Hehe. Holländare är likadana har jag hört. Men det är väl inte så konstigt att jag beklagar mig över regnet (och bristen på sällskap), jag blir så grinig när jag blir blöt om fötterna.

Gonatt!