tisdag, augusti 29, 2006

Bäst

Ani är bara bäst. Jättebäst. Speciellt ibland.

"and my little pink heart
is on its little brown raft
floating out to sea"

"and what i meant to say is muah which means i'm thinking of ya
which means i've been thinking of you
all along"

Jag tror visst det är dags att lyssna en sväng på Revelling/Reckoning här nån dag. Men inte nu. Nu ska jag se på en dålig film.

måndag, augusti 28, 2006

Åska

Trots solsken imorse åskade det. Dåligt omen. Jag klev upp och efter ett tag tyckte jag att jag såg suddigt. Sen uppenbarade sig zickzackmönstret och det var bara att invänta huvudvärken. Andra gången på mindre än en vecka, tredje gången på ett par månader. Inte lika intensivt som i juli men nog blev det huvudvärk nog. Det finns gränser för hur privat jag tänker vara här, men sammanfattningsvis har den här hösten potential att bli riktigt överjävlig. Och då har den inte ens börjat på riktigt. Det spöregnar, jag har ont i huvudet och jag är deppigare än jag varit på över en vecka. Överlag är det helt okej och imorse kände jag mig till och med nästan lite inspirerad till att ta itu med lite förberedelser inför hösten. Det gick dock över när några insikter slog mig. Insikter är inte alltid enbart av godo. Speciellt inte när det känns som dom slår till sådär på ömma punkter i magen, bröstet, ryggen eller struphuvudet. Med knytnäve eller med kniv. Okej nu låter jag som världens drama queen eller de deprimerade tonåringar jag ska skriva mitt examensarbete om, men det gör ju ont! Förbannat ont gjorde det alldeles nyss. Frågor jag aldrig kommer att få svar på. Saker jag inte kan kontrollera. En jävla ensamhet och saknad. Patetik.

you said you needed time
and you had time

Jag vet, men det var inte riktigt så enkelt.
Det skulle inte bli såhär.


Jag längtar efter massa ny musik, men en del av det vet jag knappt om jag kommer våga lyssna på.

söndag, augusti 27, 2006

Så.

Då var jag här igen. Sitter och lyssnar på Anna Ternheim och är mätt på pasta med massa ost. Anna sjunger My Secret i Berlin. Den där starka och lite hesa rösten som går rakt in. Skär. Och när rösten blir lite djupare är det som underbarast. Snart kommer ny skiva. Jag ser verkligen fram emot den. Det finns så mycket förknippat med den förra, på så många sätt, och det ska bli intressant att se vad som kommer att förknippas med den här. Jag vet att det är en skiva som kommer att gå varm hela hösten. Minst. Ser också fram emot Laleh. Och Marit Bergman, fast där vet jag inte riktigt vad jag har att vänta.

Laleh såg jag i förrgår med Hannapanna och Limpan. Sundström spelade med Laleh också. Eller han spelade inte, utan sjöng bara, för han hade ont i tummen. Konserten var underbar. Det var underbart i juli också men nu var det dubbelt så långt och lite lättare att fokusera kanske. Härlig julikvällssol var bytt mot mörk universitetsaula. Jag både skrattade och grät. Jo, jag fällde faktiskt en tår. Vackert, roligt, härligt och ärligt var det alltihop. Skönt och med en spontan känsla. Man ville knappt gå därifrån, och det ville definitivt inte Laleh heller.

Innan Laleh hade jag precis kommit hem från Köpenhamn. Em och jag åkte dit för att semestra lite. Insupa atmosfär och kolla in kongens by. Vi åt och fikade oss igenom stan. Promenerade en hel del. Kollade in framförallt Nörrebro men även Vesterbro och ena hörnet av Söndermarken. Vi gick lite på och kring Ströget även om vi minimerade besöken på själva Ströget. Rätt nära fanns dock bland annat mysiga "Pisserenden". Det låter inte mysigt, men det var det. På onsdagen släpade jag iväg oss till Christiania. Det var coolt att se! Mindre coolt var de häftiga regnskurarna. Vi kollade de mest centrala delarna och käkade god mat på en vegetarisk restaurang. Jättegott! Jag vill gärna se mer av Christiania. Visste inte riktigt hur stort det var, men har kollat lite mer på det sen jag kom hem och kan konstatera att det finns en del kvar för Sandra att se. Arkitekturen vill jag ta mig en rejäl titt på. Vid nästa besök ska jag köpa en guidebok för fem pix eller hör och häpna, ta en guidad tur! Pengarna går ju till "bevarelsen av Christiania". Stoppa normaliseringen! Många mysiga ställen att äta och dricka på har vi hittat och summan av kardemumman är väl att jag gillar Köpenhamn och gärna återvänder. Snart. Det är inte lika vackert som Stockholm, men det är en del av poängen.

Igår fikade jag med Hannapanna i solen och sedan käkade jag norrländsk specialitet med Pite-Lena och Haparanda-Henke. Surströmming! Det smakade gott, alldeles lagom. Imorgon är det såndär alldeles vanlig vardag igen. Lite läskigt faktiskt. Snart drar terminen igång. Jag skulle behöva fixa lite innan dess.

Den som väntar

Snart, alldeles snart, ska jag skriva lite om min lilla tripp till kongens by, en helt underbar konsert jag var på häromdan och kanske nån annan liten fundering. Snart.

torsdag, augusti 17, 2006

Släpp in solen

Solen skiner in genom mitt fönster nu. Eller mina fönster. Men jag tittar bara ut genom det renaste. Det regnar också, samtidigt. Det skitigaste fönstret är fortfarande helt immigt efter störtskuren som kom för ett par timmar sedan. Klev upp i hyfsat bra tid idag men det märks knappt eftersom jag suttit framför datorn i stort sett hela dagen. Men jag har gjort viktiga saker också. Mailat hit och dit om både examensarbete och praktik. Fokuserat så jag har ont i tänderna. Ja, jag pressar dumt med tungan mot tänderna när jag koncentrerar mig. En jävla ovana. Allt är inte bra, långt ifrån, men jag mår bättre.

Sämst idag: borde ha åstadkommit ännumer (städa, diska, plugga, fixa)
Bäst idag: trevlig "pratstund", middag i trevligt sällskap väntar, sol
Dagens avundsjuka: kanadensiska internetvännen J. som jobbat på festival och verkligen beskådat the little folksinger på nära håll. Hon hade inte pratat med henne (i Ani-tröja och för dagen synlig babetatuering...I think not liksom) men dom "shared a moment". Tydligen syns magen ganska rejält (och annat också) och hon är tydligen skitsnygg även nu (som om det var oväntat).

tisdag, augusti 15, 2006

Ledmotiv

Jag har köpt en samlingsskiva med Peps. Jag tror låten Ingenting gjort ska bli mitt nya ledmotiv! Åtminstone för dagen. Det passar så bra med mitt engelska favoritverb. Procrastinate. Smaka på det. Funkar även som procrastination, eller rent av procrastinator. Förutom att det låter nästan som prostata så är det väldigt fint. Helt underbart praktiskt verb är det! En internetvän till mig brukar titulera sig "professional proctastinator". Synd att det är upptaget.

Största händelsen för dagen är att jag äntligen har Anis nya album Reprieve i min ägo. Underbart.

Det är de små sakerna som gör det. Speciellt när så mycket annat suger.

"Men det blir ingenting gjort, nä ingenting blir gjort..."



P.S. Det låter lite som terminator också.

Regn

Jag skulle ha kunna döpt inlägget till "Regn hos mig" eller nåt, men det gör jag inte av två anledningar. 1. Det skulle ha verkat fruktansvärt patetiskt. (Och det har ju inget annat gjort på sistone.) 2. Jag döper inte ett inlägg efter en Orup-låt.

Regnet vräker i alla fall ner ute. Inte mysigt alls på något sätt. Jag är på väg att gå och lägga mig. Ska bara borsta klart tänderna och torka håret lite. Vill inte gå och lägga mig egentligen, men det är hög tid att göra det. Kan inte sova till ett-halv två på dagarna. Det är ju inte så att jag har lust att göra massa saker om jag fortsätter att vara vaken heller.

Kan det sluta regna! Det är inget mysigt sommarregn och jag vill inte ha höst än. Det är bara ett vanligt deprimerande jävla regn.

Gonatt

måndag, augusti 14, 2006

Brustna hjärtans höst

Det vore ju synd att frångå temat.

”...som ett obehagligt allvar drar sig hösten in i stan. det finns en doft av allt i mörket, kallt och blött, och nästan tyst.”

Läget

Det är väl bättre än för någon dag sedan det där läget. Men så slår det mig och det gör så ont och känns så fel. Jag vill att allt ska kännas bra. NU! Och att det ska bli bra. På ett eller annat sätt.

I övrigt är min dygnsrytm helt jävla fucked up igen. Jag fattar det inte! Den var ju helt okej alldeles nyss. Sen bara blir den liksom.

Har fått en handledare inför examensrapporten också. Det är ju bra. Och oj vad jag känner mig motiverad! Nä vänta, det där sista var ljug.

lördag, augusti 12, 2006

Vem vet

Vet inte om det känns nåt bättre idag. Groggy i huvudet efter kass sömn. Det blåser och är mulet nu. Jag ville ha mer sommar sa jag ju! Och missförstå mig rätt, det var jävligt skönt med lite miljöombyte och det gick bra att jobba och så. När jag inte jobbat har jag slappat och det har varit skönt. Men ändå. Såg en del film förresten, bland annat alla Sagan om ringen-filmerna. Så nu är jag som "alla" andra. Nu ska jag äta frukost innan det är dags för middag.

Suck

Jag tycker verkligen inte om mitt liv just nu. Är det någon som vill byta? Det känns som jag skulle behöva komma bort. Jag vill ha mer sommar till att börja med. Känner ungefär noll inspiration inför hösten. Den fanns där förut men den har försvunnit. Nånstans bland lådor av brev i C5-format. Egentligen ska jag inte skylla på det. Inspirationen till det mesta försvann redan innan. Men jag hade en grej jag hoppades på. Och så var det ju sommar och varmt och jag såg framemot lite miljöombyte och så (även om jag såklart hade separationsångest från mitt liv innan jag åkte). Längtade gjorde jag också. Självklart gick det åt helvete. Det hade jag inte trott. Inte nu och inte så. Framförallt inte så. Om det här inte ljusnar snart, om inte Köpenhamn och Laleh kan få mig på bättre humör så kommer det här att bli en osedvanligt äcklig höst.

fredag, augusti 11, 2006

Oinspirerad

"kraven och stressen....klump i magen...lalala" Ja, ni kan låten. Eller kanske inte, men jag kan den i alla fall. Till och med lingonsylten jag köpte igår var synnerligen oinspirerande. Bäst före datumet på den hade passerat med över tre månader! Hur äckligt får det bli liksom? Nu ska jag ta en tur ner på stan och se om det finns nåra gröna höganäsgrejer kvar innan den gröna färgen utgår. Jag har tre koppar (varav en inte är helt hundra) och tre assietter, så jag borde passa på.

torsdag, augusti 10, 2006

Tråk

Jag har tråkigt. Har inte spenderat så mycket tid med bara mig själv på jättelänge. Och inte på sånhär liten yta. Jag är ett ganska tråkigt sällskap just nu. Suck.

tisdag, augusti 08, 2006

L-Word

Alltså varför måste dom köra det på sommaren? Då jag inte har kanalen i fråga. Nu har jag ju missat jättemycket. Och det lär ju dröja hundra år till säsong tre finns att köpa/hyra. Ladda ner? Nä, jag är så fruktansvärt laglydig. Hm, det där var lögn. Min dator pallar inte riktigt att visa film. Det blir mer...bildspel. Vad jag skulle behöva, det är någon som kunde fixa säsong tre (från typ avsnitt fem och framåt) på en dvd. Inte för att jag tänkt uppmana till något lagbrott, åh nej...jag bara eh, önsketänker lite.

måndag, augusti 07, 2006

Bostad

Shit, det bara slog mig...av alla mina kompisar så är det bara kollektiv-Klara som bor i studentbostad förutom mig. Så har det nog varit ganska länge. När hände det egentligen? Ungefär samtidigt som (nästan) alla klippte sig och skaffade jobb? Lena konstaterade att det bara var jag av hennes kompisar som inte hade nåt "långsiktigt" boende, när vi filosoferade lite i bilen tidigare idag. Jag tänkte att det var ju bara hennes vänner det men kom nu fram till att fan det är ju likadant bland dom jag känner. Inte för att det gör nåt (än så länge), det var bara ett konstaterande. Hm. Ett rivningskontrakt finns också i bekantskapskretsen, men det har visat sig vara rätt stabilt. Och det handlar dessutom om Sthlm. Och innehavaren tillhör kategorin klippt-sig-och-skaffat-jobb. I alla fall rent bildligt, det där med håret.

Idag bjöd jag på lunch. Tomat- och ostpaj med både vanlig ost och fetaost. Smarrigt! Nu ska vi se om jag kan åstadkomma lite middag. Måste fylla kylskåpet med lite innehåll och så packa upp lite också så jag får plats med Linda som kommer och övernattar.

söndag, augusti 06, 2006

[...]

Tänkte skriva några rader men jag tror inte att jag har något att skriva egentligen. Hm...nä. Rotade i en låda under sängen igår. Letade efter en sak men hittade en annan, en fin gammal grej. Tog reda på den och fixade lite. Tänk om det vore så enkelt med en del andra saker också. Eller om det gick överhuvudtaget. Allt blir verkligen inte som man tänkt sig. Egentligen blir i stort sett ingenting som man tänkt sig. Förresten åker jag till Uppsala imorgon. Det känns både bra och sådär.

Over and out.

lördag, augusti 05, 2006

Bättre förr

Vissa saker var helt enkelt bättre förr. Eller förut i alla fall. Som för ett år sedan.

fredag, augusti 04, 2006

Städinspiration

Funderade på att städa en skrivbordslåda men det kändes lite för jobbigt. Funderade på att gå och duscha men det kunde jag ju skjuta upp ett tag till. Funderade på att kolla om det var nåt bra på TV men orkade inte riktigt. Surfade runt lite och hamnade på den där Lassbos blogg. Blev så sömnig att det mesta annat än att fortsätta läsa där kändes inspirerande. Ska nog fortsätta vika tvättade posttröjor och lägga in dem i garderoben.

tisdag, augusti 01, 2006

Blanka golv

Har vädrat ut lite. Det behövdes tydligen.