måndag, september 18, 2006

Kärlek och respekt

"Kärlek och respekt, ska det vara så jävla svårt?" stod det på ett vykort jag hade en gång.

Ska det vara det eller?!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Borde inte vara det. Alltid när jag hör det uttrycket får jag upp en melodislinga i huvudet som går "kärlek och respekt, nån som vet hur man gör när lyset är släkt", haha. Visst var det nån svensk rapp-tjej som gjorde den låten?

Jag tror du kommer att känna mer kärlek och respekt i den "nya" blåa sverige :)

S. sa...

Jag hade skrivit ett bra svar här men Blogger krånglade. Kanske var det storebror som såg mig?

Jag tror jag kommer känna mig synnerligen oälskad rent politiskt framöver. Men icke-kärleken kommer vara ömsesidig gentemot regeringen. Jag vill inte ha en antifeministisk politik, jag vill inte ha en politik som diskriminerar HBT-personer, jag vill inte ha avdrag för hushållsnära tjänster, jag vill inte ha en uppluckring av arbetsrätten, jag vill inte ha en explosion av friskolor.

Det enda jag har någon form av förhoppning på är att liberalfeministerna tar lite plats och att t.ex. Birgitta Ohlsson får nåt uträttat. Och att M och Fp tar och kväver Kds mest hysteriska inslag lite. Alf Svensson som talman vore rätt skoj också, hoppas det ryktet blir sant.

Ser med spänning fram emot oppositionens arbete också. :)

"Passa på att ha roligt nu, man vet aldrig när det blir roligt igen!" som Kjell Bergqvist sa! ;)

S. sa...

Förövrigt måste det vara Melinda Wrede som är skyldig till den där va?

Anonym sa...

Hoppas också att Ohlsson tar stor plats, är jäkligt less på att feminism förknippas med vänstern. För mig känns det mycket mer liberalt.

S. sa...

Ohlsson är för övrigt väldigt vänster för att vara liberal. ;) Just när det gäller feministiska frågor tycker jag att hon är ganska bra, även om jag inte alltid delar hennes åsikter om hur saker och ting ska lösas. Hon har en förmåga att se strukturer trots att hon är liberal, det är bra. Hon har nära kontakter med Schyman också.

Anonym sa...

Vänster, nja, det vet jag inte. Jo, hon har ju varit ute och debatterat med Schyman och visat att man inte behöver vara vänsterpartist för att vara feminist.

S. sa...

Tror hon fungerat som lite mentor S. O. har själv sagt att hon är vänster för att vara liberal. Att om hon inte vuxit upp i ett så klassiskt liberalt hem så hade hon kanske varit sosse. Med vänster menade jag ju inte socialist utan vänsterliberal.

Anonym sa...

Hon kallar sig socialliberal.

S. sa...

Ja jag vet det.