torsdag, februari 24, 2005

Festival

Ani fucking DiFranco kommer till Hultsfred! Jag har anat/befarat detta under en längre tid. Detta medför att Limpan och jag måste festivaldebutera vid 26 respektive 25½ år fyllda. Det kan bli intressant!

onsdag, februari 16, 2005

Hair

Jag undrar vad som har hänt med mitt hår. Det har blivit alldeles tunnt och glest vid hårfästet, mitt fram vid benan. Jag bara upptäckte det häromdan. Massor av hårstrån har gått av och det känns inte som förut. Men jag borde ju märka om jag tappar hår tycker jag. Det gör mig nervös. Och det är min nya noja, istället för ärret på ryggen som inte läkt så snyggt (även om jag faktiskt ignorerat det ett tag och hunnit noja över en ond fot också, som blivit bra).

Idag fick jag ett mail från en gammal kursare. Gud hade talat till honom i en bön. Han hade tänkt på mig i bönen och sett en del saker som skulle höra ihop med mitt förflutna och som verkade viktigt. Han tänkte att det kanske kunde uppmuntra mig och så ville han att jag skulle höra av mig ifall det han berättade talade till mig. Det gör det inte det minsta, och jag vet inte riktigt hur jag ska reagera. Jag blev mest irriterad och fundersam på vad jag gör i hans böner.

Nu borde jag verkligen läsa Hanna Arendt och skriva ihop uppgiften till kvällens etikföreläsning.

söndag, februari 13, 2005

Yeah right

Apropå de senaste dagarnas händelser då tre landslagshockeyspelare går ut och super kvällen innan match, raggar upp en tjej och sedan har sex med henne på den enes hotellrum. Tjejen kommer inte ihåg något men vaknar med svåra smärtor och anmäler dem för våldtäkt. Ord står mot ord, ingen teknisk bevisning finns och förundersökningen läggs ner. Pang bom, fort gick det. Mest ska de väl nu få sota för att de brutit mot reglerna kring supande och sex i landslagssammanhang, men det har också startat en viss diskussion om hockeykulturen som sådan och det är bra. Väldigt fascinerande att diskutera maskuliniteten i detta. "Vi hade sex alla fyra" och "hon var med på det" i kombination med att tjejen själv inte kommer ihåg ett jävla skit. Skulle de tre hockeygrabbarna då ha haft sex med varandra? Skulle inte tro det. Tre hockeygrabbar har satt på en yngre tjej och Leif Silbersky (vem annars?) säger att han ska hjälpa "pojkarna" som blivit orättvist behandlade.

Slutligen några citat från Aftonbladet:
TT: Är ni oroliga över reaktioner från omgivningen?
Lilja: -Folk dömer en ju utan att veta allt, för de tror att det som står i tidningen är riktigt. Vi har utmålats som våldtäktsmän och att vi har en förnedrande kvinnosyn. Vi är inte de busar vi målats ut som, även om vi vid ett tillfälle uppträdde som busar.
TT: Finns det en machokultur inom ishockeyn där det finns en speciell kvinnosyn?
Huselius: -Jag har inte hört talas om något sådant.
Tallinder: -Hockey är en machosport, men inte utanför banan. Så profesionella är vi att vi skiljer det ena från det andra.
Lilja: -Det där är en myt, en massmedial myt.

Massmedial myt, my ass...

Affischen

Den var så snygg att jag hajade till och stannade och tittade på den innan jag gick in och köpte biljetterna strax efter nyår. Jag pratar om Anna Ternheims turnéaffisch. Skitsnygg bild var det! Ansiktet och kroppen dolda i mörker. Det hängande håret och gitarren i fokus. Wow, den vill jag ha! tänkte jag. I onsdags var så konserten och det var så mycket folk på väg ut från lokalen att jag inte riktigt kom fram till bordet med skivor. Och eftersom Hanna hade bråttom till tåget, garderobskön var enormt lång och jag bara såg Montys Loco-skivor så struntade jag i det. Annas skiva har jag ju redan signerad. Vad jag uppenbarligen missade var att affischer hade sålts (jag var rätt säker på att de inte skulle säljas, speciellt eftersom en mindre variant satt uppe på Katalin) och att Anna sedan hade kommit ut för att signera. Jag hade kunnat ha en signerad plansch. Jag som funderat på att Tracy Chapman nog gjort sitt på dörren till min kokvrå. Fucking shite! Den var så snygg... Och jag hörde nåt om att demon, som är slutsåld, också skulle ha funnits. Gnnn....

Dagens i-landsproblem. Det är inte lätt alltid inte. (Men den var ju så snygg...)

lördag, februari 12, 2005

Jo

Idag har jag bland annat hunnit med att sova jättelänge, ha en konstig attack av mensvärk, äta en stor linnébulle och fortfarande vara hungrig efteråt, beundrat tulpanerna jag köpte till mig själv igår, köpt strumpor, promenerat hem, pratat med mamma och lyssnat på Ane Brun. Nu ska jag gå och duscha och sen ska jag värma tonfisksås och koka pasta. Sen ska jag städa lite och sen promenera till Malin.

So long!

Ahh

Ikväll var Emelie och hennes kompis Karin här. Det var väldans trevligt. Vi drack vin och åt lite goda grejer och lyssnade på en hel del Ani. Ahh, rödvin och Ani är aldrig fel! Nu är jag jättetrött och ska gå och sova. Imorrn ska jag leka duktig student och sen ska jag kolla på Melodifestivalen med Lena och Malin. Tvära kast musikmässigt, haha. Shit, nu måste jag verkligen sova. Gonatt!

torsdag, februari 10, 2005

Ännu en

Igårkväll var jag på ännu en konsert. Dom duggar tätt nu. Vilket är trevligt. Det är så det borde vara nästan jämt. Hanna och jag såg Anna Ternheim på Katalin efter att först ha käkat lite thaimat. Det var knökat på Katalin men vi såg väldigt bra faktiskt. Montys Loco var förband och dom var rätt coola på nåt sätt även om första låten Roadkill blev lite tjatig. Det var väldigt mycket roadkill och väldigt mycket blood. Efter ytterligare två låtar, intensivt gitarrspel och hes attityd kom så äntligen Anna upp på scenen.

Spelningen var verkligen hur bra som helst. Bandet hon hade med sig var väldigt bra också. Finstämt och rockigt, avslappnat och profssigt. To Be Gone, Better Be, I'll Follow You Tonight, I Say No, French Love, Shoreline, Somebody's Outside, Troubled Mind, två äldre låtar (Wedding Song kanske och så en jag just nu glömt namnet på), en fin cover till (tror jag) och så avslutades det hela med My Secret naturligtivs. Det var väl det hon körde tror jag. Hon släppte loss rejält på French Love och det var härligt att se. Cool Anna med snygga gitarrer. Man blev helt kär, om man inte redan var det.

Nu är Gardells Väckelsemöte nästa evenemang för mig. Me, myself and I närmare bestämt. Men det är det bra många veckor kvar faktiskt. Kort efter det är det Elin Sigvardsson på Södra Teatern som gäller. Vi har så bra platser och det ska bli jättekul! Sen är det inga mer biljetter som ligger och väntar tyvärr. Jag vill gärna se Ane Brun i mars, men jag har verkligen inte råd. Kanske om det finns biljetter kvar när det närmar sig. Hennes nya album A Temporary Dive är verkligen jättebra.

Nä, om jag skulle ta och återgå till prostitutionsdebatten kanske, så jag blir av med den nångång!

tisdag, februari 08, 2005

Val

Idag är det val i Danmark. Tyvärr verkar det inte bli någon bättre valutgång än 2001, med skillnaden är att Foghs bästa kompis Kjaersgaard är mer legitim den här gången. En av hennes strålande idéer den här gången är att stänga gränsen mot Sverige. Varför? Jo, för att när vårt välfärdssystem brakar ihop på grund av vår stora invandring kommer en flod av politiska flyktingar att välla in över landet. Nu känns just det inte särskilt sannolikt, men snälla Danmark; wake up and smell the coffee!

onsdag, februari 02, 2005

R.E.M.

Ska väl skriva något om denna upplevelse så småningom, men håll tillgodo med en bra recension ur Sundsvalls Tidning så länge. http://www.st.nu/noje/index.php?action=visa_artikel&id=445002