söndag, februari 13, 2005

Yeah right

Apropå de senaste dagarnas händelser då tre landslagshockeyspelare går ut och super kvällen innan match, raggar upp en tjej och sedan har sex med henne på den enes hotellrum. Tjejen kommer inte ihåg något men vaknar med svåra smärtor och anmäler dem för våldtäkt. Ord står mot ord, ingen teknisk bevisning finns och förundersökningen läggs ner. Pang bom, fort gick det. Mest ska de väl nu få sota för att de brutit mot reglerna kring supande och sex i landslagssammanhang, men det har också startat en viss diskussion om hockeykulturen som sådan och det är bra. Väldigt fascinerande att diskutera maskuliniteten i detta. "Vi hade sex alla fyra" och "hon var med på det" i kombination med att tjejen själv inte kommer ihåg ett jävla skit. Skulle de tre hockeygrabbarna då ha haft sex med varandra? Skulle inte tro det. Tre hockeygrabbar har satt på en yngre tjej och Leif Silbersky (vem annars?) säger att han ska hjälpa "pojkarna" som blivit orättvist behandlade.

Slutligen några citat från Aftonbladet:
TT: Är ni oroliga över reaktioner från omgivningen?
Lilja: -Folk dömer en ju utan att veta allt, för de tror att det som står i tidningen är riktigt. Vi har utmålats som våldtäktsmän och att vi har en förnedrande kvinnosyn. Vi är inte de busar vi målats ut som, även om vi vid ett tillfälle uppträdde som busar.
TT: Finns det en machokultur inom ishockeyn där det finns en speciell kvinnosyn?
Huselius: -Jag har inte hört talas om något sådant.
Tallinder: -Hockey är en machosport, men inte utanför banan. Så profesionella är vi att vi skiljer det ena från det andra.
Lilja: -Det där är en myt, en massmedial myt.

Massmedial myt, my ass...

Inga kommentarer: