torsdag, augusti 30, 2012

Ryck

Idag har jag nervryckningar i mitt vänstra ögonlock. Jag tror det är dags för en sovmorgon snart.

tisdag, augusti 28, 2012

Administrera mera

Administrerar allt förbannat på jobbet. Kommer hem och administrerar livet. Äter dåligt, sover bra men för lite. Har börjat arbeta upp en magkatarr.

Winnerbäck

Såg jag inte ikväll. Först skulle jag inte gå eftersom det var på Grönan som blir trångt och jävligt. Sedan hörde en gammal vän av sig och undrade om jag ville gå. För gamla tiders skull, och för att det ändå var Lasse, så sa jag ja. Sedan blev min väns barnvakt sjuk så vi fick ställa in med kort varsel. Jag hörde av mig till en annan vän men hon hade fullt upp på jobbet. Tänkte på en tredje vän som skulle ha följt med mig för tio år sedan, men hon bor inte ens kvar i stan. Jag orkade inte gå själv utan tog tåget hem.

Det hade aldrig hänt för 8-10 år sedan. Jag har inte ens sett honom med det här bandet. Ingen ny skiva på gång dock och jag har hört de nya låtarna, de flesta i alla fall. För två år sedan var det till och med en turné jag inte såg.

Men ändå... Jag kände mig lite gammal! Och bekväm... Men även förr gillade jag sittkonserter och att ha biljetter på typ rad två. Men jag skulle aldrig ha missat. Jag lyssnar inte så ofta längre, men konserten förra hösten var fantastisk och han kommer alltid att betyda jättemycket. Det hade varit så fint att gå med min vän. Vi skulle inte ha känt varandra om det inte hade varit för Lasse. Och vi har inte haft någon egentlig kontakt på flera år. Mycket vatten har runnit under broarna.

Det får bli en annan gång. Och tills dess får vi ta en fika.

Den konsert jag ser framemot allra mest nu, det är Ternheim på Cirkus i november. Men dit är det långt. Känns fint att ha den där dock, en söndag i november.

En vårdag i november.

söndag, augusti 26, 2012

Underskattat

Jag har snott bilden, så det är tyvärr inte min klappkräm (eller klappgröt).

lördag, augusti 25, 2012

Nej tack, jag har redan ätit

Bruna bönor
Rotmos
Potatisbullar
Levergryta
Ostkaka
Russin
Rörost (liknar, men är inte, kalvdans)
Messmör

Potatisbullar går att dränka i sylt och även ostkakan misstänker jag. Russin går att svälja hela. Men annars är det kväljningsstatus på resten.

onsdag, augusti 22, 2012

Yta

Det är fascinerande hur någon som till synes inte verkar bry sig ett skit om sitt eget utseende slänger ur sig frågor om detaljer i en annan persons utseende, när de knappt ens pratat med varandra tidigare.



tisdag, augusti 21, 2012

Och konfetti

Och så gillar jag konfetti också. Om det är snyggt konfetti, inte bara sådär som om någon tömt hålslagen upp och ner.

Kentkonfettin som regnade här tog jag hem och gjorde en tavla av.
Rosa fåglar med låttexter tryckta på.

söndag, augusti 19, 2012

Like

Klyschiga saker jag gillar:

- Stjärnhimlar
- Regnbågar
- Fyrverkerier



tisdag, augusti 14, 2012

Språkpolisen meddelar

Det heter chèvre (schäävr) och inte chevré (schevré) för fan! Fixar man inte det kan man säga getost.

tisdag, augusti 07, 2012

Jóga

Det här klippet är inte från Stockholm, tyvärr, även om hon körde den där med. Det är den absolut vackraste jag vet av Björks låtar. Ane Brun gjorde för övrigt en fantastisk version av den på Polar Music Prize 2010 som absolut är värd att kolla upp!


Possibly Maybe

Den andra låten där teslagrejen (tesla coil, instrument som det blixtrar om) användes. "Vi kan ju inte resa runt med den bara för en låt." Björks klara röst, finstämd kör och så blixtarna som stundtals överröstar allt annat.



Náttúra

Ett par minuter ur Björks Náttúra från i söndags. Ett av de mer fantastiska numren, tillägnat Eyjafjallajökull. Att se det såhär utskuret i ett litet klipp som inte fångar upp hela scenen eller ens i närheten av rätt ljud, det framstår kanske bara som rubbat. Men vänta till 1:10 och se guldregnet. Tänk er bas som vibrerar i hela kroppen. Det var otroligt mäktigt och fick mina ögon att tåras.


måndag, augusti 06, 2012

Stockholm Music & Arts

Detta har jag sett:

Fredag

Frida Hyvönen
Marianne Faithful
Patti Smith & her band
Antony & the Johnsons + delar av Sveriges Radios Symfoniorkester


Lördag

Ane Brun
Emmylou Harris
Tinariwen med José Gonzáles
Laleh


Söndag

iamamiwhoami
Buffy Sainte-Marie
Björk


Skippade en del eftermiddagsspelningar så de står såklart inte med här. Faithful och iamiamwhoami sågs inte så aktivt. Antony lämnade jag en kvart innan han var klar, för att hinna med tåget.

Fri

Idag är en sådan dag då det är mycket skönt att vara singel, barnlös, bo i andrahandslya och fortfarande ha semester för att det nya tidsbegränsade arbetet inte har börjat än.

Är emotionellt bakis efter helgens fantastiska begivenheter och botar det med mer musik och planering av konsertåterställare.


Björk

Björk avslutade ett fantastiskt Stockholm Music & Arts, och hon knockade mig! Känslorna och tårarna rann över. Spelningen var en upplevelse och jag är omtumlad.

torsdag, augusti 02, 2012

Festival

Imorgon ska jag se Patti Smith! Festival i tre dagar så det är massa annat bra också förstås. Limpan kommer upp och gör mig sällskap, bara det! Jag ska även få träffa Nina & Maria. Nina som jag inte träffat på flera år och Maria har jag aldrig träffat.

Men innan allt detta ljuvliga ska jag skriva på anställningspapper.

onsdag, augusti 01, 2012

Det här med att flytta

Det här med att flytta tar på krafterna. Tänk att man glömmer bort så fort fullt hur slitigt det är? Det är bara kul i början när man spanar in nya plejset och flyttar in en lampa här, några böcker där... Den här flytten var dock lindrigare än sist. Man ska packa bra och man ska vara många som bär. Det senare är svårt i en stad en tid där alla man känner antingen har flyttat från stan, är bortresta på semester eller är gravida/har nyfödda. Mina päron ställer alltid upp men den ena är lite halt och lytt efter en olycka i vintras och kan inte gå för mycket eller bära för tungt. Den andra hade ont i en fot efter en incident med ett sorkhål tidigare i somras. Men det gick! Själv gick jag ner två kilo på hela flyttprocessen, så det kanske är något man borde göra oftare trots allt?