fredag, juni 29, 2012

Mitt i natten

Antibes 24
Uppsala 12
Sundsvall 6


För en vecka sedan befann jag mig i det övre alternativet. Just nu befinner jag mig i mittenalternativet. Om en vecka befinner jag mig i det sista alternativet. Om det inte händer något drastiskt med vädret och temperaturen vet jag inte riktigt hur jag ska ställa mig till det hela.

onsdag, juni 27, 2012

Onsdag?

Jag börjar bli dagvill, vet inte vilken vecka det är men än så länge vet jag vilket datum det är. Jag får lön idag, det är nog därför. Det är så skönt det här med att släppa! Det var en jättebra idé att åka iväg direkt efter terminsslut.

Idag har jag ätit afrikanskt med Klara. Etiopiskt typ, injera med goda röror. Sen köpte jag jordgubbar på vägen hem. Mmm... Kul att träffa Klara!

Försöker flyttpacka lite, lösa pinaler typ, och fundera på i vilket skick jag ska lämna nuvarande lägenhet när jag åker norrut ett par veckor. Under tiden jag är borta ska den fotas för försäljning och kanske även visas upp. Jag tänker inte överarbeta något eftersom det inte är min lägenhet, och för att jag inte har tid heller, men ska göra mitt bästa för att den ska se presentabel ut. Då gäller det ju att tänka lite. "Med några enkla knep..." som det brukar heta. På lördag får jag nycklar och skriver kontrakt på min nya lya. Längtar faktiskt! Ser fram emot att börja flytta in, vilket jag tänker börja göra så smått så fort det bara går.


tisdag, juni 26, 2012

Skagen

Åt en skagenmacka på ett ställe jag gärna besöker. Lite förrättsaktigt, men nog har de börjat snåla på den. Brödet syntes inte under röran och det beror inte på att röran ökat i omfång. Generöst med sallad och rödlök på sidan om dock... Ska hålla mig till fisksoppan i fortsättningen. Då vet man vad man får och man blir mätt, även om den är dyr.

Hursomhelst var jag där med en gammal kursare/lärarkollega. Vi har varit på gång att ses i flera månader. Varje gång har vi fått ställa in med kort varsel. Det har varit förkylning och det har varit transportproblem och fan vet allt. Imorse vaknade jag med mensvärk och tänkte att det vore själva fan om det skulle slå till med full kraft. Men det funkade! Dock ringer hennes man efter en dryg timme och meddelar att sonen nog brutit armen, så efter ytterligare en halvtimme blir hon upphämtad för vidare färd till barnakuten. Vi hann ses en stund, men så jävla typiskt! Och stackarn hade visst brutit armen på två ställen.

måndag, juni 25, 2012

Regn

Skyfall och elände. Jag behöver sol! Den här dagen hade några små solglimtar i alla fall. Den största av dem var att jag fick träffa lilla Stina som är tre veckor gammal. Hon var fin, gjorde roliga miner och hade mörkt tjockt hår. Bonus för att hon inte gallskrek när jag lyfte upp henne utan tvärtom var rätt nöjd.

Förövrigt kan jag säga att allt tjat om tv-serien "Girls" är berättigat. Klart sevärd! Jag såg åtta avsnitt på raken igår och två till idag. Serien handlar om ett gäng 24-åringar (typ) i Brooklyn (typ) och ganska opolerat, kul, pinsamt, stört och ärligt. Tjejen som spelar huvudrollen är också upphovskvinna, exekutiv producent och regissör. Och hon är 26 år. Hur coolt är inte det? Fyra olika karaktärer men mer vanliga än Sex and the city-brudarna liksom, vilket blir tydligt redan i först avsnittet. Och det är ju bara att konstatera: Att vara 32 är ibland väldigt likt att vara 24, samtidigt som jag är rätt glad att jag inte är 24.

lördag, juni 23, 2012

La Côte d'Azur

Hemma efter en härlig vecka på rivieran hos brorsan. Ville inte åka hem. Ville bara stå och titta på havet i minst en vecka till.

Bästa inköpet innan var resväskan "Karamellen" och min Fjällräven Kånken. Nu är de hemma igen, lite mindre sprillans nya, men använda med mycket nöje.

Bästa inköpen under veckan var lyxiga (Alltså inte superlyx utan överkomlig lyx.) produkter från L'Occitane en Provence.

Bäst under veckan var vädret, havet, promenaden vid muren, de gamla kvarteren i Antibes, Nice och Villefranche, bilresan till Italien, att återse Nomade, restaurangmiddag med fötterna i sanden i Juan-les-Pins, att kliva in och ut ur gränden som om jag bodde där på riktigt samt att jag hittade och kände igen nu liksom att jag använde lite lite mer franska. Ja, och så att träffa brorsan (och hans tjej) såklart!

Gjorde en del och såg en del som jag inte sett förut. Den enda staden jag inte besökte nu men som jag var till förra gången var Cannes. Cannes gamla stad, i dagsljus, står fortfarande på att-göra-listan. Det gör också att gå upp till borgen i Nice till exempel. Sen finns ju alla museerna till eventuellt regniga besök. För att komma tillbaka, det kommer jag att göra...oavsett om min bror bor kvar eller inte. Favoritplatsen i hörnet på promenaden över havet måste besökas fler gånger i livet. Att komma upp där och se havet bre ut sig samtidigt som man känner värmen och solen är fullkomligt underbart.

lördag, juni 09, 2012

Äntligen!

Ni vet när man har köpt en produkt som man inte är helt nöjd med men ändå inte vill kasta eftersom det vore slösaktigt? Jag har haft en kroppsscrub som luktat som ett rengöringsmedel använt på någon form av kommunal inrättning. Äntligen är den slut!

torsdag, juni 07, 2012

+ 1 uppsalabo

I förrgår föddes en alldeles speciell ny uppsalabo. Pitelena och Haparandahenke fick sitt barn. Nästan tre veckor för tidigt, så det var ett ganska litet pyre tydligen.

Hurra hurra för barn två av sisådär åtta i min bekantskapskrets som föds i år!

tisdag, juni 05, 2012

Jobbet

Fler lärare än tjänster. Det fixas och trixas och lovas. Men inte för mig. Inga oegentligheter egentligen men jag känner mig som en bänkspelare, som att bli sist vald och ständigt komma i andra hand. Som att ingen riktigt bryr sig om jag stannar eller inte. Ingen för min kamp för mig, med mig. Suger gör det.

fredag, juni 01, 2012

La livet #2

Idag förlorade kompisar till mina föräldrar sitt ena barnbarn i cancer. Tror han var nio år, och han hade en hjärntumör som inte gick att göra något åt. Månaderna från besked till död umgicks de mycket med familj och släkt. Och så var de till Thailand, för dit ville han så gärna åka. Tidigt sa hans syster att hon inte skulle gråta så länge hennes lillebror var i livet. Det är en tung dag för den lille killens familj idag.