torsdag, maj 31, 2012

Ett dagsverke

Nämen då har man gjort ytterligare ett dagsverke då. Idag bestod det mestadels av att leka med kollegorna, ja...eller spexa för eleverna. Ett mycket tjusigt melodifestivalmedley framfördes. Säkert det snyggaste den där lokalen sett på år och dar.

Applåder och beröm fick vi.

tisdag, maj 29, 2012

Exkursion

Idag har jag varit med mina treor på exkursion i stan. Jag tror den största aha-upplevelsen för dem var att konstverket Näckens polska är så att säga..."erotiskt". Det var alltså först idag de såg Näckens stora snopp. Well, glad att kunna bidra med nya kunskaper!


lördag, maj 26, 2012

Ett steg

Ett steg närmre ett nytt andrahandskontrakt. Från rött kök till blått kök. Från trägolv till svartvitrutigt. Från Svartbäcken till Luthagen. Känns lite som mina hoods faktiskt fast jag aldrig bott riktigt i det som luthagsborna skulle kalla för Luthagen, men väl i dess utkanter. Det är med lite separationsångest jag förbereder mig för att lämna lilla lyan och fina Svartbäcken dock. Svartbäcken, I hope we meet again! Det var fint här bland allt det gröna och lummiga och med raka spåret till tågstationen här intill den gamla galgbacken.

onsdag, maj 23, 2012

Less

Jag är sjukt less på de här otrygga anställningsförhållandena med undermåligt betalt. Fyra år i yrket och det är fortfarande samma skit. När är det min tur?

torsdag, maj 17, 2012

2005 revisited

Kollade på lite gamla foton och kom fram till att 2005 var jag snygg. 2005 var för övrigt ett händelserikt år. Och året då jag startade den här bloggen.

onsdag, maj 16, 2012

La livet

Såg att en tjej, några år yngre än mig, hemifrån ön hade dött. Jag kände henne inte men jag kände igen henne. Framförallt såg jag henne som en annan persons lillasyster. Vi gick aldrig på samma skola eller så då hon var lite för ung, men systern spelade i ett äldre lag i samma klubb som mig så de dök båda upp i sportsammanhang. Jag började luska i vad som hänt och fick till slut reda på att hon varit sjuk i ALS. Jag har aldrig hört om någon så ung som fått det. Fruktansvärt!

Kollade sedan senaste månadens dödsannonser i hemortens tidning. Tack och lov inga fler unga människor jag visste vilka det var, men några bekanta namn eller bekanta namn bland de anhöriga. Kunde bland annat notera att en gammal granne jag redan trodde var död har dött och att gymnasiets suraste receptionstant kastat in handduken.

Men ALS, sån vidrig sjukdom...

onsdag, maj 09, 2012

Okej....

Vad vill ni läsa om då? Seriöst, igår hittade en människa hit genom att söka på "glaskroppsavlossning". Vet ni ens vad det är? Jag vet vad det är. Uppenbarligen har jag även nämnt det någon gång under åren. Har dock inga planer på att skriva om det igen, så kom igen nu!

söndag, maj 06, 2012

Echo echo echo

Det är så tomt här inne. Jag hör bara ekot av mina egna fotsteg.

Det hela ter sig således en smula meningslöst.







lördag, maj 05, 2012

Lördag

Först Feministiskt forum.

Sedan Jesus Christ Superstar.



torsdag, maj 03, 2012

Där kajorna flyger

Där kajorna flyger upp och ner kan vadsomhelst hända. På jobbet har jag fått i uppdrag att gestalta Thorsten Flinck. Det kommer att bli storartat.

Där kajorna flyger somvanligt men i tusental kan visst vadsomhelst också hända då jag kanske kanske kanske har en ny andrahandslya på gång. Håll tummarna!

Jag reser mig igen...


tisdag, maj 01, 2012

Långhelgen till ända

Långhelgen är till ända, dessvärre, och jag är åter i stan. Har haft några fina dagar hos päronen. Solen har skinit och jag har hjälpt till att greja en del på tomten, bl.a. med att byta däck på ena bilen och flytta lite grejer och sånt som pappa inte fixar med skadat ben och som mamma inte hunnit med eftersom hon gör precis allt annat och dessutom jobbar skitmycket.

Idag hann jag även hälsa på A & T som flyttat till stan. Jag tittade in en snabbis mitt i deras renoverande av klädkammare. Sedan åkte jag vidare till S & D och tog en kopp kaffe ute i solen, hejade på lille Nils och på lite större Gustav. Den förste skrek, sov och åt. Den andre åt nyvaket äppelpaj, plockade scilla och smakade på en kotte.

Det har varit en intensiv helg, både innan jag åkte norrut och när jag väl var där. Började helgen i fredags med uteserveringspremiär med Em och på lördagen hjälpte jag E att flytta. Det har varit full rulle men samtidigt väldigt skönt och avkopplande. Nu ska jag konstruera ett prov inför morgondagen och det känns inte alls lockande. Jag har effektivt ignorerat jobb hela helgen fast jag hade med mig en del hem.