lördag, mars 31, 2012

Katt

Det bor en katt hemma hos mig för tillfället. Jag är kattvakt hela påsken. Hon är söt, hon lät mig få sovmorgon imorse och hon är gosig. Det behövs dock inte särskilt mycket gos för att det ska bli för mycket för lilla fröken och hon nafsar en i handen eller stortån. Just nu ligger hon på rygg på min röda matta, mattan som drar åt sig precis allt damm och skräp, och ser ut att ha det ganska gott. Annars alternerar hon mest mellan att ligga i fönstret i rummet och att krypa in bakom lådorna under sängen.

tisdag, mars 27, 2012

Konsert konsert!

Nu igen! En i veckan är finfint och håller S. på bra humör!

På tapeten imorgon: TAW

lördag, mars 24, 2012

Sociala S.

Tar igen mig efter en social vecka. Har inte varit hemma en hel kväll på hela veckan. Har haft skojigare grejer för mig, men idag behövdes en lång sovmorgon. Såhär strax före fyra har jag visserligen varit uppe ett antal timmar men jag hasar fortfarande runt i kläderna jag sov i samt skitigt hår. Tänkte greja på balkongen och putsa fönstret i balkongdörren men nu försvann ju solen. Too bad...

Veckan har varit fylld med jobb somvanligt men även med bokcirkel, kattfika, bio, konsert och häng med kollegor. Nu i helgen har jag inte en enda plan. Tvättid imorgon och träning om jag hinner, orkar och det finns plats. Annars skrotar jag runt här hemma. Ska städa, fylla på kylskåpet och kanske se till att spika upp några tavlor på väggen. Vi får väl se hur det blir med den saken. Tror jag ska beställa lite skor också. Kanske faktiskt bland annat de kängor jag spanat på i 1½ år nu...

onsdag, mars 21, 2012

Thatcher

Såg Järnladyn. Sevärd, men hollywood såklart. Fokuserar som bekant även mest på den åldrande personen och personan. Streep gör det bra, såklart. Gillar speciellt hur hon rör sig som en gammal kvinna. Många av de autentiska bilderna är exakt samma som i This Is England, en film med en helt annan utgångspunkt. Hon tog sig fram bland massa konservativa gubbar, hon hade många oneliners. Men skrattet fastnar i halsen och priset var högt, så väldigt högt. Hon bör inte betraktas som någon förebild, och att en av våra ministrar och tillika partiledare har det är bara obehagligt. Förehavanden med dignitärer och diktatorer och hur hon offrade den engelska arbetarklassen totalt skoningslöst och såg dem som slackers och i vägen för en ekonomisk utveckling... Thatcher väcker så otroligt starka känslor i Storbritannien än idag. Många gillar henne såklart, men otroligt många hatar henne. De hatar henne så pass mycket att de demonstrerade mot filmen. En kollega skulle gå på bio med sin pappa nyligen. Pappan är britt. Min kollega ville gärna se Järnladyn, men hennes far vägrade gå på bio och se en film med henne. Spår, hon har satt spår. Djupa sår.

söndag, mars 18, 2012

Effektivitet och eftertänksamhet

Idag var jag effektiv, sen var jag inte så effektiv längre. Jag har sålt ett skåp, flyttat hem en hallmöbel, pumpat cykeln, fixat pelargonsticklingar, handlat kläder, handlat mat och sen kom jag hem och fastnade i min orangea fåtölj.

Träffade idag en bekant jag inte träffat på över två och ett halvt år. Kom att tänka på tider som var, både bra och dåligt, och hur tiden går. Har även tidigare i helgen haft liknande funderingar. Tänkt på människor man inte längre har kontakt med och sådana man har sporadisk kontakt med. En del för att de är ex, en del för att de är vänner som är vansinnigt dåliga på att höra av sig, en del för att de inte längre vill vara vänner och en del gånger för att jag själv är den där som inte tänker på att höra av mig. En del människor saknar jag inte, en del saknar jag. En del är det synd att dom försvann, andra är det väl lika bra att dom försvann.

Och tiden går, jävlar vad den går.

lördag, mars 17, 2012

År ut och år in

Uppskattningen av besök på konserter "år ut och år in" är visst ömsesidig, även om jag misstänker att den är lite större från ena sidan.


Lögardagen

Lögardagen. Fast jag pysslar nog mer med byk än lögning idag. Tvättid med andra ord. Ute är det grått och trist, jag som hade hoppats på sol. Igårkväll hamnade jag hos E och drack vin. Det tar ju bara några minuter att trampa bort till henne. Snart flyttar hon längre bort dock.

Ikväll blir det lite pyssel här hemma och This Is England '88 hade jag tänkt. Skönt att inte göra så mycket.

Flyttar gör ju även L med familj alldeles strax. Har precis sålt mitt badrumsskåp som stått där på vinden och en bekant kommer och hämtar det imorgon eller så. Jag gillar skåpet som jag en gång köpte begagnat men jag har inte plats för det, och vem vet när jag kommer ha det? Jävligt jobbigt att transportera är det också. Transporteras ska min hallmöbel göra också för den gör jag mig inte av med utan ska försöka mosa in i förrådet.

Flyttar och får barn, ibland känns det som att det är det folk håller på med i olika omgångar. Fyra av mina vänner får barn i år, fyra av dem flyttar. Inte samma personer i samtliga fall dock.

Nä, dags att ladda en maskin tvätt till!

fredag, mars 16, 2012

Better than sex

Musiknörderier som ger fjärilar i magen.

Historienörderier där man hämningslöst kan berätta vad man snöat in på för tillfället utan att framstå som ett ufo.

En riktigt bra jävla loppis.


Eller så är det bara jag som behöver mig ett nyp. Det ena behöver i och för sig inte utesluta det andra.

torsdag, mars 15, 2012

20

Tjugonde gången gillt.

Gissa vad!

måndag, mars 12, 2012

Peppar, peppar

Två dygn har snart passerat sedan jag vinkade hejdå till den magsjuka. So far so good. Men det är ändå peanuts jämfört med min pappa som bröt benet på fjället under ett extremt väderomslag. Nu ligger han på sjukhuset med gips upp på låret och väntar på att få opereras. Av olika anledningar så blir inte operationen förrän tidigast en dryg vecka, istället för idag som planert. Tills dess får han ligga och vänta samtidigt som han får försöka att inte tänka alltför mycket på påskens skidåkning, aprils resa till Frankrike och den kommande mc-säsongen. Det blir väl sisådär med allt det där. Huvudsaken är ju dock att hans ben blir bra!

söndag, mars 11, 2012

Inte så lovande

Saker man inte vill höra från folk man spenderat kvällen innan med: "Jag har maginfluensa".

Och timmarna går...

fredag, mars 09, 2012

TGIF

Fredag igen då. Slött helgbloggande på sistone... Lite piggare vecka det här dock, trots att jag jobbat sena kvällar. Alldeles för sena i början på veckan. Ikväll tvättar jag och slökollar på TV. Som den historienörd jag är råkade jag dessutom fastna på Statens fastighetsverks hemsida och kollade in deras olika byggnader. Perfekt fredagkväll eller?

All tvätt är nu hämtad. Det blir lite spring upp och ner när man bor på tredje våningen och tvättstugan är i källaren. Sa jag att det inte fanns hiss? Det ansågs uppenbarligen inte nödvändigt för vanligt folk som bara bodde max tre trappor upp 1945. Det är ju ingen flådig stadsdel jag bor i heller. Ganska smala trapphus, många små lägenheter. Med "ingen flådig" menar jag att stadsdelen först låg i stans utkant. Jag bor alldeles intill en gammal avrättningsplats, en av stans galgbackar. Stadsdelen är populär idag, och det finns många stora fina hus här liksom ganska ordinära egnahem och landets första radhus. Stadsdelen har dock aldrig varit lika fin och populär som grannstadsdelen och en del andra delar av stan. Det har varit arbetarbostäder och fattighus. När järnvägen kom till drogs en sträckning på vardera sidan.

Ibland undrar jag hur många som bodde i min lägenhet när huset byggdes. Det bor en gubbe här i föreningen som bott här sedan huset var nytt också. Hans föräldrar köpte tydligen lägenheten och sedan har han väl bott kvar. Fin på något vis. Fin är däremot det sista som den gubbens peruk är. Den har han nog också ärvt av sina föräldrar...

Hm, vad mer? Jo, jag vaknade upp med ett rejält rivmärke på näsan härom morgonen. Har sminkat över det lite men det tenderar ju att komma fram under dan. Det ser verkligen inte klokt ut! Ett par centimeter längs med näsryggen. Intressant när man hittar sånt och inser att man rivit sig själv i ansiktet precis som små bäbisar kan göra.

Nu ska jag ta en kopp te och en kopp nyponsoppa. Kunde inte bestämma mig för vilket. Sedan ska jag väl eh...vika tvätt eller nåt. Kanske se en film? Imorrn kväll drar jag till Sthlm för att hänga med Limpan, Malin och lilla B. Sista hornstullshänget på mycket länge har jag en känsla av. Limpan ska bli skåning på obestämd framtid. Kul men tråkigt. Skåne är långt borta, blåsigt och långt borta.

lördag, mars 03, 2012

Frisk

Alltså, jag är frisk nu!

Jobbat sedan i tisdags och varit som folk sedan åtminstone torsdag. Med att vara som folk menar jag att jag inte varit dödligt trött och att jag fått matlusten tillbaka och därmed sluppit varit illamående för att jag är hungrig.

Minst fem av oss åtta (+ en bäbis, så nio då) från bokcirkeln som sågs förra fredagen blev sjuka, varav åtminstone fyra fick en släng av magsjuka. Smittsam jäkel det där!

Idag skiner solen, jag hasar runt i morgonrock och äter frukost samtidigt som jag försöker rycka upp mitt hem lite.