lördag, januari 28, 2012

Plan

Trodde ju att jag hade pluggat klart liksom, men inte då! Jag har nu gjort upp en plan för min vidareutbildning som sträcker sig fram till årsskiftet 2014/2015. Med 2015 som viss tidsbuffert. Jag kommer ha det jag gör. Varför då? För att ge mig legitimation i de ämnen och nivåer jag vill undervisa i/på. I planen ingår att genomföra detta men samtidigt undvika ytterligare en c-uppsats. Det innebär lite krångel vad gäller kurser. Måste hitta tillräckligt djupa kurser men samtidigt undvika uppsats. Och kurserna bör vara på deltid och helt nätbaserade.

När den delen av planen är avklarad återstår min gamla sten i form av d-uppsats och pm från d-nivå i mitt huvudämne. Mitt mål och min önskan är att hinna med dem också, men det ligger sist i prioriteringsordningen.

Det kommer att bli tufft och jag kommer ha det jag gör. Jag vet ju precis hur bra (eller inte) det går att läsa relativt enkla kurser samtidigt som jag jobbar heltid. Tur jag är singel och inte har nåt barnalstrande eller dylikt som kan rubba tidsplaneringen inskrivet i almanackan under de närmaste åren.

Den som har flest poäng när den dör vinner!

På måndag, på måndag

Inte vill jag att den nyss påbörjade helgen ska ta slut men jag längtar till på måndag ändå.


onsdag, januari 25, 2012

Rosa

Min bokcirkel ska ha temafest om en månad. Temat utgår från nästa bok vi ska läsa. Boken heter Rosa, temat för festen blir rosa. Jag avskyr rosa, i princip, men har för avsikt att gå all in. Med denna inställning svängde jag in på Indiska ikväll och provade en lite annorlunda och ganska fin liten sak. Jag såg verkligen ut som en gris i den!

Inte nog med att jag är tjock men färgen, färgen! Jag kan inte ha blekrosa, speciellt inte i kombination med ljust beige och blekaste blekgrön. Jag såg helt enkelt inte klok ut. Gick vidare in på Åhléns och kom därifrån med en rätt ful reatunika. Den hade kostat trehundra spänn, vilket är helt galet, men var på rea för 49. Ska jag se ut som en gris gör jag det hellre för 49 än för tre-fyrahundra spänn. Färgen var ännu mer grisrosa än finklänningen. Ska jag ha rosa måste det vara i trakterna kring gammelrosa och cerise, lite mer intensivt. Men plaggen i rosa jag äger är få, mycket få.

Men gristunika blir det! Grisen ska sedan pimpas med lite tillbehör. Ska're va så ska're va! I rosa kläder ska vi sedan äta rosa och dricka rosa i en allmänt rosa miljö.


måndag, januari 23, 2012

Weeds

Inatt drömde jag att jag klämde på Mary Louise Parkers bröst. Analys: Att se nio avsnitt Weeds i ett svep igår kanske var några för många, eller? Lika bra att se de resterande fyra nu ändå tror jag...

lördag, januari 21, 2012

This Is England '86

Köpte och såg This Is England '86, serien som följer upp filmen This Is England. Den var över förväntan! Efter att ha sett filmen så otroligt många gånger, framförallt för att jag använder den i jobbet, så var det faktiskt skönt att få något nytt och att få en del svar. Den går ju inte att jämföra med filmen men det är ju just en uppföljare och en verkligt bra uppföljare. Ganska tung. Jag ser fram emot att se This Is England '88. Visste inte att den fanns men såg det när jag beställde '86. Den verkar släppas på dvd inom en vecka så jag ska beställa den så fort den kommer!


Lol är nog min favorit och hon har en stor roll i serien.

torsdag, januari 19, 2012

Plysch

I Seinfeld säger George Costanza i ett avsnitt "I would dress myself in velvet if it was socially acceptable". Jag börjar förstå vad han menar. Igår köpte jag en halvlång morgonrock i svart plysch. Nu är ju inte plysch sammet men close enough. Helt spontant sådär köpte jag den. Den är lite volangig men det balanseras upp av det svarta. Den är fruktansvärt skön. Påminner mig lite om den röda plyschmorgonrock, dock hellång och utan volanger, som min mor hade när jag var liten. När jag tänker på det hade pappa en brun med vita ränder, haha. Hursomhelst tänkte jag att den här skulle jag bo i. Så skön är den! Helst skulle jag nog gå i den till jobbet. Men det var det där med socialt accepterat.

söndag, januari 15, 2012

Krämnörderi

Jag har just unnat mitt ansikte en ansiktskräm i en grön liten burk från L'Occitane de Provence. Sedan fick mina naglar och nagelband sig en omgång med en nagelbandskräm som också är från L'Occitane. Resten av kroppen smörjde jag in med en kroppsmjölk från Biotherm som luktar apelsin och är min favorit. Sånt som är mjölkigt och tunt brukar vara värdelöst när det kommer till att smörja in kroppen, men den här är superb. Och dryg. Mina fötter ska nu få umgås med Bodyshops pepparmintfotkräm.

Alltså ACO i all ära men ibland är det schyst att få lyxa till det ännu lite mer. Det är kul att se något annat än vanligt när man öppnar badrumsskåpet. Två av ovan nämnda var julklappar. Utsikten för lyxig hudvård brukar vara som bäst den här tiden på året.

torsdag, januari 12, 2012

TGIF!

Imorrn är det fredag och första arbetsveckan efter jul är avklarad. Äntligen! Betygsdeadline på måndag för höstens kurser, i mitt fall endast en. Och planerandet, jävlar vad det planeras just nu. Och oj vad det blir knepigt att hinna med allt som ska hinnas med numera.

onsdag, januari 04, 2012

Okejrå

Okejrå, lite återblick då. Förra årets konserter. Skulle kunna ha varit fler, förrförra året var påvert men detta är ännu sämre rent kvalitativt. Helt okej dock. Utbudet på favvostället har inte varit vad det borde vara. Kvalitativt var det ett väldigt bra år förstås. Första gången jag såg Säkert! (och inte Hello Saferide), två avskedskonserter med The Ark där speciellt den första var fantastisk, en magisk liten sommarkonsert med Stadling, återseenden av Lasse, Ane och Anna. Ja och så Håkan förstås även om jag såg honom förrförra året med.


Säkert! + Ludwig Bell @ Katalin, Uppsala
The Ark @ Katalin, Uppsala
Pernilla Andersson + Anna Stadling @ Katalin, Uppsala
Håkan Hellström @ Cirkus, Stockholm
The Ark @ Stadsträdgården, Uppsala
Oskar Linnros, Håkan Hellström, Sahara Hotnights, Timbuktu @ Gatufesten, Sundsvall
Anna Stadling & Pecka Hammarstedt @ Spikarö kapell, Spikarna, Alnö
Ane Brun + Linnea Olsson @ Cirkus, Stockholm
Lars Winnerbäck @ Cirkus, Stockholm
Anna Ternheim @ Södra teatern, Stockholm


Utöver detta tog jag och Elin på oss kulturkoftorna och gick på teater två gånger. Sofi Oksanens Utrensning och Hair blev det. Helt olika uppsättningar, men rätt naket båda två...

Inplanerade konserter just nu är Anna Ternheim x2 och TAW. Lurar lite på Ane, Pernilla Andersson och Kaizers Orchestra också. Och så ska ju jag och E. se Jesus Christ Superstar också, men det är ju musikal. Hm, de
t kanske tar sig det här. Känner dock att det behövs lite ny input.

PM. Check.

PM:et skickades in natten innan deadline. Hoppas det duger.

Konstaterar i detta nu att klockan är nästan halv fyra och än är det inte becksvart ute. Det tar sig... Synd bara att det är blåst och grön gräsmatta jag ser när jag tittar ut. I övrigt är det tvättdag idag. Kokar nudlar och kaffe och ska föra in lite resultat innan jag tar itu med lite mer jobb. Vore skönt att bli helt klar med det jag släpade hem så jag kan ta lite mer lov sedan. Nu måste jag lägga i nudlarna.

So long!

söndag, januari 01, 2012

2012

Nytt år, nya möjligheter. 2011 var ett rätt bra år. Ett minimum av arbetslöshet och en fantastisk tur till Frankrike bland annat. Mer än så tänker jag inte summera det gamla året. Jag ser framåt istället. Närmast mot pm-deadline på tisdag mitt på dagen. Den närmaste tiden återfinns jag i min kalla lägenhet läsandes och skrivandes i panik skulle jag gissa.