söndag, september 25, 2011

Mera helg, s'il vous plaît!

Helg är förbannat skönt. Jag inledde min med lite AW med tre nya kollegor. En staro och fisksoppa på Katalin.

Lördagen bjöd på loppisrunda. De tre vanliga ställena här på slätten. Kom hem med ett litet diskställ, en pall, extraljus till adventsljusstaken jag fyndade i somras samt en trälåda med etiketten "Grammofonstift Fioldelar".

Saknar "mitt" röda diskställ lite. Det har flyttat till Visby tillsammans med en del andra grejer som bodde i den här lägenheten före. A-K var hit och hämtade grejer. Nu har jag mer space men det innebar att jag behövde köpa lite prylar. Det lilla bruna diskställ jag hittade var precis likadant som det röda fast mindre. Det ser lite dystert ut dock.

Framåt kvällen cyklade jag till Em och firade henne för att hon hade fyllt 30. Gav henne de franska tvålar som legat här och doftat gott ett tag varje gång jag gått förbi dem. Tur jag har fler kvar... Har tänkt på dagen i Nice varje gång jag gått förbi dem. Det var där jag köpte dom. Festen var fin och idag var jag trött.

Idag har jag fått hjälp att frakta hem mitt köksbord och lite andra grejer. Det har varit ganska varmt och inte alls känns höstigt ruggigt idag. Skönt.

lördag, september 17, 2011

Björk

Tittar på storbjörken utanför mitt fönster. Den är fin när solljuset silar genom den. Den måste vara från när huset byggdes 1945. Det står en till lite längre bort. Den bidrar nog till att min lägenhet är lite mörk men å andra sidan ger den ett mycket bra insynsskydd. Men helvete vad den producerar björkfrö! Jag har nog aldrig sett såna drivor med björkfrön som de som ligger på balkongen, och då är jag ändå uppvuxen på ett ställe med ett helt gäng björkar.

torsdag, september 15, 2011

La Côte d'Azur

Jag hade semester ett par dagar och åkte utomlands för första gången på mycket länge. Destinationen var Antibes på franska rivieran, dit jag åkte för att hälsa på min bror. Jag har haft det superbra! Till och med att jag fastnade i Frankfurt en natt kändes helt okej. Det var kul att träffa brorsan och se lite av hans liv där nere, och att träffa hans flickvän igen. Det var skönt att komma iväg och det till en mysig stad med superbra väder. Jag gillar Antibes skarpt! Lite halvt off season var det lagom med folk också även om det börjar klappa igen lite. Kontrasten mellan den lite slitna gamla stan, lyxjakterna i hamnen, de nyare delarna, turisterna, vanligt folk och stränderna var skön. Lyxjakterna var bland de värsta i världen och på Cap d'Antibes i stans utkant finns ett av världens mest exklusiva villaområden, men ändå känns inte Antibes snobbigt alls.

Besök i Cannes och Nice hanns också med och jag gillade dem båda och har saker kvar att se på båda ställena. Det finns saker kvar att se i Antibes också. Och sedan finns ju bergen, och Monaco. Konstverket Nomade i hamen vill jag gärna fota i mörker också. Så jag måste nog åka tillbaka...

Det jag saknar mest just nu är värmen, ljum havsbris och utsikten från början på strandpromenaden i Antibes. Och att gå i sandaler, även om jag till slut fick skavsår.

Det är allt lite tungt att vara tillbaka.

söndag, september 04, 2011

Pastell

Den enda gång som pastellfärger egentligen är snygga är i femtiotalsbadrum. Och på vissa utvalda köksattiraljer från samma decennium.

Lördag igen

Sitter på en pinnstol och gäspar. Första lördagen på länge då jag bara är hemma och inte absolut måste göra något. Förra lördagen var jag hos päronen och slappade, det var enormt skönt, men idag har jag tagit det rätt lugnt i min nya del av stan. Sov länge, var ut och fotade en sväng, en kaffe hos E och Lilla My, handlade mat, fixade mat, kollade på TV. Det känns som att jag behöver ta igen massa sömn. Ska göra det strax.

Igår spontanträffade jag Lill-M, hennes G, Limpan och lilla B. (Lill-M var liten en gång i tiden och fortfarande yngre än mig och Limpan. Lilla B är ett barn och därmed liten på riktigt, om än ingen bäbis längre). Det bjöds på vin och köttgryta med kantareller. Jag tog sista pendeln hem och var trött som bara den. Kvällen innan hängde jag med L och M. Käkade sushi och snackade.

Imorrn är det söndag, sedan är det vardag igen. Inte så sugen. Jag saknar sommarledigheten. Så lägligt då att jag får lite mer av den redan på onsdagkväll. Då drar jag nämligen till riviäääran för att hälsa på min bror. Yay! Jag har glömt bort hur man gör när man flyger men det ska nog gå bra. Jag kan flyga, jag är inte rädd.

Gonatt!