lördag, augusti 20, 2011

Lördag

När jag var liten kunde det hända att vi på en lördag åkte till farmor och farfar. Hos farmor och farfar fick man saft och kakor. Speciellt minns jag en typ av tjocka sega citronpepparkakor som jag aldrig sett eller smakat någon annanstans. Farmor köpte dem på konditori i stan. Söt americanaglass som farmor köpt på varubussen kunde också serveras. Lekte med katten Drutten kunde man göra, även om jag var rädd för klorna. Men så visade pappa mig hur man kunde klappa katten på tassarna utan att det var någon fara. Hålla handen ovanför kattens huvud fick man absolut inte göra, för det gillar inte katter och kan då klösas. Självklart provade jag även det. På sommaren skulle det plockas blommor i stenpartiet så man fick med sig en bukett hem. Penséer, pärlhyacinter, prästkragar eller något annat fint.

På väg hem kunde det hända att det var Tracks på radion precis när vi passerade Sidsjön och fortsatte neråt stan längs Oscarsgatan.


fredag, augusti 19, 2011

Jobb fixat

Jobb är fixat för åtminstone höstterminen. Inte lika stimulerande miljö som förra jobben, vad gäller material och så, men det blir nog bra! Lite oväntad lösning blev det i slutänden också.

Det finns långt i från tillräckligt med böcker, och det är inte läge att köpa in nya nu riktigt med tanke på hur gammal upplagan börjar bli och med tanke på att nya böcker ska köpas in till nya kurser framöver. Men varför kommer de på det nu? Räknade de inte i våras? Och varför är det vi tre nya lärare som saknar böcker bara? I och för sig vi som har de allra flesta eleverna.

Klassrum är för små, tekniken funkar inte än riktigt heller. Det verkar ganska rörigt överlag. Någon sa att det var extra mycket i år. Men jag tar det hela med ett visst jämnmod eller vad man ska säga. Skitirriterande men det är inte mitt fel, och det är bara att gilla läget. Försöka i alla fall.

torsdag, augusti 11, 2011

Nervös väntan

Jag väntar på besked om ett par jobb. Speciellt ett är intressant. Inte klockrent men intressant. Jag missade ett samtal tidigare idag från ett mobilnummer som inte finns registrerad på någon. Inget meddelande lämnades. Var det om något jobb ringer de väl igen. Jag är inte så pigg på att ringa upp nummer jag inte vet vad det är. Var det bråttom hade dom väl lämnat ett meddelande.

En intervju imorgon också.

Samtidigt stressar jag över flytten. Försöker vara systematisk men det går sådär.

lördag, augusti 06, 2011

Kroppsarbete

Hämtade grejer i källaren. Tog hand om lite blocketaffärer. Fyllde bilen, den lånade, med kartonger och kassar och körde ett lass. Tre trappor upp utan hiss. Fem-sex vändor upp. Började plocka ur lite. Körde hem. Bytte om. Cyklade till stan och mötte upp Mi och AT för en burgare. Handlade. Cyklade hem. Lastade några kassar på cykeln. Cyklade till lägenheten. Plockade upp resterande ur kartonger och kassar. Cyklade hem. Sitter i en av mina fåtöljer, soffan är såld, och är så trött i hela kroppen. Kollar på film och drömmer om sängen.

torsdag, augusti 04, 2011

Bilburen ungdom

Jag har ju bil för tillfället. Vart kör man då när man är fri att ta sig precis vart man vill? Idag åkte jag och hämtade upp Elin och åkte till återvinningen och slängde skrot. Vilket fantastiskt ställe! Det ligger nära och man kan slänga precis allt, men på olika ställen. Man känner sig både effektiv och miljövänlig. Det gillar jag! Och ett par vändor till dit blir det.