söndag, januari 31, 2010

Miss

Det slog mig att jag missat ett av förra årets sista gig i min lista! Lars Winnerbäck + Andreas Grega på Fyrishov. Ojoj. Nu är det på plats! Jag förstår att ni förfasar er över mitt oerhörda misstag.

Häromdan såg jag Gardells nya show. Premiääär. Fantastiskt fint.

I min soffa

I min soffa sitter jag och spelar. Och sjunger. Det börjar bli dags för att sova nu dock. Ska läsa recensionen av Gardell och sen sova sött. Ja, eller gott i alla fall. Vet inte om jag är så söt när jag sover.

"En liten märklig stund var det vi fick.
Och höstens alla löv dom föll sitt stilla fall."

fredag, januari 29, 2010

Stadling

Ser fram emot hennes nya soloplatta. Elva år sedan sist. Ska bli spännande. Har fixat lite ackord till en av låtarna, dock inte den här, och sitter och grejar lite.

söndag, januari 24, 2010

Helgen v. 3

Jag har spelat Rösträttspelet och druckit vin. Jag har sovit som en stock. Jag har traderat till mig grönblå tallrikar formade som ögon. Jag har gjort vegetarisk tacopaj. Jag har försökt städa. Jag har sett Stekta gröna tomater. Jag har shoppat. Jag har tagit det jävligt lugnt. Jag har gjort synundersökning. Snart väntar promenad till andra sidan stan och där har jag stora förhoppningar på fika.

torsdag, januari 21, 2010

Allt jag missat

"Jag kan inte höra hjärtat slå. Jag kan inte se att elden brinner."

- Anna Stadling (ur Allt jag missat)

onsdag, januari 20, 2010

Min kväll

Klockan är 00.20. Jag skulle ligga i sängen till tolv. Nu har jag precis kommit ur duschen, har en hel del tvätt att hänga och dessutom måste jag bädda rent i sängen. Håret måste torkas och så är jag hungrig så jag måste äta nåt. Tänk att jag hinner blogga också!

lördag, januari 16, 2010

Efterrätt

Köpte rakgel. Tänkte vara lite snäll mot min hud när jag rakar benen. Testa liksom. "Dam" stod det på den men det såg inte alltför puttinuttigt ut. Jag blev relativt förvånad när det som kom ur flaskan var intensivt rosa och luktade godis - hallon. Lite som hallonparfait men med lite mer färgmedel. Jag blev sugen på efterrätt. Jag brukar dock inte smeta min efterrätt på smalbenen.

onsdag, januari 13, 2010

Ett pekoral till

Resultatet av en filosoferande dusch. Genom att skriva ner det som poppar upp försöker jag kicka igång ett skrivande som bara anades men kanske egentligen inte finns där. Hur dåligt det än blir tjänar det väl något terapeutiskt syfte i alla fall.


Hud

Varm hud.
Mjuk hud.
Din hud.

Min hud,
behöver bli tjockare.

lördag, januari 09, 2010

Kylan

Det är fortfarande snorkallt ute. Inte -24 men väl kring -15. Vintern är fin men jag fryser hemma, på jobbet, i tågtrafiken, ute...överallt. Det har gått så långt att jag köpt ett par rosa (melerade med lite mörkt i) benvärmare. Ikväll blir det dock inga benvärmare på höll jag på att säga men det blir det nog, i alla fall under promenaden till festen. Det vankas inflyttningsfest ikväll. Hög tid för mig att slå in presenten, äta nåt, smutta lite vin, ta en dusch och svida om till nya klänningen!

torsdag, januari 07, 2010

Jobbigt

Jobb måndag och tisdag. Ledig idag. Årets första lektioner imorgon förmiddag. Och det är så kallt att man vill gråta.

lördag, januari 02, 2010

2009 - Hopp & förtvivlan

Det är knappt jag kommer ihåg någonting från den första delen av 2009. Det är inte så att jag har dåligt minne, det vet ni att jag inte har, men det flyter ihop och jag har svårt att urskilja något. Det var snö och kallt. Jag började året med att återse de klasser jag avslutat med innan jul. ”Skulle du kunna jobba tio dagar till. X kommer ju inte tillbaka förrän i slutet av månaden?” Jobbmässigt fortsatte det i samma stil hela våren med några dagar hit eller dit, timvikariat, resursande och annat som ingen annan ville eller kunde göra. Jag trivdes på stället men kände mig understimulerad och satt på undantag. Jag såg framåt, log och gjorde mitt bästa. Det skulle visa sig att jag inte hade så mycket för det.

Det var snö och kallt ja. Jag minns ett par långa sena promenader hem från F. som precis flyttat till ny lya på andra sidan stan. Jag var där och hängde en del och jag hjälpte honom med en hel del olika grejer. Medan snön ännu låg kvar såg jag en del bra konserter, framför allt Anna Ternheim. Jag minns en ganska menlös dejt en söndag. Var det en söndag? Det spelar ingen roll. Något värde hade den nog trots sin menlöshet. Innan våren kom föddes också lilla Billie. L:s och E:s dotter som första gången jag träffade henne var på riktigt grinigt humör men som numera ler när hon ser mig. Under året fick även M. barn, två stycken till och med.

Våren bestod nog mest av jobb. Jag harvade på, sökte de fåtal nya jobb som dök upp och räknade samtidigt ut att det inte fanns en chans att jag skulle få det vikariat jag suktat över sedan hösten. Överlag pendlade det nog mycket mellan hopp och förtvivlan under 2009 både vad gällde jobb och resten av livet. En fin och knäpp sista april på balkongen hade jag dock.

Trots allt var det skönt när sommaren kom. Jag behövde verkligen vila. Planen var att dela tiden mellan mina två hemstäder samt hinna med en del konserter. Det var väl ungefär så jag gjorde också. Jag inledde sommaren med en riktigt regnig konsertkväll där jag bland annat fick se en fantastisk Nick Cave. Under senvåren och den tidiga sommaren funderade jag en del över känslor som dök upp. Var det sentimentalitet, ensamhet och gammalt mög i kombination eller var det faktiskt kanske något nytt? En tid senare, någonstans i sommarvärmen, hände något märkligt som ändå var helt självklart. Eller var det något självklart men märkligt? Försiktigt men snabbt, snabbt men försiktigt. Jag blev förälskad igen. Solen sken och jag tror faktiskt att jag stundvis var riktigt lycklig. En stjärnklar augustinatt vid en månupplyst sjö bestämde vi oss för att det fanns något för fint för att slarvas bort.

Strax där efter blev jag rejält sjuk och hostade bort ganska många veckor. Trots arbetslöshet och hosta fanns det där som höll mig uppe och gjorde mig glad. Jag vågade inte riktigt lita på det men allt rullade på och veckorna gick. Till slut försvann hostan och det fantastiska hände: Jag fick ett jobb! Egentligen fick jag två men valde det som var längst. Kärlek, bostad, jobb. Check, check, check.

Men säg den lycka som varar för evigt. Jag spenderade den sista veckan innan jag skulle börja mitt nya jobb i en total förtvivlan. Jag hade sett framåt på ett sätt jag aldrig gjort förut. Förhoppningarna förbyttes till förlust. Jag kravlade mig upp över kanten och jag har jobbat i ungefär en och en halv månad. Försöker vänja mig vid pendlingstillvaron. Äta, sova (för lite), åka tåg och jobba. Det är mest det jag gör. Jag gör mitt jobb och jag gör det bra. Den inarbetade ledigheten som kan kallas jullov kom välbehövligt. Läget är rätt okej, ibland till och med ganska bra, och jag kliver in i det nya året med en tanke om att allt bara kan och måste bli bättre. Det finns en hel del funderingar om allting men jag ska träna mer, sova mer och hitta strategier för både det ena och det andra. På nyårsafton valde jag två låtar att ta med mig in i det nya året, i det nya decenniet: Bloody mother fucking asshole, This is the year!

2010




(Av Isabelle Söder. Lånad från unt.se)

fredag, januari 01, 2010

Live 2009

Anna Ternheim + Nina Kinert @ Katalin, Uppsala

Markus Krunegård @ Katalin, Uppsala

Hello Saferide + Two White Horses @ Katalin, Uppsala

Håkan Hellström @ UKK, Uppsala

Anna Ternheim + Nina Kinert @ Katalin, Uppsala

Eldkvarn @ Katalin, Uppsala

Marit Bergman @ Reginateatern, Uppsala

Flowers by Irene + Johanna Rådling @ Grand, Uppsala

Nick Cave, Fever Ray, Duffy, Hello Saferide, Tiger Lou, Moneybrother @ Where The Action Is, Stockholm

Marit Bergman, Adiam Dymott, The Soundtrack Of Our Lives @ Gatufesten, Sundsvall

The Good Honey Society @ Hijazz, Uppsala

Louise Hoffsten @ Parksnäckan, Uppsala

Anna Ternheim, [ingenting], Markus Krunegård @ Popaganda, Stockholm

The Good Honey Society @ Hijazz, Uppsala

Lars Winnerbäck + Andreas Grega @ Fyrishov, Uppsala

Anna Ternheim @ Reginateatern, Uppsala