lördag, oktober 31, 2009

Sista oktober

31 oktober idag. Idag skulle min morfar ha fyllt 94 om han hade levat. Levat har han dock inte gjort på snart nitton år. Den här dagen var även vår gamla katts födelsedag faktiskt.

På tal om födelsedagar firas idag en 30-årsdag jag sett fram emot att fira men rimligtvis inte kan fira. Det känns inget vidare alls faktiskt.

Såhär alldeles i slutet av oktober har det varit ganska "varmt" och det har varit skönt att ta promenader sedan det blivit mörkt ute. Sådär så man kan gå runt och egentligen slippa se någon eller slippa att någon ska se en. Idag hade jag dock hoppats på en promenad i sol men vädret är mulet.

Tidigare i veckan har jag tvingat mig själv att somna om fast jag inte varit trött. Jag antar att det är det jag får sota för nu, det och att jag sov dåligt inatt. För jag klev upp sent men är ändå sanslöst trött. Vaknade först av att jag spottade på mig själv. Eh, ja. Jag drömde att jag borstade tänderna...

fredag, oktober 30, 2009

Soppan

Linssoppshelvetet som aldrig åts i måndags is out. Åt av den i tisdags visserligen men det var mest för att äta bör man ju.

Mitt i allt

När tillvaron känns som den gjort de sista dagarna känner jag mig otroligt ensam. Jag vet att jag har bra vänner men till syvende och sist sitter man ändå där själv och jag drabbas av den där känslan att alla befinner sig på ett visst avstånd med sig och sitt. Men ändå, återigen har jag fått se vilka fina vänner jag faktiskt har. Mycket har jag haft inom mig som har behövt komma ut så jag har väl kräkts ur mig åt många håll. Jag fungerar lite så ibland. Så många har lyssnat och tröstat. En del har stått ut med mer än andra. Omtänksamma mail, sms och telefonsamtal har kommit, ibland till och med från ganska oväntade håll. Jag har fått kramar. Jag har fått snälla ord, kloka ord. Jag har fått mat, öl och vin. Hela stora Six Feet Under-boxen och en Anne på Grönkulla-box ligger här, snällt utlånade och hemkörda.

Även om jag i slutänden sitter här med bara mig själv i mörkret, även om jag kommer hem till en lägenhet där soporna börjat lukta och den förbannade soppan står kvar i kastrullen i kylskåpet och även om lägenheten är tom och det finns ett stort tomt hål i mig med så är det faktiskt lättare när man vet att det finns de som tänker på en och tar hand om en.

För övrigt försöker jag att inte vara sån jävla dramaqueen och låta som att nån dött eller så. Men va fan, jag tror att jag faktiskt kommit förbi det där med att ha dåligt samvete över att jag tycker något är jobbigt. Jag tror jag kan tillåta mig att tycka att det faktiskt får vara jobbigt. Om man ska skämmas över att man mår dåligt och tycka att man inte har rätt att må dåligt, då blir det fan så mycket jobbigare. Sen är det klart att det alltid finns de som har det värre och jag försöker faktiskt få perspektiv på tillvaron också. Det gör dock inte att det gör mindre ont i mitt bröst och det känns som att ett stort misstag har begåtts. Det känns inte som det brukar, det är något annorlunda den här gången. Faktiskt.

Ett musiktips för kvällen: Andi Almqvist och albumet Red Room Stories. Fick tipset av en bekant idag. Gillar soundet. Det är lite Nick Cave, lite Tom Waits, lite Cohen... Alla låtar är inte jättebra men en del gillade jag direkt. Värt att lyssna på!

torsdag, oktober 29, 2009

Mina dagar

Vaknar tio. Kommer ihåg. Vill inte vara vaken, vill inte vara vaken. Tvingar mig själv att somna om, flera gånger. Jag är inte trött men det ska gå. Vid halv två-två går det inte längre, då måste jag kliva ur sängen. Sätter mig upp och tänker "Vem ska jag träffa idag? Ska jag vara ensam hela dan idag? Ensaaaaam..." Masar mig upp, hör tystnaden, sätter på tevatten, slår på datorn...får ont i magen. Tänker att jag ska ta en promenad som aldrig blir av. Frågar om någon vill ses. Idag hade jag inga såna planera men som tur var kom frågan om en fika. Jag sa ja och börjar sakta klä på mig. Lördagen närmar sig och går inte att komma runt. Måndagen närmar sig också och pärmarna, böckerna och papprena ligger orörda och stressar mig.

Det är verkligen jätteroligt det här, nästan jämt.

Fail

Det gör så ont ont ont och det är så fel fel fel.

Fans helvetes jävla skit, kukskit.

tisdag, oktober 27, 2009

måndag, oktober 26, 2009

Citaaat

Har ju något slags städ- och sorteringsprojekt going on här. Hittade det här Ani-citatet nedtecknat i en gammal anteckningsbok.

"I can't separate politics from anything, it's our everyday, all day in so many ways, so I think whether you have that sort of overt consciousness or not, it's all political."

Ani DiFranco alltså. Och så självklart att det inte skulle behöva skrivas ner.

söndag, oktober 25, 2009

Dexter och Monica

Jag lyssnar vidare på Monica Zetterlund idag. Har också tagit upp dextertittandet. Och så har jag köpt en jeanskjol. Det är väl ungefär vad som hänt idag. Filosoferade just i badkaret i fyrtiofem minuter. Irritationen och oron gav sig inte riktigt av men inte mycket mer att göra åt det. Ska diska och fixa lite nu. Imorgon "någon gång 7.30-15.30" kommer en snubbe och ska ställa in ventilationen och byta fläktfilter. Det är ju bra men jag tycker inte riktigt om sånadär opreciserade tider, speciellt inte när de är så tidiga.

Gonatt

Sömn

Sov som en stock inatt och sedan följde en ytterst lugn dag. Ett stråk av melankoli dock. Jag har lyssnat på Monica Z och nu ska jag lyssna på Nina Simone medan jag försöker avsluta något av alla påbörjade små projekt. Efter det ska jag återgå till sömnen igen. Hoppas på att få sova lika gott som inatt men det kanske är att begära för mycket.

torsdag, oktober 22, 2009

Senhösten

Varje år den är tiden är det som att folk går in i en tröttdimma och det är helt förståeligt. Mycket på jobbet, inga långhelger, grått och mörkt och så vidare. Även om man gillar hösten så är energin inte på topp den här tiden. Bland lärare tror jag att det är ännumer utbrett. Höstlovet hägrar. Om man nu har höstlov vill säga. Vanliga kommunalt anställda lärare brukar ha lite lov och lite studiedagar. Alla andra har bara studiedagar. Oavsett så är det skönt med elevfritt. Tiden före lovet präglas av omdömen som ska in, utvecklingssamtal som ska hållas och så vidare.

Jag har ju inte jobbat på riktigt på hela hösten men jag känner minsann av tröttheten ändå. Mitt i denna trötthet försöker jag dock ladda för att börja på ny kula. Om en och en halv vecka börjar jag jobba. Imorgon ska jag dit och, förhoppningsvis, skriva på papper samt träffa läraren jag ska vicka för. Jag vet nästan ingenting om det där stället och jag vill helst veta precis allt på en gång så jag slipper noja och fundera. Då kan jag sjunka in i det jag ska göra liksom. Samtidigt vet jag att det mesta ger sig efterhand. Men ändå... Förra hösten fick jag ofta kommentarer om hur snabbt jag fick koll på saker och att jag verkligen hade koll på ALLT och att det därmed kändes som att jag hade varit där alltid.

Den första månaden minns jag som jobbig. Jag längtade tillbaka till gymnasiet lite och allt var nytt. Men jag rotade mig snabbt och kom att trivas jättebra. Det är svårt att förstå att det är ett helt år sedan jag hade mitt senaste terminsvik och att det bara var en höst. Jag jobbade ju där mer eller mindre hela våren med olika grejer men det känns på ett vis som en kortare period. Det var ju trots allt bara från påsk jag verkligen hade en anställning, och då som resurs.

Hösten betydde enormt mycket för mig och jag tror den satte sig rejält i mig. Jag försöker ta det med mig vidare tänker jag. Två gånger har jag blivit avtackad men ändå jobbat mer där men nu är det definitivt. Om framtiden vet man ju inget men som det ser ut nu... Så definitivt och mer bara så icke... Det ska bli skönt med ett riktigt jobb istället för runtharvandet men det där stället i form av kollegor, elever och mitt första vik där kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta tror jag.

Det är intressant det där. Jag har ångest först och tycker det är skitläskigt, rotar mig ganska snabbt på nya ställen och har sedan lite svårt att släppa dem. Hm, jag antar att jag försöker tala om för mig själv här att jag snabbt kommer få koll på nya stället och att jag kommer att trivas och fixa det här galant!

tisdag, oktober 20, 2009

Tirsdag igen

Humöret har rört sig både upp och ner idag. Var lite nöjd när jag fick tag på nya chefen och bokade ett möte och fick veta när jag börjar. Var lite nöjd när jag varit och tränat. Men det är så mycket saker som ska fixas och sen finns det sånt som jag känner att jag inte riktigt rår på. Ibland gör det mig både uppgiven och irriterad.

Nu blir det te, lite mera TV och sedan sängen med en förhoppning om att få sova bra. Det är nästan en vecka sedan jag sov bra sist.

söndag, oktober 18, 2009

Nöjd söndag

Jag har haft en rätt bra söndag faktiskt. Mest nöjd är jag med det faktum att jag hann läsa ett stycke till bokcirkeln jag haft för avsikt att vara med på men inte orkat eller hunnit riktigt. Så sen blev det bokcirkel med intressant diskussion och goda kakor. Dessutom var det en skön cykeltur till Em och tillbaka. Lite kallt men vindstilla och så pass att det funkade att cykla utan mössa, med fingervantar och i tjocka strumpbyxor. Det är när det börjar bli så pass kallt och blåsigt att det blir kallt om benen och kylan går in i märgen som det är jobbigt. Skön cykeltur alltså. Passade på att handla på en annan affär än vanligt, en av de mest välsorterade inom rimligt avstånd. Jag har även börjat inventera mina jobbpapper. Så jag känner mig lite nöjd och inspirerad sådär. Skulle dock gärna ha helg en dag till.

Bokcirkelboken

fredag, oktober 16, 2009

Funderar

Funderar på om du ska schemalägga hela livet eller ha din rastlösa frihet kvar. Raden ringer i mitt huvud samtidigt som jag tänker att det faktiskt måste finnas ett mellanting. Jag låg vaken länge och tittade på dig i mörkret, kände din hud och tänkte att nä "la livet är inte lätt".


För den som letar.

onsdag, oktober 14, 2009

Onsdag igen

Det är onsdag igen, det är mitten av oktober och första snön (Eller ett sorgligt försök till snö.) har kommit, även om jag missade den. Det går så jävla fort. Igår skulle jag ha åkt till nya jobbet och fixat med lite papper men mötet blev uppskjutet. Jag åkte till storstan lite senare ändå för en inplanerad lunchdejt med Linn. Billie hängde med också och ville allt annat än att sitta still, vilket i den där åldern brukar leda till bulor och blåmärken när ostyriga kroppsdelar dunkar in i omgivningen. Så också igår. Det var en fin eftermiddag i alla fall och bäbisen blev glad igen till slut. Jag var frusen och mådde lite sådär när jag kom hem och spenderade tid i badkar och soffa. Skönt.

Idag vaknade jag tio och klarade av att inte somna om. Otippat eftersom jag somnade alldeles för sent. Låg kvar och drog mig och läste tidningen någon timme. Nu drar jag runt här hemma och fixar med att vika tvätt, diska och städa. Dags för lite kaffe nu också tror jag...

Billie gillar inte sushi så hon åt handväska.

söndag, oktober 11, 2009

All work, no play?

All work, no play... Så kommer det nog att bli ett tag framöver. Jag är nämligen bäst i världen och har fixat så jag har jobb fram till sommaren. Fantastiskt! Mycket nytt och en del nervositet förstås men att ha inkomst, och en rätt bra sådan, i flera månader framöver känns som en enorm lättnad. På tisdag skriver vi papper och sedan börjar jag om ett par veckor. Mest nervös är jag nog ändå inför de tidiga mornarna som pendlingen till huvudstaden kommer att innebära.

Jag har haft en mycket bra helg efter detta fina besked. Må vara att jag varit enormt trött, att mensvärken lurar och väntar på rätt tillfälle att slå till samt att jag haft lite föraningar om halsont. I fredagskväll träffade jag Em över en etiopisk injera och goda röror. Det var ett perfekt firande! Igårkväll cyklade jag till Erika och hängde med henne och hennes pojkar som alldeles snart ska fylla två år. När barnen somnade ägnade vi oss åt kebabrullar, jättegott rödvin och snack. Idag började jag dagen med att träffa Lilla M. över en brunch. Gott och billigt. Efter att ha följt henne till tåget fixade jag lite grejer på stan och passade på att unna mig några nya smågrejer till hemmet. Det blev bland annat en ny härlig tekopp.

Penthouse är kallt också, men annars är det mesta fint faktiskt.

måndag, oktober 05, 2009

För er få...

...som faktiskt läser det här så kan jag berätta att intervjun är avverkad och väl i alla fall gick okej, men det visste väl redan hälften av er. Jag har sökt två vikariat till varav det jag hittade idag verkade riktigt intressant. Det är nog det som jag spontant helst skulle vilja ha. Jag är i alla fall jättenervös för att telefonen ska ringa.

Sitter här med resterna av en rejäl frukost som jag åt för någon timme sedan. Gröt med hemmagjord lingonsylt, te med mjölk, en macka med ost och gurka och en med mjukost och gurka. Borde fixa lite på balkongen nu när det är uppehåll men väntar nog tills solen hinner runt hörnet lite mer. Ska nog bege mig in till stan en sväng så länge. Behöver fixa några grejer och prova ett par skor.

torsdag, oktober 01, 2009

Vinna eller försvinna

Imorgon är en viktig dag. Anställningsintervju på g.