tisdag, september 29, 2009

Gymgym

Jag har tränat! Fy fan vad duktig jag är! Jag fick iväg fläsket till gymmet efter lång tids bortavaro. This is the point of no return. Jag dog inte och jag hostade knappt. Kanon! Däremot sträckte jag mig i axeln när det var dags för stretch, det var lite dåligt men jag tror det släppt nu.

Sedan måste jag säga att jag är sjukt less på folk som inte fattar att det inte finns några lärarjobb just nu. En sak med folk som inte bryr sig och som jobbar med något helt annat, som tror att "Vadå, det är väl lärarbrist?" trots att det var sisådär tio år sedan det var det och den till och med var överdriven då. Idag mailade jag lite med en bekant som jobbar åt en av de stora friskolejättarna. Jag ville kolla av en sak med henne. När vi avverkat det sa hon sådär som man gör att hoppas allt är bra annars. Jorå, sa jag, det är bra förutom den bisarrt dåliga arbetsmarknaden.

Då kom den, kommentaren. "Men det är ju högkonjunktur nu i vår bransch, jag blir förvånad om det inte finns jobb??" Alltså nu får hon ursäkta, hon är supertrevlig och jag vet att vi kanske har lite olika värderingar här i livet, men fuck you! För det första gör det mig illamående att skola och utbildning omtalas som bransch. För det andra undrar jag vilken verklighet hon lever i. För det tredje, skulle jag säga att arbetsmarknaden var kass om den inte var det? Det är lite som när en gammal klasskompis till mig sa "Jamen lärarna är ju de enda vars a-kassa sänkt avgiften, alltså måste det finnas jobb?" Den kommentaren var så puckad men ja, personen har inte koll på läget. Dagens kommentar fann jag än mer störande.

måndag, september 28, 2009

Måndag igen

Så var det måndag igen. Jag äter havregrynsgröt och mammas hemgjorda lingonsylt. Till det dricker jag lite kaffe. Kaffe som aldrig blir riktigt gott i min kaffebryggare. Jag har sökt ett jobb idag också, ett gymnasiejobb i Stockholm som jag med största sannolikhet inte blir kallad till intervju för. Trött är jag idag, jättetrött. Somnade sent. Kom hem till stan sent efter att ha varit hemma hos mamma och pappa i helgen.

Det var skönt med en sväng norrut. Jag har njutit av fint höstväder, hälsat på ett par kompisar, ätit världens godaste trattissoppa, druckit fin skotsk whisky, lånat en digital systemkamera, slappat och åkt motorcykel. Att jag missade det bokade tåget upp, fick köpa en ny biljett och sedan fick dela tågvagn med ett högljutt företagsbowlinglag är en helt annan historia. En historia jag jobbar på att förtränga.

Nu är det dags att rycka tag i lite fler grejer här. Att söka ett jobb räcker inte för dagen. Det ska fyllas i papper, åkas till Apoteket, handlas mat, hämta ut ett paket, betalas räkningar och annat spännande.

torsdag, september 24, 2009

Helg

Jag har liksom tagit helg nu känns det som. Blev inringd för jobb i tisdags morse. Onsdagen var redan planerad jobbdag. Sovit för lite och jobbat intensivt som det tenderar att bli. Igår kväll hade jag kunnat somna vid tio men tänkte hålla mig till tolv. Kom in i andra andningen såklart och däckade inte förrän halv två. Sen sov jag som en gris med undantag av att jag vaknade till två gånger. Idag står tvätt på schemat, tvätt och allmänt fixeri hemmavid. Sen får jag förhoppningsvis lite besök här. Känner mig rätt nöjd idag ändå, det måste vara sömnen.

måndag, september 21, 2009

Söndag som sådan

DAGENS VILL HA: Jobb.
DAGENS KLÄDSEL: Baggy jeans och Fever Ray-t-shirt
DAGENS SMINK: Inget smink.
DAGENS FRISYR: Hästsvans
DAGENS HÄNDELSE: Jag tog äntligen itu med slipandet av hyllplanen.
DAGENS LÅT: Hela Winnerbäcks nya skiva.
DAGENS PLANER: Dagen är slut nu. Duscha och sova.
DAGENS SAKNAD: Pigghet
DAGENS DUMMASTE: Den sega starten.
DAGENS SJUKA: Lite huvudvärk.
DAGENS DROG: Kaffe
DAGENS KRAM: Skulle jag behöva.
DAGENS PUSS: Skulle han få om han var här.
DAGENS KÖP: Köpte fil, soppa, fetaost och lite godis.
DAGENS GODIS: Den där nya Gott & Blandat-grejen. Och LW.
DAGENS HUMÖR: Trött men ändå rätt glad och lite lättad på nåt vis.
DAGENS ORD: Söndag

torsdag, september 17, 2009

Denna dag

Denna dag började med att jag sovit asdåligt och var tvungen att sova några timmar till. Sedan var det eftermiddag och jag var sanslöst trött. Trots detta fick jag lite gjort idag:

* Planterade monsteran.
* Tog bort vissna blommor från astrarna.
* Fixade persiennerna som börjat paja.
* Sorterade en kasse med div. skrot.
* Gjorde nya etiketter till två förvaringslådor.
* Diskade i alla fall lite.

Och än är ju inte dan slut! Ska gå ut med soporna också, bland annat.

onsdag, september 16, 2009

Häng i huvudstaden

Igår tog jag tåget söderut. Först hängde jag med Limpan och lilla Billie. Vi drack kaffe och slappade. Billie tittade storögt på riksdagens öppnande på TV. Ganska bildad bäbis. Hon ler stort mot mig när jag kommer och hälsar på, det är plus i kanten. Efter en långpromenad runt Årstaviken fick jag sedan bevittna hur det sexmånaders lilla livet stod alldeles själv i soffan och höll balansen i flera sekunder. Två gånger. Sedan pinnade jag vidare mot en något äldre men lika cool tjej. Hannapanna fyllde 30 och överraskades med restaurangmiddag. En strålande idé från lillasyster Maja. Väldigt gott och trevligt. Födelsedagsbarnet verkade helnöjt!

måndag, september 14, 2009

Lite duktig

Idag var jag på Arbetsförmedlingen och gjorde det jag var tvungen till. Det gick relativt smärtfritt men det kändes enormt oinspirerande och deprimerande att gå dit.

Jag såg också till att lämna in en kasse med kläder till Myrorna. Kassen har stått här och samlat damm ett tag så det var på tiden. Skulle behöva rensa ut betydligt mer men alltid nåt.

Så lite duktig har jag allt varit idag även om det var en lite tung dag.

lördag, september 12, 2009

Och ikväll...

Idag har jag hängt med F. på stan en sväng. Sen gick jag hem och somnade på soffan. Vaknade lätt illamående. Sen har jag ätit rödbetsoppa och så ser jag på Kill Bill vol. 1. Så här är bruden jag hänger med ikväll:


Mitt sällskap för kvällen

Den här killen har jag hängt med ikväll. På grund av reklam-tv blev det verkligen hela kvällen. Han har tydligen likadan iPod som mig också.

måndag, september 07, 2009

On and on and...

Det är nästan så jag börjar undra vad jag gjort för fel. Fuck you Murphy! Jag investerar för närvarande mer pengar på Apoteket än någonstans annars. Jag har verkligen ont både här och där. Det är trettioårsdagen som börjar närma sig, det är det eller hur? När jag fyllde tjugofem skojade jag och en kompis om alla åkommor och läkarbesök som lustigt nog dök upp. Well, trettio har tagit det hela till en helt ny nivå. Men nu får det fan vara nog snart tycker jag. I och för sig, mina hudproblem i ansiktet är så gott som bra och de dök upp för ett par år sen. Min hud har inte sett såhär bra ut på mycket länge. Finfint.

onsdag, september 02, 2009

Hosta

Jag har hostat mig igenom de sista dagarna. Egentligen har jag hostat i över två veckor men det är nu de sista dagarna som det blivit helt vansinnigt. Lite feber har jag också och ont lite här och där. Hostan har väl sansat sig lite idag men när jag väl hostar känner jag mig lite som en såndär groda som kräks upp allt sitt innanmäte när den blir rädd. Alltså jag skulle inte bli förvånad om lungorna hoppade ur. Nästäppa och snuva är nytt för dagen.

Om jag inte blir bättre typ imorgon, blir av med feber och hosta samt får lite ork, då kommer jag att missa M&Ms bröllop i Visby på lördag. Scheisse.