måndag, augusti 31, 2009

Glad

Det slog mig förut idag att jag var glad, trött men glad. Jag har haft en fin helg. I fredags kollapsade jag i soffan. I lördags åkte jag till Stockholm och gick på Popaganda. Fint väder, fint sällskap och fin musik. Idag, söndag, har jag hängt med F. på eftermiddagen och sedan åkt hem och fått två röda gamla pinnstolar av en kompis. Kvällen har mest slöats bort på hemmaplan.

Nu är sommaren officiellt slut.

tisdag, augusti 25, 2009

Jobb jobb jobb

Jag jobbar som elevassistent den här veckan och är sjukt trött. Tre hela dagar kvar av veckan! Imorrn ska det regna och på schemat står bland annat en idrottslektion med orientering. Ge mig ett SO-klassrum...

Jaja

Jaja, det kommer en uppdatering snart.

lördag, augusti 22, 2009

Eller?

Tycker att "Kyss mig och föd mina barn!" är en fin hälsningsfras. Ska nog använda den oftare.

onsdag, augusti 19, 2009

Höst?

Det ska bli sommarvarmt ett par dagar nu men det känns onekligen höstigt måste jag säga. Jag försöker lösa min höst. A-kassa + timvik på gamla jobbet + ev. extrajobb (går att kombinera i 75 dagar) eller timvik på gamla jobbet + vik via bemanningsföretag? Om jag jobbar åt bemanningsföretag kan jag inte få a-kassa eftersom jag räknas som heltidsanställd även om jag i praktiken definitivt inte är det. Bemanningsföretaget hörde av sig per sms imorse och vill ha besked. De har inte kunnat ge mig så mycket uppdrag innan och jag vet ju inte hur det ser ut på gamla jobbet heller så det skulle göra min situation väldigt osäker. Jag har hittat ett okej extrajobb jag ska söka också.

I övrigt är livet ganska bra just nu. Förkylningen har gett med sig och snart är jag helt kry. Vissa delar av livet har tagit en kanske oväntad vändning och det känns fint. Igår träffade jag tre av mina favoritjejer också; Limpan, Billie the kid och Lilla M. De två förstnämnda och jag tog en promenad från Hornstull till Mosebacke där vi mötte upp med M. för att sedan dela på en kanna bärs. Finfint. Tänkte göra en sväng till huvudstan redan nästa vecka igen för att få hänga lite mer.

Lilla M. och Billie the kid hänger på Mosebacke

söndag, augusti 16, 2009

Sehr schön

Sitter här snorig och dan men jag får väl säga att det var värt det. Snorig hade jag kanske blivit ändå liksom. I onsdags såg jag GHS spela och premiärvisa sin video. I torsdags såg jag Louise Hoffsten i hällande regn. Igår var jag på fest vid en sjö. Det blev så mörkt att man bara såg resterna av glöden, månen och stjärnorna. Månen och lite värmeljus lyste upp så man kunde se personen närmast sig. Kallt blev det också men jag var väl förberedd och det gjorde inte så mycket. Det hela var väldigt trevligt, mysigt och lite galet. Idag är jag knäckt. Jag misslyckades totalt med att sova inatt. Inte ens en timme lyckades jag trots att jag försökte. Förkylningen har allierat sig med tröttheten och byggt bo i min kropp. Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen. Jag hoppas på bättre sömn inatt.

torsdag, augusti 13, 2009

Bara så trött

Både min kropp och min själ är hängiga idag. De har sjukskrivit sig lite från tillvaron tror jag. Inte så jag är jättedålig men jag är bara så himla trött och håglös. Dags för lite kaffe. Kanske det kan få lite fart på mig.

Tio stjärnfall blev det igår på nåra svängar ut under en timmes tid.

Stjärnfall

Jag har ont i halsen men står på balkongen och spanar efter stjärnfall. Två så här långt.

Saxat ur gömmorna, stjärnfallsrelaterat:

Stupid star, stupid fuck.

I don’t even believe in God.

I don’t believe in fate.

Some days I hardly believe in me.

Put my trust in a stupid star

making its way across the dark.

I thought “You never know”.

Irrational, if not dumb.


onsdag, augusti 12, 2009

Dagens skörd

Ett stycke ny kjol
Ett stycke ny klänning
Ett par nya byxor

Och en sallad. Fast den är uppäten nu.
Och halstabletter. Jag håller på att bli sjuk.

tisdag, augusti 11, 2009

Fett

Kroppen började anta oanade (nåja) proportioner. Något behövde göras. Jag bestämde mig. Nu jävlar! Sedan dess har jag gått...eh, upp tre kilo till. Det går bra för mitt lag!

söndag, augusti 09, 2009

Åska

Fint väder hela dan och nu är solen på väg fram igen efter en tokskur med åska. Jag slapp vattna.

Hem till Penthouse

Jag sitter här i mina föräldrars kök med datorn och radion som flera kvällar nu. Ute är det becksvart. Det börjar bli dags att lägga sig. Lägga mig och sova sista natten i huset på förmodligen ett ganska bra tag. Jag skulle kunna stanna längre men det börjar bli dags nu att åka. Hem till mig och mina instrument, som någon skaldade en gång. Blommorna på balkongen vill ha vatten och det finns en del att ta itu med. Kanske en längtan också. Det hade varit kul att invänta päronen som är påväg hem från semestern men jag har redan stannat länge nog.

Sommaren lider mot sitt slut. Från ena köksfönstret ser jag en helt gul björk. Ja inte nu men när det är ljust. Jag upptäckte den härom dagen och kom på att den alltid blir gul tidigt. Nästa vecka skulle jag ha börjat jobba om jag hade haft ett jobb. Men än är det varmt och än skiner solen om dagarna.

Elvis sjunger In the Ghetto på radion och jag stänger ner datorn.

fredag, augusti 07, 2009

Dopp i havet

Jag hänger hemma på ön lite längre än tänkt. Först kände jag för att bara vara och sen samarbetade inte SJ riktigt. Jag har i alla fall äntligen fått bada i havet.

tisdag, augusti 04, 2009

Sightseeing

Jag är hemma i min gamla hemstad en sväng igen och har haft besök ett par dar av F. Jag har guidat runt i stan och på ön. Very nice!

KLF

Någon musikredaktör på P3 måste gilla KLF:s gamla hit Justified and Ancient. Den spelas nämligen lite då och då på kanalen tycker jag. I övrigt har man knappt hört den sedan 1991. I like it.