lördag, januari 31, 2009

Glad

Jag såg en fantastisk konsert igår. Nu tycker jag ju att Anna Ternheim alltid är fantastisk live men igår var hon och hennes band verkligen superbra. Katalin gör väl sitt till också. Slutsålt och bara ståplatser, trångt och varmt. Jag lyckades dock få en rätt bra plats med inte alltför jobbiga människor runtomkring (fram till slutet i alla fall då de som pinat mitt sällskap under hela konserten nådde fram till mig).

Nina Kinert var helt okej som förband. Jag gillar att hon utnyttjar sin röst mer till fullo nu för tiden och jag är lite fascinerad av hur förbannad hon kan se ut. Däremot behöver hon ju inte se så sur ut som hon gör emellanåt och det var synd att hon inte körde I shot my man.

Jag har ju sagt tidigare att jag ibland har svårt att hitta fullt fokus under en konsert, att jag kan ha svårt att uppleva den där och då och glida in i den helt. Jag vet inte om det är sånt som ni själva reflekterar över när ni går på konsert, men jag gör det. Igår lyckades jag dock bra med detta så där så jag kände mig helt omsluten av musiken emellanåt och liksom inte märkte av människorna intill mig. Då är det nästan perfekt. Att gå på en riktigt bra konsert handlar om så mycket mer för mig än att bara lyssna på lite schyst musik med en öl i näven (även om det inte är illa heller).

Efter spelningen fick jag vinylutgåvan av senaste skivan signerad. Ja jag ÄR en nörd. (Och som en vän till mig brukar säga: "And damn proud!") Men skivan är grymt snygg och det är klart att den kan bli ännu snyggare signerad. Har man gått på för många konserter om artisten ifråga känner igen en? Det där var mer av en retorisk fråga. I know you people...

Nu är jag både glad men även tom. Tom för att konserten är slut. Ikväll är det dock delvis omladdning. Det är dags för Markus Krunegård och H. och M. kommer upp från Stockholm. Det ska bli jättekul!

torsdag, januari 29, 2009

No pants

No pants subway ride 2009




Okej okej, jag vet att den la sig över texten men jag orkar inte göra nåt åt det. Låter den ligga kvar ett tag.

Gonatt!

Gonatt då! Eller "Gonatt då, sov gott, syns imorronbitti!" som jag skulle ha sagt som liten knodd. En gång sådär i treårsåldern blandade jag ihop harangen med "Hejdå och trevlig helg!" när vi skulle gå från dagis en fredag, till fröknarnas stora förtjusning. Jag minns hur sur jag blev för att dom skrattade åt mig. Jag skulle ju bara snitsa till det lite och säga som dom vuxna gjorde. Jag tog ett djupt andetag och laddade och ut kom fel fras. Så kan det bli.

tisdag, januari 27, 2009

On top of

I was on top
on top of the world
that night
At least that's
how I prefer to
remember it

I was a part
of the world
and I was
the chosen one

I saw his eyes
on you
I saw his longing
I saw his disappointment
The night was mine
You were mine

I brought you home
I was on top
Of the world
Of life
Of you

Att vilja

Somligt vet jag vad jag vill och vill hela tiden.
Ibland vill jag inte alls. Inte någonting.
Ibland vill, vill, vill jag men vet inte riktigt vad.

Det är knepigt det där.

På tal om det älskar jag den här versionen av den här låten:

söndag, januari 25, 2009

Samma nätter

Jag lyssnar lite på Markus Krunegård just nu medan jag funderar på om jag har råd att gå och se honom eller inte. Kollade sedan vad som fanns på YouTube och hittade bland annat den här. Det är en bra låt, men kolla vilken läcker bild som är bakgrund till den här lilla amatörvideon.

Blå

Min armbåge är det, blå. Jag for omkull med cykeln påväg hem i natten. I snigelfart men på mycket hal och blöt is. Jag landade på höger armbåge och det var inte ett dugg skönt ska jag be att få tala om. Både slagen och skrubbad liksom. Grr... Men jag sitter ju ihop så ingen större skada skedd egentligen. Mest ytterligare ett gäng blåmärken. Jag är ganska bra på blåmärken. Går in i saker och så. Förra veckans bedrift var att få ett stort blåmärke efter att ha gått in i en vinylskiva. Jorå, det går det med!

lördag, januari 24, 2009

Cracks

"The sky was blue but I wouldn't know, cause I was counting cracks in the concrete."

- A Camp

Tål att tänkas på lite. Även om jag vet det och även om det inte alltid är så lätt att lyfta huvudet från betongen. (Nu höll jag på att skriva "balkongen" men det är väl vilket som i mitt fall eftersom jag har en betongbalkong.)

Nu ska jag dricka öl.

Rock on

En sån här affisch, fast en svart, fick jag av Linda i födelsedagspresent. Jag måste ta mig i kragen och köpa en ram till den så jag kan sätta upp den. Jag tror den passar mig fint. Originalet, den gamla brittiska propagandaaffischen, är det nåt klämkäckt över med sitt "Keep calm and carry on" och den kungliga kronan. Dessutom tror jag det är klämkäcka personer som gillar inredning som ser ut som alla andras inredning som vill ha den på väggen.

Det kan hända att det är lite nördiga personer med stundvis dålig humor som har rockvarianten på väggen men då passar det ju mig så mycket bättre!

fredag, januari 23, 2009

Freitag

Det är fredag och jag är så trött att jag dissade en öl. Jag somnade istället och sov i två timmar. Vaknade till men var så trött att jag inte kunde röra mig. Sen fixade jag lite sent käk och hängde vid datorn med TVn på. Jag känner bara för att kura ihop mig, vilket jag snart ska göra.

Sitter och lyssnar på A Camps nya Colonia (Jag vet inte riktigt om jag ska tänka på kolonier, tarmar eller kanske till och med Köln när jag hör titeln.) och ska snart ägna mig åt ytterligare ett eller ett par avsnitt Dexter. Det är spännande nu! Dexters syrra har kärat ner sig i en protesläkare som självklart är The icetruck killer. Det förstod man väl att det var något skumt med honom! Stackars tjej, hennes bror är seriemördare utan att hon vet det och nu har hon äntligen vågat släppa nån inpå livet och så är han också seriemördare... Tough shit.

Jag har haft en ganska tuff dag också. Det har gått helt okej men jag hade en dust med delar ur en klass, och i synnerhet en elev, på eftermiddagen. Jag var rejält arg och dessutom riktigt irriterad över att få min eftermiddag förstörd. Avslutade dock dagen med elever jag känner lite mer och som jobbade på hyfsat. Dessutom berikade dom min dag genom att komma till lektionen både generade, fnissiga, nyfikna, chockade och på vissa håll även smått förfärade över att en av dagens andra vikarier visat sig vara "lebb". Jag checkade av läget lite och konstaterade sedan för mig själv att det är välbehövligt att verkligheten når dit ut ibland också. Jag längtar tillbaka till mina SO-lektioner.

onsdag, januari 21, 2009

Tabula rasa

Det är något visst med ett tomt slätt pappersark. Det får mig att vilja skriva. En bra penna, som jag vet kommer att röra sig mjukt över just det papperet, och jag kan inte motstå skrivandet.

USA:s president Barak Obama

Nu är han USA:s president, Barak Obama, och George W. Bush har åkt tillbaka till Texas. Där kan han stanna tycker jag. Han har stora förhoppningar på sig nu, Obama. Och en hel del att ta itu med. Jag hoppas att han kommer att lyckas med en hel del av det han nämnde i sitt långa installationstal. Det amerikanska folket, de vettiga av dem i alla fall, verkar väldigt hoppfulla och så även en stor del av resten av världen. Bara det är ju positivt.

Jag såg större delen av installationen på TV igår och den bild som kändes mest och som har dröjt sig kvar i mitt huvud är hur Bush åker iväg i helikoptern. Mycket symboliskt. En viss lättnad infann sig och i huvudet hör jag Ani DiFrancos ord från Self Evident. "George W. Bush IS NOT PRESIDENT!" Och nu stämmer det på riktigt.

Tack snälla Fejan

Ibland får man små trevliga uppdateringar från Facebook mailade till sig, sådär från olika applikationer man en gång lagt till. Oftast deletar jag dem bara men det händer att jag kollar. Fina små saker är det, såntdär som muntrar upp en lite efter att man vaknat och sett sitt nyvakna lite svullna ansikte i badrumsspegeln.

"Changes in your ranks:

#42 person with the best smile (lost 1 place)
#49 sexiest (lost 1 place)"

Eh...tack för upplysningen. Och från botten av topplistan kan jag meddela att det råder arbetslöshet, någon minusgrad, välbehövd sovmorgon och visst hopp om livet.

Kort om stort

Klicka så ni ser bilden, och pratbubblorna, ordentligt.




torsdag, januari 15, 2009

Fröken

Är det inte fantastiskt så säg?

tisdag, januari 13, 2009

Bild

Bildlärare? Jomenvisst, jag är inte den som bangar. Jag har inte haft bild sedan...våren 1995. Senast igår klagade jag dock lite över att min egen kreativa sida, eller smygestetiska om ni så vill, ligger och skrynklar till sig någonstans innuti mig. Jag kanske får äta upp det nu.

Jag hade en trea i bild om jag minns rätt. Kanske att jag hade en fyra ett tag i det extra tillvalet "Bild, form och media". Jag minns i alla fall att jag tog lång tid på mig med det mesta och var lite för osäker för att försöka själv, blev irriterad när det inte blev snyggt och ville ofta ha hjälp. Jag hade VG i en kort kurs i foto på gymnasiet för tolv år sedan. Vilka meriter va?

Det kommer att gå finfint det här. Trots allt är det ett ganska begränsat antal lektioner vi talar om och jag tror alla inblandade ska vara glada att det inte är textilslöjd vi snackar.

måndag, januari 12, 2009

Kossor

Att kossor är ganska coola visste vi väl redan men nu är det bevisat. De sket fullständigt i jordskalvet i Skåne häromsistens. De som låg ner reste sig inte ens från marken. Vissa skulle säga dumma, jag skulle säga...obekymrade. Detta trots att tankarna förs till traktorkossorna i filmen Cars. Kanske är dom så lugna för att dom tuggar långsamt och ordentligt samt har många magar att ha is i?

söndag, januari 11, 2009

Trögt

Hm, började det här inlägget med någon form av skidmetafor men det blev så himla krystat. Frågan är vad jag ska skriva istället? Jag ställer lite frågor till mig själv men är ganska dålig på att svara. Imorgon är det dags för jobb igen men jag har ingen större lust. Svårt att känna sig inspirerad när det bara rör sig om några få dagar. Det känns trögt nu alltså, la livet, jävligt trögt.

A love song for Bobby Long

Jag grävde runt i dvd-lådan på affären i eftermiddags och fick med mig tre filmer för nittionio pix hem. En av dem har jag sett nu ikväll (på min laptop, mind you). Den hette A love song for Bobby Long och John Travolta och Scarlett Johansson spelade två av huvudrollerna. Scarletts karaktär "Pursy" kommer hem till huset hennes mamma lämnat efter sig i New Orleans och upptäcker att där finns det två ganska rejält akoholiserade män också. Tillsammans har de ärvt huset. Det var en väldigt fin film faktiskt och klart värd trettiotre spänn.


lördag, januari 10, 2009

Natt

Kom hem för en knapp timme sedan och såg precis klart slutet på Terminator 2, filmen som jag var mer eller mindre besatt av när jag var sådär 12-14 år. Ja, jag var besatt av den redan innan jag hade sett den (vilket jag gjorde som trettonåring). Sen har jag ätit yoghurt med rostade solrosfrön och lyssnat lite på musik. Tänkte nu bjuda er på ett klipp som jag snott från N. Vi bytlånar visst lite ibland. Det är Robyns Be Mine från utdelningen av Nobels fredspris. Det är en fantastisk låt från en fantastisk platta. Den här avskalade versionen är fantastiskt vacker tycker jag.

Sov sött kära ni.

fredag, januari 09, 2009

Tillsatt

Så var mitt sista hopp för närvarande för ett längre vikariat uträknat. Tjänsten tillsatt. "Är det svårt med tjänster eller? Själva kommer vi att ha en övertalighet av SO-lärare till hösten." Jaha. Tack som fan. Fuck you very much.

torsdag, januari 08, 2009

Såhär glad

Såhär glad blev Anna Ternheim när hon vann en av sina grammisar igår. Jag såg inte galan för jag hade annat för mig så det var kul att se klippet. Full, sa nån. Jag tycker hon ser nyktrare ut än förra året, vad nu det spelar för roll. Onyktra får väl artister vara på sin egen firmafest om dom bara är glada och inte otrevliga eller äckliga på nåt sätt. Nån rock n' roll måste det väl få vara? För det andra tycker jag att den där superlyckan och lulligheten känns rätt skön. Och vadå tacktal liksom, det där räcker väl? Jag log i alla fall för mig själv när jag såg hennes glädje.

Back in business

Fast...nä, ändå inte. Mina klasser, nästan allihopa, och mitt skrivbord och sådär. Men bara vikarie. Mer vikarie än vanligt, timvikarie. Och fredagar blir det ingen SO men imorrn har jag det tvivelaktiga nöjet att få vara spansklärare istället. Hola! Får väl se vad jag kan styra upp tills dess.

Det är med blandade känslor detta och det är för en mycket mycket begränsad tid. Sen...ja, vadå?

tisdag, januari 06, 2009

Shite

Den här dagen genomsyras av en bestämd känsla av andrasortering. Mitt huvud gör ont, själen är svart och Konsum fick mig att känna mig som en socialfobiker.

Sa jag?

Sa jag att jag håller på att frysa ihjäl? Jag vill fan inte gå och lägga mig för i sängen är det knappast varmare. Inatt kunde jag inte sova, av flera anledningar varav en betydande var att jag frös om näsan.

Och så tänker jag att jag kanske borde sluta blogga.

måndag, januari 05, 2009

Is

Jag är frusen hela jag, inside out.

Jag fryser. Jag kan inte ta ett F#m (och även om jag kunde skulle jag inte kunna göra det nu för fingrarna är så stela). Kanske är det också så att jag är ensammast i hela världen.

Mat behöver jag och ont ska med ont fördrivas så jag ska ta mitt frusna jag ut i den verkliga kylan och gå och köpa mig lite sushi.

Glömde

Jag glömde ju att jag lyssnat en hel del på Nina Kinert (framförallt under våren) och Eddie Vedder (framförallt under hösten). I shot my man respektive Society var två stora favoriter.

Och nu är jag hemma hos mig själv igen.

lördag, januari 03, 2009

En liten återblick

Okej, jag ska inte analysera 2008 som år mer nu men jag snubblade över ett gäng frågor som jag inte kunde låta bli. Jag är ju lite barnsligt förtjust i att fylla i sånahär grejer ibland. Så jag snodde och fyllde i.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja. En del stort, en del smått. Arbetade bl.a. som lärare på riktigt.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gav nog inga ordentliga men jag misstänker att det var lite si och så med den saken.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, Linda & Fredrik blev föräldrar till en Alice. Just det, två gamla kompisar som jag inte träffar särskilt ofta fick varsin dotter också.

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej.

5. Vilka länder besökte du?

Haha. Här har inte rests något inte.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?

Mer kärlek och mer pengar. Bad i havet.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Inte sådär så speciella datum i sig är fastetsade.

8. Vad var din största framgång 2008?
Att jag haft två ordentliga jobb.

9. Största misstaget?

Att inte gå med i A-kassan på en gång.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Inget allvarligt. Men jag fastnade med mina fingrar i en ståltråd i en filmduk, det var intressant.

11. Bästa köpet?

Min alldeles nya fina röda cykel. Och så har jag ju just köpt en dator.

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Att bo. I övrigt livemusik, mat och nya datorn.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, när jag fick mina jobb och berömmet jag fick på det sista. Resten håller jag för mig själv.


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?

Inga speciella som kommer att förknippas med året i sig men här är några som kommer att förknippas med speciella perioder eller händelser under året, eller som jag helt enkelt lyssnade mycket på 2008: SoKo – I’ll kill her, Flowers by Irene – The girl who, Marit Bergman – Out on the piers, Håkan Hellström – Försent för edelweiss, Nina Simone – Mr. Bojangles, Hello Saferide – People are like songs, Anna Ternheim – What have I done, Billie the vision and the dancers – Swedish sin, Carla Bruni – Quelqu’un m’a dit, Martha Wainwright – Bleeding all over you


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Sammanfattningsvis gladare än de två närmast föregående.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Varit glad, sovit, rest, tränat. Bland annat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Nojat, deppat, ältat, stressat.

18. Hur tillbringade du julen?

Med familjen, hemma hos mamma och pappa.

19. Blev du kär i år?
Jag tror faktiskt att jag blev något åt det hållet.

20. Hur många one night stands?

Nada.

21. Favoritprogram på TV?

Har sett väldigt lite på TV under året.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, inget hatande.

23. Bästa boken du läste i år?
Kommer knappt ihåg vad jag läst. Jag säger SOS från mänskligheten eller Leopardpojkens dotter av Johanna Nilsson tills jag hunnit undersöka saken närmre.

24. Största musikaliska upptäckten?
Det har inte varit något revolutionerande år på det viset. Nu kommer någon att bli lite mallig här kanske men Flowers by Irene var en jävligt schyst upptäckt faktiskt. SoKo var intressant med. Annars har jag nog snarare dykt djupare i vissa artisters musik snarare än att verkligen ha upptäckt dem.

25. Något du önskade dig och fick?
Ja, bland annat att flytta till en större lägenhet, jobb och en ny dator.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Oh yeah, som alltid.

27. Årets bästa film?
Jag har varit dålig på att se ny film i år men No country for old men såg jag på bio och den var jävligt bra.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag firade med fika hemma hos mig. Jag bakade muffins.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Jäpp. Har jag inte redan svarat på något i den stilen? Sluta tjata!

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Lika cool som vanligt såklart. Hm…

31. Vad fick dig att må bra?
Att ha ett bra jobb med en lön, kramar, vänner, bra musik, skratt, sol.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?

Skulle jag?

33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Skoldebatten tror jag. Och FRA.

34. Vem saknade du?
-

35. De bästa nya människorna du träffade?
F. samt några av mina nya kollegor.

36. En värdefull läxa du lärt dig i år?

Det är nytt år nu, jag tänker inte fundera mer över 2008 på det viset.

37. Citera en sångtext som summerar ditt år:
”Riding high in April, shot down in May.” – Frank Sinatra

”Working nine to five, what a way to make a livin’” – Dolly Parton

De var två som dök upp spontant. Den ena använde jag nyligen, den andra föll sig ganska naturligt. Sammanfattar året vet jag väl inte riktigt om de gör men jag orkar inte fundera på någon bättre text. Det skulle kunna ta flera dagar att hitta den ultimata och jag har ju bestämt mig för att köra på 2009 nu.


Januarilördag

Det är mörkt och tyst så jag vaknar sent. Har läst halva natten. Jag var så trött att ögonen höll på att fara igen men boken är så bra. Släpar mig upp och duschar, hämtar tidningen, kollar mailen och äter slutligen frukost. Fil med flingor och krusbärssylt. Dricker te. Med mjölk. Läget är ganska lugnt skulle man kunna säga.

Solen börjar gå ner och jag och min bror tar en promenad. En kort, tänkte jag. En lång, tänkte han. Det blev en lång. Mörkt, gnistrande snö och sådär -14. Snön knarrar under dojorna och jag är glad att jag köpte ordentliga vinterskor innan jul. Det blåser inte i alla fall så det blir inte sådär kallt på långrakan över skogen som det kan bli. Jag tänker på älgarna jag och mamma såg här på hygget i somras. Vi fortsätter, kommer ut ur skogen och jag tänker jag fåren och hästarna som brukar gå här andra tider på året. Nu ser man bara spåren efter någon med väldigt korta skidor som försökt sig på en liten tur i en av hagarna. Vi svänger av och går hemåt längs en mörk väg, förbi ridklubben. Det ser ut som ganska bra sparkföre. Vissa kroppsdelar skulle inte ha blivit ledsna av en längre vinterjacka eller ett par brallor till men jag fryser egentligen inte.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe, min fina dator och lyssnar på Queen.

Hur är din lördag?

torsdag, januari 01, 2009

Hej 2009

Om nyårsdagen ska visa riktningen för resten av året så kan mitt träningsår bli riktigt lyckat. Jag har nämligen lite träningsvärk idag. Av sparkåkning. Vad gör man inte för ett par glas rysk champagne? Jag hade kunnat ta bilen, men hur kul är det? Jag hade kunnat ta bussen men då fått gå hem. Jag hade kunnat stanna kvar men det är skönt att somna hemma och kunde det inte vara riktigt mysigt med en sparkfärd?

Klart det kan, om det är bra sparkföre och inte så mycket uppför. Det var ganska dåligt sparkföre, men det gick! Hemvägen är nästan bara uppför och det är ca 6 km enkel väg. Men men, det gick! Stjärnklart och minusgrader var det. Fin gnistrande snö fanns det också gott om men mest på sidan av vägen.

Spenderade nyårsaftonen med Mi, mat, prat och lite skumpa. Lugnt och trevligt. Lille AT hängde med oss också när han lessnade på att sova.

Idag har jag inte åstadkommit så mycket. Har mest hängt med min nya kompis laptopen. Har sett Corpse Bride också, den var fin. Och så har jag sett Gardells nya serie, De halvt dolda. Bra men hemsk, väldigt gardellsk.

Bokat tågbiljett hem till staden på slätten har jag gjort också. Inte den dag jag hade tänkt eller till det pris jag hade tänkt men nu åker jag snart hem till mig i alla fall. Det är dags att åka hem och det är dags att ta itu med jobb, eller frånvaron därav.

2009 är här and it better be good!