söndag, november 30, 2008

Sonntag

Avslutade gårdagen med att börja kolla på Schindler's List. Det var många år sedan jag såg den sist men jag ska se den med en av mina klasser nu till veckan så jag behövde förbereda lite. Att börja se den mitt i natten var bara dumt. Den är en dålig gonattsaga.

Släpade mig upp och in till stan mitt på dan för att se F. spela på en duggregnig skyltsöndag. Det var ett litet evenemang de döpt till Höstmys. Väldigt intelligent namnval tycker jag... Det verkade sådär lagom slött överlag. Jag såg förövrigt en kille värma en plastmugg med glögg direkt på plattan, innan en tjej skickades iväg för att köpa en kastrull. F. gjorde dock bra ifrån sig. Det sjukaste var att det höstmysiga tältet hade fått flytta på sig från avtalad plats för att NCC menade att det skymde deras tält/reklamskylt och NCC hade pröjsat 50 lakan för att stå där. Höstmyset hade fått sin plats gratis och fick alltså plocka ner allt och flytta sig. Mer kapitalism åt folket.

Nu har jag rättat läxförhör, ett av alla miljoner, och sitter och dricker te. Jag fixar med disk och strykning i väntan på Mi som ska kampera här inatt. Hennes flyg var försenat men nu ska hon väl ha lyft från Jämtland.

Imorrn var det somsagt dags för en ny arbetsvecka trots att det vore så himla skönt med sovmorgon. Kanske att man skulle försöka ha sig iväg och träna nåt i veckan också?

lördag, november 29, 2008

Saturday night

En lugn och skön lördagkväll är vad jag har. Jag har kollat på Dom kallar oss artister-avsnittet med Marit Bergman som jag inte hunnit se förut. Jag har käkat soppa. Jag har druckit kaffe ur en av mina små kaffekoppar med tantvarning som jag aldrig använder. Jag har grejat lite. Snart blir det mer artistprogram, fast denna gången på TV och reprisen av programmet med Petter från i tisdags. Spelat gitarr och sjungit lite har jag gjort också, icke att förglömma!

Marit på datorn och kaffe ur liten kopp. Min nya adventsstjärna skymtar.

Saturday Night

Sova!

Ja, med utropstecken! För det ska bli så himla skönt. Har haft en jättetrevlig kväll och nu ska det bli fantastiskt skönt att sova. Jag har börjat vant mig vid min gamla säng nu också förresten.

Gonatt!

onsdag, november 26, 2008

Falla, föll, fallit

Hämtade det där kaffet och gjorde en fin liten vurpa påväg tillbaka till min byggnad. Viss risk för blått lår har uppstått. Kravlade mig upp snabbt med en, eller kanske två, små fina svordomar. Kaffekoppen fortfarande i ett stadigt grepp och till min förvåning även med en del kaffe kvar i även om det mesta hamnade på snön, på min hand och på min (vita) tröja.

Slutsats: Svarta kläder är bäst (men det visste jag redan) och om du faller, håll hårt i kaffet för fan.

Vill gå hem

Jag vill gå hem. Fast först vill jag dricka kaffe, mitt huvud kräver det. Jag har haft dagens lektioner och den sista slutade med en utredning om huruvida A hade spottat på Bs stol och vem som skulle torka bort det. Jag tror att det får torka in till imorgon ärligt talat. Jag har varit arg och sett arg ut och jag har förklarat att man inte kallar folk för fula saker även om man tycker att dom snackar skit bara.

Kramsnö är det idag också. Need I say more?

Igår hade jag en otroligt lång dag. Var på jobbet före åtta, gick tidigare från konferensen för att hinna med tåget vid half fyra, cyklade till handledning, hade handledning, cyklade till stationen, missade tåget, hann med en försenad buss tillbaka till samhället där jag jobbar. Varför tillbaka? Jo vi skulle käka hos en kollega. Mycket trevligt och god mat men jag var inte hemma förrän strax efter tolv.

Idag är jag trött, trött, trött och är faktiskt glad för att en öl ikväll förvandlades till en fika i eftermiddag. Sen ska jag åka hem och bara ta det jävligt lugnt. Längtar...

Nu måste jag ha kaffe, gärna intravenöst!

söndag, november 23, 2008

Blås

Jag fryser. Jag gillar inte den här blåsten.

Och jag vill inte gå till jobbet imorgon.

lördag, november 22, 2008

Gonatt

Nu har jag grejat lite i mitt hem, möblerat om lite och så. Det blev en väldigt skön kväll och jag höll på att somna i soffan nu så det är läge att gå och lägga sig. Hade tänkt se på en film eller läsa lite men jag tror jag skippar det med. Jag är fredagstrött fast det är lördag, det blev inte så mycket sömn inatt.

Sov sött!

fredag, november 21, 2008

Fredagsmys

Seriöst, är inte det ett ganska äckligt ord? Fredagsmys... Alltså fredag är ju bra (TGIF!) och mys är ju bra (beror i och för sig på vad man har för definition på mys) men fredagsmys. Det verkar ha blivit något slags standard bland svenska barnfamiljer, och inte bara barnfamiljer för den delen. Det är som att det utkonkurrerat lördagsgodis som begrepp. Och kan man inte bara mysa en fredag utan att behöva kalla det fredagsmys? Håller fredagsmyset på att institutionaliseras? Trivselfascism är ett ord som ligger nära till hands.

Fredagsmys som koncept verkar helst ska innehålla ett stycke kärnfamilj, ett stycke underhållningsprogram på TV och valfri sort snacks eller godis. En soffa ska man ha också.

Jag har haft en väldigt trevlig och mysig fredag men inte har jag fredagsmyst. Jag har haft fyra vänner och tillika gamla kursare här. Vi har lagat pizza, druckit vin och snackat. Mycket trevligt!

Och nu är jag så trött att jag kollapsar snart men jag ska diska och sen se om min kompis som är ute och disputationsfestar ramlar in och kräver sängplats innan hon sen reclaimar sängen också. Ja jag tjatar lite men vi har haft en väldigt trevligt tid jag och 180-sängen med dubbla madrasser och grejer. Både ensam och med sällskap av olika sort har det varit en mycket fin bekantskap. Kärlek vid första ögonkastet skulle man kunna säga.

När en vän till mig sov över här i våras utbrast hon spontant "Vad mjuk den var, den här går det ju inte att nuppa i!" (Förövrigt är hon en av de få jag känner som faktiskt använder ordet nuppa.) Nu skulle vi ju inte göra det och jorå, vill man så går det. Nog sagt om det. Imorrn ska jag återuppta bekantskapen med 120-sängen som stått övergiven i källaren. Long time no see liksom. Det blir nog bra det med. Mer plats i sovrummet så nu kanske jag kan flytta in datorn dit också, förutsatt att jag orkar fixa med router så jag kommer åt internet där inne. Lång sladd tvärs över golvet vore så ocharmigt, för att inte säga livsfarligt.

Sov sött.

torsdag, november 20, 2008

Ojoj

Jag är så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig nu, före elva! Men det går inte för sig förstår ni för jag har lite att göra. Förutom att duscha så hade jag tänkt fixa lite annat också, typ vika en papperstrana (för jag är så jävla pedagogisk).

Stress

Nu är jag faktiskt stressad. Lektionsplanering, elever som ska ha speciella uppgifter och sedvanligt jox på jobbet. Sen så skulle jag ha två kompisar över på middag imorgon. Helt plötsligt blev de fyra och så kommer en femte sen för att sova över. Det är jättetrevligt men hoppsan vad jag måste städa och vad ska vi äta och vem ska handla? Jag måste ner i källaren och plocka upp en köksstol till. På lördag blir jag av med "min" dubbelsäng också då den återvänder till sin rättmätiga ägarinna.

onsdag, november 19, 2008

Denna vecka

Måndagen var ledig. Då hade jag social ketchupeffekt och åt frukost (för mig)/lunch (för henne) med A, fikade med Limpan och hade en trevlig linssoppslagarsejour (Det ordet har ni aldrig sett förr!) med F. Dessa trevligheter dämpade mitt låga helghumör som grundade sig i att jag inte har nåt jobb i vår och att jag fick veta det på ett ganska osmidigt sätt.

Tisdagen var tolv timmar på jobbet, från kort möte med chefen till utvecklingssamtal. Fick(eller snarare tog) dock lite dötid till kaffedrickande eftersom eftermiddagen inte var ordinarie undervisning. Lägg snöblandat regn och slask på det. Kom hem och dog lite.

Ondag, det är idag det, åkte jag från jobbet i bra tid (Fast fortfarande egentligen "försent" enligt mitt schema.) och rusade hem för att tvätta. En inplanerad öl blev inställd men det gör inte så mycket för jag är så himla trött. Det blir bra med en uppdateringsöl nästa vecka istället.

Nu ska jag gå och handla frukost.

söndag, november 16, 2008

Bisarro

Det här är bara för sjukt för att finnas på riktigt. I present to you: Ola Salo & Thorsten Flinck - Dansa i neon

Spinster

Jag har inte bara en spinsterkyl*, jag har en spinsterfrys också. Lilla M. var här igår och hade glass med sig. Hon öppnade min frys och sa "Oj vad lite grejer du har i din frys! Har du nyss frostat av eller?"


*Uttrycket lånat av drottningen av formuleringar - Limpan.

Black Sunday Afternoon

On the black Sunday afternoon
the sun is pale like the moon
when you look to the sky
holy holy why
all fades into blue
on the black Sunday afternoon

No good time to walk alone
On a bike riding home
when you look to the sky
holy holy why
all fades into blue
on the black Sunday afternoon

Bad luck comes or just a car
On the right side, hears a call
sees a blackbird flying low
Above her head no mistle-toe
Nothing really moves
on black Sunday afternoons

You wake up in a waterbed
on the back of your head
a lump and just a tiny hole
almost no light at all in here
and when you call
you can't hear your own voice at all

They gather up, something's wrong
They ask around, noone knows
Have you been where the rivers cross
by the water in the moss?
Nothing really moves
on black Sunday afternoons

Sun's pale like the moon
when you look to the sky
holy holy holy holy why
All fades into blue
on black Sunday afternoons

- Anna Ternheim

lördag, november 15, 2008

Fiskmat

Vikarieverkligheten är hård. I slutänden blir det alltid så tydligt att man ingenting är värd från ledningshåll, man är alltid längst ner i näringskedjan. Därför är det uppenbarligen okej att göra lite hur somhelst, som att när vi står i korridoren och avtalar en mötestid i förbifarten droppa att det inte finns någon tjänst i vår. Tack. Finkänsla. Jag blev verkligen jätteladdad att gå och möta elever och föräldrar. Några timmar senare när dagen var slut kändes det verkligen jättebra med den här dagen som skulle bli så trevlig och social.

Morr

Här laddar man för lite sovmorgon och så har lektionerna blivit flyttade. Blev förvarnad tidigare idag men då kollade jag schemat och inget var förändrat. Tur jag kollade igen då! Nu börjar jag 9.40 istället för 10.50. Tåg och bussar går som en lördag, det vill säga nästan inte alls, dit ut. Dessutom ska vi vara i ett klassrum där den klassen aldrig är och jag är orolig att de kommer att vara förvirrade och sitta kvar i sitt klassrum (där jag inte hinner rigga).

Och hur ska jag hinna sova, duscha och se utvilad ut (haha) på de starkt decimerade timmarna?

fredag, november 14, 2008

Fniss

Fniss. Hihi. Ibland är det små grejer som gör dagen. Hihi.

Sådant som inte gör dagen är när snorungar kletar smör på dörrhandtagen. Dagen till ära har någon gjort det på ytterdörrarna till byggnaden jag sitter i. Jag orkade inte ta itu med det på en gång men har inte samvete nog att sitta där jag sitter. Tids nog måste jag ändå ett ärende till huvudbyggnaden och expeditionen.

Senare: Någon annan hade förbarmat sig över dörrhandtagen, aah... Det gick bra med gudarna även om jag höll på att få spel på vissa elever som var fredageftermiddagströtta och förmodligen lite pirriga inför morgondagens öppet hus.

onsdag, november 12, 2008

Sushi & Anna

Jag orkar inte skriva om hur mycket tid jag har spenderat på jobbet hittills i veckan och hur lite tid jag har spenderat sovandes i sängen. Vi kan bara säga att förhållandet däremellan är lite snedfördelat. Och jag säger som så att sushi hade jag verkligen förtjänat och det var idag nästintill orgasmiskt gott. Nu ska jag öppna paketet med Anna Ternheims nya skiva.

tisdag, november 11, 2008

Men...

Jag är trött, så himla trött. Och jag sliter arslet av mig. Eftermiddagen innehöll godbitar som att diskutera min arbetsplats och hela organisationens fruktansvärt dåliga ekonomi. Vi ska uträtta underverk, vi ska ta all skit och vi ska helst göra det gratis (verkar synen vara i stort, inte specifikt från vår ledning). Att sitta och diskutera och reflektera över lösningar inför våren känns som ett jävla hån när man själv med allra största sannolikhet inte får vara en del av det hela då.

måndag, november 10, 2008

Alice

Igår föddes det en liten Alice i Kalifornien. Right on time och allt. Grattis grattis grattis!

Sex

Sex dagars arbetsvecka väntar mig. Vi har öppet hus på lördag med lite lektioner och fika. Då undervisar jag två korta lektioner för allmän beskådan så om ni inte har nåt bättre för er så... Men innan dess ska fem vanliga dar avklaras, med utvecklingssamtal och andra godbitar.

Veckan efter blir bara fyra dar för vi kompenserar ut måndagen. Mmm...

söndag, november 09, 2008

Spam

Spammade jag hela Internet med kommentarer och meddelanden om allt mellan himmel och jord efter min utekväll eller? Jag råkade snubbla över ytterligare en kommentar som jag inte har något somhelst minne av att jag skrivit.

Jag ville nog bara hälsa lite.

En bild

En bild säger mer än tusen ord ni vet. När jag såg den här bilden sa jag inget alls, jag satte i halsen.

Snart, snart, snart. Förväntningarna är skyhöga och nog låter det bra men gitarrerna, svärtan... Jag kan inte låta bli att vara lite orolig. Det löser sig nog på Orionteatern om inte annat.

lördag, november 08, 2008

Joråsatteh

Lite segt är det allt idag. Jag var så förbannat pratsjuk inatt men ingen hade jag att prata med så jag tog och skickade lite trevliga meddelanden till en del av mina kära vänner via sms, Facebook och mobilsvar. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev till alla men det hela var väl tänkt att gå ut på "hej jag är full och jag tycker om dig. jag vill prata." Fast till Limpan hade jag visst skrivit om mig själv i tredjeperson att jag var "too cool for school". Det har jag inget minne av och inte min telefon heller men jag får väl lita på att det var så.

Lite menlöst, yrt och vansinnigt trött har det varit idag även om det tagit sig allt eftersom. Nu ska jag sentomsider ta en prommis och hämta min cykel som står på stationen.

Ehh

Undertecknad är full, som ett jävla ägg. Personalfest är fucking dangerous. Och så hamnar man på ett jävla skabbställe och blir uppraggad till Whitney Houston. Två gånger. Jag ska nog skriva till Sverker och klaga. Fast först ska jag nog sova.

torsdag, november 06, 2008

Fel

För det första snodde nån min tvättid.

För det andra:


onsdag, november 05, 2008

Yes!

Vaknde imorse med en känsla av att man aldrig kan vara riktigt säker men tack och lov hade Obama vunnit. När jag äntligen hörde det på radion kunde jag andas ut. Precis när jag skulle kliva av tåget i hålan där jag jobbar ringde min telefon. Det var F. som, precis som han sagt att han skulle göra, ringde och sa "Det. Finns. En. Gud." Själv trasslade jag in mig i min iPod.

Gud eller inte, nu vågar man ju hoppas på lite positiv förändring over there. Grattis USA, well done!

Själv sitter jag fortfarande kvar på jobbet och bör ägna mig åt lite provrättning (Det tar aldrig slut!) och lite annat stök innan jag beger mig härifrån (alt. somnar av ren utmattning eftersom jag är så jävla trött idag).

Vi höres!

Kom igen nu då!

Skärp er USA, kom igen nu för fan! Ska jag behöva vakna imorgon, om nåra timmar, och inse att det vidriga paret McCain/Palin ska styra USA och i viss mån världen? Näe, jag trodde väl inte det!

måndag, november 03, 2008

Planka

På vägen hem var tåget försenat 15 minuter och det var skitkallt, jag var hungrig och det var eländigt på alla möjliga sätt. Kände att jag inte hade någon charm kvar att spela på och inte hade jag den minsta lust att betala enkelresa heller. Så jag plankade. Det visade sig fungera alldeles utmärkt med min taktik. Nu har jag dock köpt månadskort. Ett rosa. Men jag är fortfarande lika skithungrig.

Sug

Igår strax innan läggdags, eller en bra bit efter läggdags egentligen, tyckte jag mig inse att livet suger i lite för stor utsträckning. Mungiporna pekade neråt och jag var kanske ensammast i hela världen. Sedan kunde jag inte sova. Självklart kunde jag inte sova. När jag ändå somnade sov jag skitdåligt. Och nu är det måndag. Hur kul är det då? Inte hann jag köpa tågkort imorse heller för det var sån kö. Fick dock åka gratis på tåget eftersom jag brukar ha månadskort. Så det var dagens höjdpunkt. Han gjorde min morgon, konduktören med det enerverande skrattet. Det måste ha varit för att jag såg så jävla snygg och charmerande ut, sådär som jag jämt gör på pendeln alltför tidiga mornar.

Jag vill gå hem nu!