tisdag, september 30, 2008

Kyrkråtta

Jag får en helt okej lön. Jag känner mig ganska rik ett par dar. Köper skor till mina stackars fötter och planerar mer skoinköp. Köper en skiva och nåra filmer till riktigt bra pris, filmer som kan vara bra att ha på jobbet. Sen betalar jag räkningar. Sen stirrar jag på kontot och konstaterar att den här månaden blir samma visa som de två föregående, det vill säga att jag måste bygga på min skuld till mor min. Men jag väntar nog en vecka...

Posthelvetet, ge mig mina pengar! Och lokaltrafiken kan gärna hiva hit dom drygt 300 jag ligger ute med för att ert jävla tåg inte behagade köra mig till jobbet för snart en månad sen så jag blev tvungen att ta en taxi. Inte har jag fått helt rätt lön från jobbet heller men nästa månad så...

Suck.

Och skorna står i hallen och jag funderar på om jag borde lämna tillbaka dom fast jag behöver dom.

söndag, september 28, 2008

En stund av relativt lugn

En pizza står i ugnen och är snart klar. Mozzarella, tomat, squash, babyspenat, vanlig ost och champinjoner. Jag glömde skinkan. Nu log kanske vegetarianerna ett nöjt litet leende. Bredvid mig har jag ett glas rött vin. Lite kallt men det går ner. Ur högtalarna ljuder Christian Kjellvanders ljuva stämma. Hela 90 minuter P3 Live som jag hittade i 30-dagarsarkivet på programmets hemsida. Det lönar sig att kolla in där med jämna mellanrum. Jag har tänt massa ljus i lägenhetens alla rum och tar det lite lugnt.

Det har varit några intensiva dagar nu, både vad gäller jobb och nöjen. Nöjen är bra. All work and no play makes S. a dull girl. Jobbet har inkluderat allt det vanliga plus möten och studiedagar. Nöjena har varit middag och öl med A., releasefest, fest med ett gäng kollegor, stockholmsträff med holländsk vän på besök samt middag och häng med Lilla M. Idag var jag så trött så jag inte höll på att ta mig ur sängen. Trots det har jag ändå åstadkommit en del nytta här hemma idag. Sånt som välbehövlig dammsugning, välbehövlig handling och lite sånt. Än finns mycket att göra men det kommer väl fler dar.

Imorrn är det jobb som gäller igen. Mina nior är borta två veckor så därför tänkte jag nog kosta på mig en timmes sovmorgon. Sen ska jag förbereda mina åttor inför prov, konstuera prov och förbereda ett grupparbete om Egypten.

Det rullar på.

torsdag, september 25, 2008

Glad

Nu har jag varit lite onykter och dekadent dan före tidig jobbdag och det känns förbannat bra! Jag är glad! :) Jag har haft studiedag och diskuterat kvalitetsredovisning och lyssnat på en ganska trist partikelfysikgrej om den där svartahåletgrejen i Schweiz. Där nånstans slappnade mina händer av totalt kring kaffekoppen och jag tänkte att kanske kanske vilar min kropp nu och det är nästan som att vissa delar av mig sover och ja, snart är det här slut... Då gick vi ut i solen och "lekte lekar", dvs gjorde övningar. Sen var jag på ett möte inne i stan och sen hem och sov och duschade. Sen iväg och träffade A. aka Juline över lite nachos. Sprang på Sarlaparla och hennes vän/min gamla kursare som i bloggsammanhang (Sarlaparlas sammanhang) fått gå under namnet the Smul. Efter öl och nachos, och vegspett åt A., gick vi på releasefest för min vän Fredrocks band The Good Honey Society. Kändes ju inte så rockigt att gå hem typ halv tio men jag är en arbetande kvinna och lullig hade jag blivit, jag hade haft trevligt, jag hade köpt skiva och jag hade uttryckt min stolthet så mission accomplished typ. Nu är jag hemma och det känns fint att ha varit ute och ölat lite en vanlig simpel torsdag. Imorrn väntar mera studiedag, bla innehållande en busstur på vischan för att se på omgivningarna/ställena våra elever kommer ifrån. Ganska bra grej tycker jag.

Well, dags att sova för undertecknad. Nattinatti mina små kycklingar!

söndag, september 21, 2008

What have I done

Ny låt från Ternheim, i akustisk tappning.

Vad gör du nuförtiden?

Om ni undrar vad Percy Nilegård har haft för sig så har jag svaret här.

lördag, september 20, 2008

Tidsfördriv

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa: Har flera knippor. 3 och 4 finns med varje dag och 3 när jag ska tvätta.

Vilken svordom använder du mest: Fan.

Äger du en iPod: Ja, en svart Nano 4GB.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på: Alarmet på mobilen ställs oftast på 06.40 men ibland på 06.10 eller 07.40.


Hur många resväskor äger du: Ingen ”riktig” men 2 ”kabinväskor” på hjul.

Var köper du dina matvaror ifrån: Oftast ICA, ganska ofta Konsum och ibland Hemköp.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Jag både tar och är.


Har några av dina vänner barn: Ja och fler på gång.

Har någon någonsin kallat dig lat: Jäpp.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu: Ingen.

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk: Vanlig.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Nej.

Vad åt du till middag: Jag har inte kommit längre än frukosten idag. Men igår åt jag pasta.

Använder du huvtröjor: Jäpp.

Har du någonsin deltagit i en demonstration: Ja men det är nästan pinsamt få.

Vem var den sista som ringde dig: Hanna

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Åker bara bergochdalbana och flumeride.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Det gör dom säkert.

Vilket riktnummer befinner du dig i: 018

Tittade du på tecknat när du var liten: När jag var liten kunde man i regel bara se tecknat på Lilla Sportspegeln (Tom & Jerry) eller Gomorron Sverige (Piff & Puff). Ibland var det Tecknade pärlor med Hanna Barbera-filmer och sen kom Lasse Åberg med Disneytajm och revolutionerade. Med andra ord såg man tecknat så fort man fick chansen.

Hur många syskon har du: Ett

Är du blyg inför det motsatta könet: Jag kan vara blyg (även om det nog egentligen är fel ord) för människor i vissa situationer.

Äger du några band t-shirts: Ja, några stycken.

När flög du senast? Hahaha, nu kommer ni skratta. I mars år 2000. Till Göteborg.

Hur många stolar står kring ditt köksbord: Tre.

Pratar du några andra språk: Engelska och lite franska och tyska.

Diskar du din egen disk: Ja, eller i varje fall så gör ingen annan det.

Har du gråtit offentligt: Jag tror det, fast diskret så det var nog ingen som såg mig.

Försöker du alltid lära dig nya saker: Försöker och försöker… Det beror på. Jag är alltid öppen för det.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Ja, jag tror det. Men vet inte vad.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Nej.

Kan du kasta macka: Inte särskilt bra men det beror självklart på stenarna.

Har du någonsin varit på Jamaica: Eh nä, men jag har en gammal brevkompis där.

Vad har du med dig in på bion: Sällskap (fast jag har tänkt gå själv också) och det jag för tillfället råkar ha med mig, typ väska. Menas käk och sånt så händer det att jag köper lösgodis eller Gott & blandat.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: Oj, jag vet inte om jag hade ett speciellt favoritämne. Jag gillade samhällsämnena och språk. Mycket berodde det väl på vilken lärare vi just då hade men historia och kanske samhällskunskap (efter att vi bytte lärare i sh.)


Gillar du att flyga flygplan: Man får lock för öronen och kan bli illamående men om man slipper det är det fint. Det var somsagt inte direkt igår jag flög.

Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner: Jag har fått höra att jag är kräsen så det kanske finns mer än ett, hehe. Humor, intelligens och ödmjukhet är tre.

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv: Vilken dum fråga, då är ju personen inte oattraktiv i mina ögon! Men om jag blivit attraherad av någon som inte är någon typisk klassisk skönhet så är svaret såklart ja.

När sov du senast på golvet: Det måste ha varit väldigt längesedan jag sist sov direkt på något golv.

Vilken är din favoritdrink: Vet inte.

Gillar du din boendesituation: I största allmänhet, ja. I ett större perspektiv, nej.


Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: Egentligen fler än jag faktiskt sover.

Äter du frukost dagligen: Mer eller mindre, jag försöker att skärpa mig stressiga trötta mornar.

Är dina dagar fullbokade och stressiga: Ja. Nytt jobb, behöver jag säga mer?

Vilken är din favoritfrukt: Vet inte.

Hur gammal blir du nästa födelsedag: 29

Tror du på liv på andra planeter: Inte sådär konkret men det är väl ingen omöjlighet. Liv behöver ju inte vara gröna marsmänniskor.

Tror du att Gud är man eller kvinna: Jag tror inte på gud. Och om gud fanns varför skulle det vara i en mans- eller kvinnoskepnad?

Hur valde dina föräldrar ditt namn: Dom tyckte det var fint och så är det en kortform av pappas farmors namn. Mitt mellannamn kommer från mamma och gammelmormor. Mitt efternamn från pappa.

Gillar du senap: Ja. Helst Slotts eller nån skånsk grovkornig variant. Inte så gärna typ Johnnys hemlagade, trots att jag är sundsvallsbo i grunden och att man ska gilla sånt då.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm: Mycket möjligt.

Sover du på sida, mage eller rygg: På sida och ibland även på rygg.

Tycker du om att krama folk: Ja jag gillar att kramas men inte bara för sakens skull på nåt ytligt sätt.

Skulle du säga att du är trendig: Inte särskilt.

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: Har för dålig koll på Star Wars för att svara på det.


Tycker du att du är attraktiv: Emellanåt men inte idag.

Vad är du allergisk mot: Damm och puckon.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött: I regel inte men det händer.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Har för mig att mina föräldrar sagt Henrik nångång (eller om det var Fredrik?) men jag kommer inte ihåg. Nåt sånt som var poppis på 70-talet förmodligen. Men jag tror faktiskt att det var så att det mest var det namn jag fick som gällde hela tiden.

onsdag, september 17, 2008

Äntligen

Äntligen finns en av mina favoritgrejer med Gardell på YouTube.

Hasselmusen

Nu jävlar

Idag har jag varit på spinning! Det var ett bra tag sen sist. Och det var ett ännu bättre tag (eh) sedan jag tränade regelbundet och ordentligt. Men nu jävlar! Imorrn ska jag på afrogympa med Em. Bota ont med ont eller vad det heter, sätta hårt mot hårt. Bota den förväntade träningsvärken med mer träning alltså. På fredag kommer jag vara helt förstörd i kroppen misstänker jag. Förstörd men sjukt nöjd. Detta under förutsättning att mitt halsont inte gör den comeback som jag misstänker att det planerar.

Nu ska jag gå och diska de tretton koppar som står på min diskbänk och sällskapar med tio glas och en hel del annat.

måndag, september 15, 2008

Läskigheter

Ikväll går mina tankar till min danska vän K. Har inte hört av henne så mycket på sistone och har undrat var hon tagit vägen och vad som hänt. Det visade sig att hennes mamma blivit mycket allvarligt sjuk. Tänker på dig!

Jag tänker också på min östgötska N. som är orolig för sin mamma. Jag håller tummarna imorgon och tror och hoppas att det går bra!

Usch usch usch.

On the sunny side, eller hur man nu ska välja att se det, så har jag planerat in två träningstillfällen den här veckan. Det behövs, på fler sätt än ett. Jag kommer vara helt förstörd efter de genomkörarna.

Och så har Hannapanna födelsedag idag. Hurra hurra!

söndag, september 14, 2008

Söndagsstök

Jag improviserade precis ihop den godaste smoothien jag nånsin gjort. Inte för att jag gjort så vansinnigt många men ändå! Jag dricker den med sugrör också eftersom jag var på IKEA idag och botaniserade och fick för mig att köpa sugrör. Jag var tvungen att cykla iväg dit ut eftersom dynamon på nycykeln kajkade ihop häromdan. Den spratt sönder, bara sådär. Cykelaffären är granne med IKEA och nu har jag ny dynamo och kan cykla med lyse igen. Igårkväll när jag var påväg hem utan lyse smög polisen bakom mig en lång bit men dom hade väl viktigare för sig än att stoppa mig. Nästan lite synd för det hade varit kul att plocka upp dynamobitar ur fickan och visat. Från IKEA fick jag också bland annat med mig nya kuddfodral till kuddarna i soffan samt kuddar som jag tänkt ha på sängen. Svartvita till soffan och röda till sängen.

Jaha, vad har mer hänt på sistone? Jag jobbar på och försöker sova ordentligt och andas emellanåt. Andandet går det väl rätt bra med men sovandet har det tills nyligen gått sådär med ärligt talat. Igår var jag på Kulturnatten med K. och Em. och det blev både elektromusik bland mjuka kuddar till Gösta Berlings saga som stumfilm och bildvisning av och kommentarer till Ecce homo och det faktum att det var tio år sedan utställningen visades första gången. Efter invigningen i Stockholm visades den i domkyrkan här och det var då debatten brakade lös. Att se bildvisningen med kommentarer, körsång och orgelmusik på samma ställe nu var rätt coolt.

Hm, mer då? Ja, inte bara en utan två av mina kompisar är gravida numera. Det verkar smittsamt det där. Ska bli intressant att se vad det blir för små människor av det där.

Efter ett halvår har jag också fixat en av fjärrkontrollerna till den stora gamla TVn. Och igår fixade jag en hänganordning och satte upp en tavla på en befintlig krok. Den passar inte jättebra just där men nu slipper den stå på golvet. Dessutom har jag startat en blogg för mina elever med lite info och sånt som kan vara bra för dom. Företagsam minsann!

lördag, september 13, 2008

Höstlördag

Kom precis in från en skön liten promenad i stilla grått höstväder. En skön kylig höstdag. Jag gillar att promenera häromkring där jag bor. Speciellt på andra sidan järnvägen har jag promenerat mycket, även när jag bodde på annat håll. Bebyggelsen är så blandad och jag har små favorithus och trädgårdar jag gillar att titta på. Små gatstumpar jag gärna passerar.

Sånahär sköna små höstpromenader brukar påminna mig om hösten när jag var femton (det vill säga månaderna innan jag fyllde sexton) och hade grön manchesterjacka och grå basker och en och annan lördag gick till den lokala biblioteksfilialen på ön och lånade Gardell.

Mitt första riktiga möte med Jonas Gardell (ja, eller hans litteratur då) skedde den hösten. Mamma var med i någon bokklubb och hade glömt att avbeställa månadens bok. Det är väl det som är poängen med de där bokklubbarna. Den här gången var boken Gardells Frestelsernas berg. Mamma läste den och gav den sedan till mig. Jag satt i min gamla rosa sittpuff i hörnet mellan sängen och min stora bokhylla och sträckläste den. Tolv år senare har jag läst alla hans romaner och ett par av hans textsamlingar (det tog i och för sig inte tolv år), samt sett honom live fyra gånger. Första gången jag såg honom, med föreställningen I mellanmjölkens land, blev jag så hänförd att jag kom hem med en snorgrön t-shirt med texten "Shut up and suck".

Ikväll är det kulturnatt här i stan och jag och K. ska gå till domkyrkan och lyssna på ett panelsamtal om tio år med Ecce homo.

Gardelltröjan hösten 1997.

torsdag, september 11, 2008

Se på fan

Jag chockar mig själv och går och lägger mig vid denna arla tidpunkt. Jag pallar fan inte mer. Det känns inte helt okej men jag tror jag behöver det...

Imorgon ska jag blogga om strumpbyxor på temat "dos and don'ts". De må låta banalt men imorse var det på väg att urarta till en potentiell katastrof.

tisdag, september 09, 2008

Om

Om jag inte hade varit så förbannat trött så skulle jag just nu ha velat kommenterat såna som Jessica Zandén, och tagit henne i örat eller slagit henne på käften. Kärleksfullt ni vet, sådär som hon gillar. Sen skulle jag ha velat ge Jan Björklund en pungspark. Det känner jag för varje dag mest. Men dom har tur, dom slipper undan...för tillfället.

måndag, september 08, 2008

Tröttheten

Jag är så trött. Så himla himla trött.

Vad jag gör ikväll? Tvättar. Och jobbar. Ska dock snart ta mig en macka och en kopp te.

söndag, september 07, 2008

Helg

Det har varit så himla skönt med helg och jag skulle gärna ha en till nu på raken, eller i alla fall en dag till. Ska det vara för mycket begärt egentligen? Jag har sömn att ta igen.

Igår var jag till Stockholm en sväng. Först var det födelsedagskalas i Aspudden som gällde och sen blev det indiskt käk, öl, vin och massa snack på Söder innan jag mycket trött tog sista tåget hem. För att förgylla min tillvaro lite extra hade dom bestämt sig för att banarbeta lite och sätta in buss sista biten. Jaja, jag kom hem i alla fall. Idag sov jag längre än jag räknat med, längre än jag gjort på ett par veckor faktiskt. Sedan har timmarna bara rullat förbi utan att jag hunnit med ens hälften av det jag tänkt göra idag. Nu mörknar det ute och jag ska bege mig ut på en promenad.

fredag, september 05, 2008

Skolfröken

En kille jag känner brukar kalla mig för "skolfröken" och dom gånger han ringer säger han hej med ett "Äre skoolfrööken..." eller "Tjeena skoolfrööken...". Ja vad säger man? Tidigare gick jag även under namnen studenten och postis. Ikväll hörde jag hans röst i bakhuvudet och började fnissa åt mig själv när jag tittade mig själv i spegeln.

Efter en kort stund hemma efter jobbet skulle jag iväg och käka med Lilla M. Kände mig lite sunkig och bytte kläder. Tog bland annat på mig en grå kjol och en ny lila kofta. Koftan är liksom lite "söt" (hemska tanke) och trots lite nätiga strumpbyxor såg jag mer ut som en skolfröken än jag någonsin gjort under dan på jobbet! Tur att koftan är lila, konstaterade jag och gick och hämtade ett par örhängen och snörade på mig ett par converse...för att balansera det lite.

Sen gick vi och käkade och tog en öl och var båda aströtta och gick hem halv tio. Skolfröken var lite sliten.

torsdag, september 04, 2008

Svåra ord

Klassrum, Piteå

Kille 1 ~16: Alltså vad är självdistans egentligen?
Kille 2 ~16: Det är hur långt man har mellan långfingrarna när man sträcker ut armarna.

(Från Tjuvlyssnat.se)

onsdag, september 03, 2008

Konserthöst

Biljetter till Håkan och till Martha ligger här på hyllan i köket. Hellström och Wainwright dårå. Jag är ju så tjenis med dom att jag kör med förnamnen. Tänk att jag skulle se Martha två gånger på ett halvår! Men när hon kommer till Katalin måste jag ju. Funderar även på Sophie Zelmani, det var ett tag sedan sist, och i november spelar TAW och han är alltid så underbar.

Mmm, konserter...inomhus i mörker. Det är sånt man behöver när mörkret blir kompakt utomhus också. Konserter behöver man väl alltid men kanske extra mycket då.

Och under avdelningen oväntade men roliga saker som dyker upp hamnar också det att min holländska vän T. dyker upp i Stockholm några dagar om ett par veckor. Det ska bli kul att träffa henne men vi har inte haft så mycket kontakt på sistone så det mindre sociala freaket i mig blir lite nervöst. Jag har ju aldrig träffat henne.

Förövrigt konstaterar jag i skrivande stund att Andrew Bird faktiskt låter ganska lik Rufus Wainwright.

måndag, september 01, 2008

Samarbete

Fruktansvärt trött, hostandes och nästan utan röst begav jag mig till jobbet imorse. Där stressade jag runt ett tag för att försöka sy ihop det som är min måndag när jag är på plats på jobbet. Nu skulle jag vidare med mina sjuor. Vi åkte iväg till ett ställe för lite samarbetsövningar. Allt gick bra och alla kämpade på och speciellt den ena gruppen hade ett fantastiskt samarbete.

Efter att ha följt kidsen tillbaka till stan, kollat deras bussar och sen tagit en vända på stan (inklusive välbehövligt inköp av en kopp kaffe) så kom jag hem och var helt slut. Har haft ganska fullt upp och är fortfarande rätt slut men jag måste se över morgondagen. Sen ska det bli jävligt skönt med en dusch och lite sömn.

Samarbete