söndag, juni 29, 2008

Ledighetslunk

Undertecknad har kommit in i något slags ledighetslunk ganska bra. Förut satt jag på balkongen med en kopp kaffe och mest bara tittade. Det är rätt schyst. Sen skulle jag vara lite pysslig och ta bort fula blad från mina växter, vilket resulterade i att jag råkade nypa av nästan hälften av min smått enorma basilika. Well well, den står i lite vatten och jag får väl fixa nåt innehållande basilika imorrn då. Nåt ska man ju pyssla med när den där lunken blir lite för...lunkig.

She's a sad tomato, sjunger Michael Stipe för mig just nu och tomater är faktiskt något jag inte åstadkommit på balkongen än trots att det fanns planer på det. Kanske skulle fixa det innan jag drar norrut? Mer pelargoner skulle det ju bli också.

Nu ska jag laga min kjellvandertygkasse.


Här sitter jag och ser bekymrad ut.
Kanske för att min hand befinner sig i sån konstig vinkel?
Solen i ögonen, faktiskt.

lördag, juni 28, 2008

Just nu

Just nu älskar jag Marit Bergmans Out on the piers, både i originalversion och den akustiska. Dessutom är jag väldigt förtjust i Billie the vision and the dancers Swedish sin och Liar and a thief.

Just nu i detta ögonblick slår också regnet mot mitt trädgårdsbord på balkongen. Riktigt studsar gör det även om det redan lugnat ner sig lite. Jag hade precis tvättat upp lite grejer för hand, typ alla mina bh:ar. Hängde ut dom på balkongen för att torka. Sen gick det väl tre minuter ungefär så öppnade sig himlen. Självklart gjorde den det. Så nu hänger tvätten och droppar på badkarskanten istället. Tills vidare.

Just nu ska jag klippa naglarna och plocka upp gitarren en stund.

Det är en ganska slö och liksom orkeslös lördag idag. Har lyssnat på Winnerbäcks sommarprat och i övrigt faktiskt inte gjort så mycket.

Öl

En spontan pubkväll och en och en halv liter (eller mer) öl senare är jag hemma. Skittrött är jag men har inte riktigt någon lust att sova. Eller vänta, nu fick jag nog det. Bara det att jag fick lust att äta en macka och spela gitarr också så jag ska nog göra det först.

Gonatt!

torsdag, juni 26, 2008

Out on the piers

En svettig junikväll förra året stod jag på Tyrol och såg Marit Bergman och hennes band köra den här låten. Marit presenterade den skämtsamt som hennes discolåt om bögsex. Hon sa att hon hade skrivit den till Kylie Minogue men att hon tog den själv när Kylie inte ville ha den. Den är skitbra men allra bäst är den som avskalad akustisk. Den är riktigt vacker. Om ni klickar här så får ni Marits "no-budget visual take" till den. Om ni söker vidare lite finns det även ett liveklipp där bland andra Nina Persson körar till. Det ni!

tisdag, juni 24, 2008

Gitarrfingrar

Jag har spelat gitarr så fingrarna gör ont så nu drar jag och träffar Pitelena över lite nachos istället. Förövrigt har jag gått en väldigt lång promenad idag, det var trevligt för jag hade trevligt sällskap, solen sken och vi köpte glass.

So long!

måndag, juni 23, 2008

Måndag

Eftersom jag förstår att ni är vansinnigt nyfikna på vad jag gjort idag så tänkte jag att jag skulle sätta ihop en liten lista. Den är inte i nån speciell ordning.

* Planterat lavendeln ordentligt
* Fixat med andra blommor
* Sopat på balkongen
* Struntat i en tvättid och bokat en ny
* Spelat gitarr och sjungit
* Lagat god middag: färsk pasta, tomatsås, bladspenat och riven mozzarella
* Druckit hallonsoda
* Beställt papperskopior på foton
* Burit ner grejer i källaren
* Diskat lite
* Filosoferat
* Lyssnat på musik, bl.a. Håkan Hellström och Kaizers Orchestra
* Gjort ren vattenkokaren
* Bäddat sängen
* Beställt lite pocketböcker till förmånligt pris

Nu höll jag faktiskt på att glömma något av det viktigaste! Jag har sökt ett jobb jag verkligen verkligen vill ha. Så nu ser ni till att hålla tummarna, alla ni har! Med tanke på att dom helst ville ha sökanden med erfarenhet av ledarskap och gärna manliga sökanden så behövs dom där tummarna förstår ni.

Jag har lite svårt att varva ner emellanåt på nätterna nu. Jag är lite för orolig på nåt vis och skulle visserligen vilja komma i säng lite tidigare än jag gör (tänker inte tala om när det är) men jag förmår mig liksom inte. Jag vill fast jag vill inte. Skulle behöva att nån klappade lite på mig och sa åt mig att ta det lugnt. Gärna innan det ljusnar på nätterna liksom. Nu ska jag försöka sysselsätta mig nåra timmar innan det är rimligt att ens tänka på att gå och lägga sig.

Följande planer har jag:

- Spela mera gitarr
- Sortera lite tidningar
- Äta en macka
- Ta en päronkonjak (Fast inte till mackan, det lät inget vidare.)
- Duscha
- Laga hål i kläder
- Stryka en gardin eller fyra
- Klistra in två recept i min receptbok (Jo, jag har en men jag använder den aldrig.)
- Läsa lite
- Filosofera lite mera och kanske skriva ner det

Och bilen går bra?

söndag, juni 22, 2008

Varva ner

Förutom att det är lite motbjudande att den franskitalienska sångerskan Carla Bruni är gift med den franske presidenten så är hennes musik rätt schyst emellanåt. Hennes franska alster är rätt sköna att ha i bakgrunden om man är på rätt humör. Speciellt låtarna Quelqu'un m'a dit och Raphaël. Jag brukar oftast nöja mig med att bara lyssna på dom två och när jag hör tonerna av den första så återkommer jag i mitt huvud oftast till ett och samma tillfälle, till en och samma känsla.

Det var när jag och Limpan skulle se Martha för en dryg månad sedan. Jag var trött, uppstressad och lite ledsen. Vi sågs hemma hos Limpan i "fvåningen" en stund innan det var dags att bege sig till Södra Teatern. Innan hon hoppade in i duschen slog hon på Carla Bruni, satte ett glas vin i handen på mig och kommenderade mig till soffan och sa åt mig att bara sitta där och slappna av. Det må låta banalt men som jag behövde det där! Än mer uppenbart blir det när lite av känslan dyker upp varje gång jag hör låten.

torsdag, juni 19, 2008

Sval

Kom på att jag i vintras köpte en fotobok om Greta Garbo med bilder ur hennes privata samling. Så omåttligt vacker, så omåttligt cool... Här som Mata Hari tror jag.

onsdag, juni 18, 2008

Typ

Inte för att jag känner mig som Kate Moss direkt, på gott och ont, men i övrigt känns det lite såhär, som att jag inte riktigt vet var jag ska göra av mig själv.

söndag, juni 15, 2008

På min balkong

På min balkong kan man sitta och betrakta himlen. Regnar det, som det gjorde ikväll fastän solen sken, kan det istället med fördel göras från köksbordet eller soffan.

I övrigt pendlar jag mellan att känna mig smått fantastisk och smått värdelös ikväll. Det är ganska ansträngande faktiskt. Jag tror jag behöver en kram.

fredag, juni 13, 2008

School's out

Jag sitter och äter glass, såndär som är god men inte alls värd sitt pris. Håller på att fixa middag men det går långsamt (så jag äter efterrätten först). Lyssnar på musik och filosoferar lite. Plockar med lite grejer.

Var sista svängen på jobbet idag och plockade ihop och lämnade in nycklar. Det är med blandade känslor jag avslutar den här terminen. Jag har haft en otroligt bra och lärorik termin! Slitigt har det varit men jag har trivts bra och kom in i allt förvånansvärt fort. Jag har gjort helt okej ifrån mig eller kanske till och med riktigt bra. Dessutom har cykelturerna till och från jobbet varit något jag verkligen uppskattat. Ja, kanske inte just när jag haft skitbråttom eller när det varit blötsnö, men annars!

Och nu får jag med största sannolikhet inte återanställning i augusti. Skrivbordet är tomt, namnskylten nerplockad från dörren och kommunen ska spara så sanslöst mycket pengar att det är bye bye till i stort sett alla vikarier. Skittrist! Lite mindre skittrist hade det varit om det hade funnits några andra jobb att söka och få också.

söndag, juni 08, 2008

Betygsarm?

Eller var det arma betyg? Jag kommenterar, bedömer och betygssätter i alla fall pm och prov så jag är helt trött i hela armen. Det måste bli klart - nu! Betygsdeadline om två dagar och jag behöver vara klar med dem imorgon för att diskutera tveksamma fall och sen föra in det hela på diskett (skolan har precis bytt till ett mer modernt system men det ansågs inte mödan värt att släppa in oss vikarier i det) hemma för att slippa sitta på jobbets enda tillgängliga PC (resten är Mac utan möjlighet till arbete med antika disketter) och göra jobbet.

Jag vill hellre läsa en bok, eller kanske till och med städa. För övrigt ingen träningsvärk i rumpan än...

lördag, juni 07, 2008

Fyra mil

Idag har jag och FredRock (The artist formerly known as Prospektet) gjort en liten cykeltur på fyra mil. Två mil dit, bad och sen två mil hem. Skönt som fan och det gick förvånansvärt lätt. Lite mör i rumpan dock... Nu ska jag ta en liten kvällstupplur.

fredag, juni 06, 2008

Q&A

Sara hade lite frågor i sin blogg och hon skickade dom vidare. Då ska vi se...

Senaste impulsköp: Ett par svarta leggings, men det var bara till hälften ett impulsinköp.

Om du var en blomma: Skulle jag stå på en äng nånstans, inte i en blomkruka.

Pryl du inte kan vara utan: Dator. Andra saker som spontant dök upp är gitarr (hm...) och solbrillor (dessa dagar).

Lyx är? Sovmorgon. Som idag t.ex. när ljummen vind, sol och fågelkvitter letade sig in genom fönstret och jag fick somna om. God mat och vin är också lyx. Att njuta. Att inte behöva vrida och vända på varenda slant.

Tidningar du prenumererar på: Framförallt DN och Vagabond men även Genus och NIKK magasin samt några fackliga medlemstidningar man får på köpet (Lärartidningen, Pedagogiska magasinet och ST Press, fast ST/Tria har missat att jag inte längre är medlem).

Vad gör dej förbannad: Idioter

Du gör med 100 upphittade kronor: Stoppar dom i plånboken. Unnar mig något.

När grät du senast: För ett par veckor sedan.

Mjukt eller hårt: Det beror ju på vad det handlar om men jag säger mjukt.

Kram eller puss? Kram

Hyrfilm eller bio? Bio

Natt eller dag? Natt

Rakad eller orakad? Vad snackar vi om och i vilket sammanhang?

Popsnöre eller sportfåne? Popsnöre

Kaffe eller te? Båda delarna

Bakispizza eller bakischirre? Chips

Förfest eller efterfest? Förfest

Engångssex eller engångstallrik? Nog för att engångstallrik innebär att man slipper diska men det är omiljövänligt och maten blir lite tråkig så jag väljer engångssex.

Yngre eller äldre? Ja, yngre blir man ju inte medan man oundvikligen blir äldre.

Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon är rasist/nynazist...Skulle du fortsätta dejta honom/henne? Förtjusningen skulle garanterat komma av sig där.

Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? Det beror helt på vad det handlar om men det är klart att det inte passerar obemärkt.

Finns det någon du ogillar starkt? Jadå, det gör det nog men ingen som finns i mitt liv direkt.

Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Bra och bra, jag är inte konflikträdd i alla fall.

Om någon trycker ner dig, vad gör du då? Blir arg och/eller ledsen. Kanske rent av förbannad, och låter personen ifråga få veta det.

Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? Reder mig själv allt som oftast.

Är du svartsjuk? Inte mer än lite sotis ibland. Svartsjuka och kontrollbehov är otäckt.

Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? Telefonförsäljarjobb (satans otyg). Vårdjobb (skulle inte vara bra på det). Men nöden har väl ingen lag antar jag. Fiskfabrik verkar ingen höjdare heller, speciellt inte surströmming även om det är finemang att äta. Slamsug går också bort, liksom saneringsfirma. Obducent verkar äckligt också, men det kanske räknas som vårdyrke. Jobba på båt går också bort för jag skulle bli så sjösjuk. Kassabiträde på McDonalds eller dylikt slaveri. Ju mer jag tänker desto längre blir listan.

Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? Om jag känner för det. Kanske inte om jag har bråttom och det är fullt med folk och jag måste tvärstanna.

Vad är det första du tänker på när du vaknar? Hur trött jag är och hur mycket jag vill sova.

Är du troende? Nej

Tycker du om stearinljus? Jäpp

När blir man vuxen? Ja, säg det. Det är väl en process i flera steg. När man flyttar hemifrån, betalar sina egna räkningar, köper sin egen mat, tar ansvar för sig själv och sitt liv typ.

Hav eller sjö?: Hav

Vad har du för väckarklocka?: Mobilen

Hur ofta klipper du tånaglarna?: När det behövs.

Har du betalat månadens räkningar?: Alla utom CSN eftersom jag inte riktigt lokaliserat inbetalningskortet och lappen för autogiro försvunnit.

Använder du hudlotion?: Absolut! Annars skulle jag strama hela jag.

Tycker du om Dr Pepper?: Nej det kan jag väl inte påstå.

Äpple eller Päron?: Äpple som frukt men gärna päronsmak på andra grejer.

Äter du fiskbullar?: Det händer vid enstaka tillfällen. Typ i räksås eller sås med "ost- och pizzasmak", med potatis till.

När klippte du dig senast?: Em klippte mig för ett par veckor sedan.

Mc Donalds/ Max / Burger King eller annat? : Jag borde ju säga Max, norrlänning som jag är. Men faktum är att det går ner en och annan McDonaldsburgare också. Burger King är jag inte så förtjust i dock.

Platt eller vanlig dataskärm?: Platt

Vad har du för mobiltelefon?: Nokia 6610i som börjar ha gjort sitt.

Dammsög du bakom soffan sist du dammsög?: Nej, jag speeddammsög de värsta dammråttorna och brödsmulorna.

Är det ordning eller oreda i dina byrålådor?: Det är ganska ordningssamt faktiskt. Undantaget översta byrålådan med massa skrot som inte riktigt fått nån annan plats sen flytten.

Har du blivit sövd någon gång?: Nope

Lever din mormor?: Mormor Ruth dog för snart tio år sedan, i december 1998.

Har du varit med på TV?: Ja, lokal-TV för hundra år sedan.

Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu?: Dricka vatten och rätta PM.

Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dar sen?: Om den luktar okej och smakar okej så ja, utan problem. "Det är du själv som bestämmer när mjölken är gammal. Tänk om Stig Dagerman hade vetat det!" - Jonas Gardell

Beskriv din humor: Superb. Ibland ganska svart. Oftast rätt smart men ibland oroväckande dum.

torsdag, juni 05, 2008

Baconet

Ja "bejkonet" alltså. Om man ska ha råd med viktiga grejer som konsertbiljetter, skivor, vin och nya gitarrörngott så behöver man stålars, gärna organiserade som en regelbunden lön. Detta har jag bara i en och en halv vecka till och på grund av diverse besparingar så ser det nattsvart ut inför hösten. Således har jag tagit mig i kragen och sökt två jobb. Typ de enda utannonserade jag kan söka just nu. Det ena var för få procent på ett ställe jag inte är supersugen på och det andra var bra procent på hyfsat pendlingsavstånd men med start i oktober. Men ändå, håll tummar och sånt.

måndag, juni 02, 2008

Roddan

Jag sitter i underkläderna vid köksbordet/datorn och lyssnar på Rod Stewart. Eller kanske att det var en viss överdrift eftersom jag bara lyssnat på en låt, två gånger. Gammal bra skit.

Idag var det väldigt varmt i Penthouse när jag kom hem. Limpan kom förbi och krängde två balkonglådor till en mystisk kvinna och vi (jag och Limpan, inte jag och mystiska kvinnan) drack saft på balkongen. Sen handlade jag mat och käkade och drack ett glas jordgubbsaf...rosévin menar jag. Satte mig sedan i soffan för att rätta ett par eftersläntrande prov. Efter ett prov somnade jag sittande. Vaknade med en konstig känsla i ena foten och stapplade vidare till sängen där jag sov i en och en halv timme. Kändes fint att vakna vid halv elva och inse att jag måste gå upp och fortsätta jobba, duscha, äta nåt etcetera.

Så här sitter jag nu... Har svarat på ett mail från en elev samt betygssatt en annan elev och hennes fördjupningsarbete. En dusch, fyra prov till samt ett par fördjupningsarbeten skulle jag behöva stöka undan inom den närmsta timmen så det är väl bara att ta itu med det då...