måndag, april 28, 2008

Den allvetande skräphögen

Kommer ni ihåg fragglarna? Det fanns en allvetande skräphög där. Två råttor som sa "yäää" fanns det där också. För att komma dit var fragglarna tvugna att ta sig förbi dom läskiga gorkerna.

Idag har jag kännt mig som den där skräphögen. Trött och väldigt mycket måndag fick jag under min sista lektion idag svara på frågor om än det ena än det andra. Det hade väl mer eller mindre med dagens tema att göra, men ändå...

Vad står W:et i George W. Bush för?
Vem är egentligen bin Ladin och vem var Saddam, vad var det för skillnad?
Vem är snyggast av bin Ladin och Saddam?
Är Obama han negern?
Jag förstår ingenting av USA:s system, vad håller dom på med egentligen?
När är det färdigt egentligen?
Varför dödade dom Saddam?
Varför anföll dom Irak egentligen, vad har det med terroristerna att göra?
Vilka är med i NATO?
Vad skulle hända om nån anföll Norge utan förvarning?
Var det bin Laden som var i Falun?
Vadå, hade Saddam varit i Sverige?
När slutar vi?
Ska vi ha prov på det här?
Har Bert Karlsson velat bli typ president i Sverige?
Vadå, så Bert är typ rasse?
Vad ska du göra på Valborg?
Kan jag gå fem minuter tidigare?
Har du gjort klart dom där uppgifterna?

Jag gillar att den här klassen ställer frågor och vill veta saker, att dom är lite alerta, även om det inte alltid handlar om det jag tänkt att vi ska ägna oss åt men ibland tar det på krafterna...

söndag, april 27, 2008

Denna trötthet

Jag är så jävla trött, nästan hela tiden. Visserligen sover jag för lite under veckorna, visserligen stressar jag men ändå. Ljuset är ju tillbaka och till viss del får man mer energi då. Men hur fan orkade jag i januari-februari?

Idag är det molnigt men igår var det middagspremiär på balkongen. Vi fick flytta in efter halva middagen för då gick solen ner men ändå!

I förrgår var jag på bio och såg No Country For Old Men. Mycket bra film!

Nu ska jag äta frukost.

onsdag, april 23, 2008

Så jävla bra

Jag är så jävla bra, ja och Limpan också, för idag har vi tränat! Imorgon och dagen därpå kommer jag inte att kunna röra mig misstänker jag.

Och i ett skogsparti alldeles vid mitt jobb kommer det inom kort att vara ett hav av vitsippor. Solen skiner och jag blir så glad!

tisdag, april 22, 2008

Läraret

Samhällslärare 1: Åh, jag vill åka hem och sitta på min balkong! Jag vill inte läsa om utbud och efterfrågan...
Samhällslärare 2: Näe, det är ju jävligt boooooring!

Här skjuter Samhällslärare 1 ner solbrillorna från pannan och ser i samma ögonblick två elever sitta på en bänk och flina.

Hej hej, fniss fniss från båda håll.

Samhällslärare 1: Jaja, det var ju i alla fall inte dom jag skulle ha utbud och efterfrågan med.
Samhällslärare 2: Jahaaa, var det elever? Det var därför dom kollade så mycket...

Jaja, spelar roll. Dom hörde ju i alla fall inte kommentarerna om märkligt formade ljus inne på butiken där det hela utspelade sig. Och solen skiner, så vem bryr sig?

/Samhällslärare 1

söndag, april 20, 2008

Valda bitar

I helgen har jag bland annat umgåtts med mamma, ätit jättegod pizza, blivit lite onykter på rödvin två gånger, gått promenad, haft kompisar på besök, gosat med en dvärgpincher, hånglat, varit trött, lyssnat på musik, diskat skitmycket, pratat minst lika mycket samt bytt vardagsrumsbord. Nu ska jag handla mat, äta och sen jobba en del.

torsdag, april 17, 2008

Citat

Det finns tillfällen då det är illa att citera Per Gessle (typ alla tillfällen). Och så finns det tillfällen då det är riktigt riktigt illa.

söndag, april 13, 2008

Knäckt

"...your code
your code
your fucking code"

Du knäckte koden. Eller inte riktigt, men du hittade mig. I hope you'll enjoy your stay. Och...skyll dig själv! ;)

Dejten fick uppföljning och prospektet har hittat hit.

Födelsedagsfest hos Sara igår. Trevligt minsann. Väldigt mycket vin drack jag också utan att eh, lida nämnvärt av det. Idag är jag trött på gränsen till medvetslöshet. Har precis duschat och tagit på mig lite kläder. Ska ta och krypa ihop i en liten hög på soffan. Sängen är ju skönare men då kommer jag aldrig därifrån, plus att den inte är bäddad sen jag tvättade igår och det orkar jag fan inte fixa nu.

På återseende.

lördag, april 12, 2008

Love To Hate You

Det har varit lite mycket youtubeifierat slöbloggande på sistone och det blir ett sånt inlägg ikväll också. Erasure - Love To Hate You. En fin 90-talsklassiker.

torsdag, april 10, 2008

Hellsongs

Ikväll blir det Hellsongs! Men först ska jag äta en macka, duscha, dricka kaffe och hitta nåt att ha på mig. Imorrn är det jobb som gäller. Först möte om historiauppsatser och sen en himla massa planerande. Planerande av introduktion till samhällsekonomi, planerande av introduktion till internationella relationer och planerande av lektion om reklam. Två prov måste skrivas ut och ligga färdiga till måndag och helst ska några kompletteringsuppgifter formuleras också. Jamenvisst och så tänkte jag gå hem före fyra!

måndag, april 07, 2008

Gomorron gomorron!

Jag ska gå och lägga mig nu men snart, alldeles för snart, är det dags att kliva upp.

lördag, april 05, 2008

Saturday Light Naive

Min lördag har varit väldigt skön. Dagen började med tvätt och just nu står jag och stryker kläder samtidigt som jag lyssnar på Kaizers och funderar på att ta mig ett glas vin. Däremellan har solen skinit och jag fick besök av K. en sväng på eftermiddagen. Hon inspekterade penthouse (Ja Malla, jag ska lägga in lite bilder på lyan.) och vi fikade lite innan hon kom på den briljanta idén att vi skulle åka och käka lite tapas. Sagt och gjort, lite tapas och ett glas vin blev det innan vi skildes åt.

På vägen hem handlade jag lite eftersom det var rätt tomt på käk hemmavid. På pensionärsbänken på affären satt en kille jag känner, vi kan kalla honom Koff, och filade på en formulering till ett födelsedagskort. Det var lite oväntat eftersom han inte bor i stan längre. Jag slog mig ner på bänken och vi snackade ett tag. Sen cyklade jag hemåt i kvällssolen och tog itu med tvätt och disk, kör lite omvartannat liksom. Jag har hunnit äta lite kräm också. Jag äter aldrig kräm numera men fick ett ryck. Nån dag kanske jag skriver ett helt inlägg om kräm. Krusbärskräm, kräm och annan kräm.

Helvetet frös till is

Jomenvisst, hell froze over. S. har varit på dejt.

onsdag, april 02, 2008

Teenage Wasteland

Idag gillar jag The Whos Baba O'Riley. Här är den i en liveversion. Kvaliteten är väl inte superb men det är the real deal i alla fall.



Baba O'Riley får mig jämt att tänka på en film nåra kursare till mig gjorde när vi läste en kommunikationskurs. Dom hade gjort det så snyggt att filmen var genom hela låten och passade skitsnyggt ihop med handlingen.

På temat tonåringar och musik (och Fröken Musiknörd) så fick jag idag väldigt fint beröm av mina kollegor för musikanalysgrejen jag fixat till vår projektvecka. Jag var inte supernöjd själv och var osäker på vad både elever och kollegor egentligen tyckte så jag blev jätteglad!

tisdag, april 01, 2008

I Want To Break Free

Den här låten, och videon, älskade jag när jag var sisådär 12-13. Det är fortfarande en vansinnigt bra låt och videon är jävligt skön. Är dom inte söta så säg?