torsdag, januari 31, 2008

Mör

Ännu ett inlägg där jag måste tala om hur trött jag är. Jag är trött! Rätt mör, men snart är det helg igen. Den här dagen började med sovmorgon, det var skönt. Sen halkade jag iväg med cykeln till bowlinghallen för att övervaka lite idrottsdag. Påvägen dit var det somsagt halt men även blött, och jag lyckades till och med få slask i munnen eftersom jag råkade gapa lite när en bil körde förbi. Fick dra från bowlingen tidigare för att eleverna var så välartade. Det tog mig nästan en timme att ta mig till jobbet i allt det blöta och hala men jag hann i tid till mina möten.

Klockan var närmare halv sju när jag cyklade därifrån på den då skrapade cykelvägen. Träffade lite folk och käkade nachos. När dom drog vidare på bio drog jag hem och åt en halvtorr semla och förberedde en uppgift inför morgondagens första lektion. Nu har jag hunnit duscha också och ska bara torka håret och borsta tänderna innan jag äntligen får krypa ner i sängen igen. Det är ju inte alltför många timmar kvar innan det är dags att gå upp igen.

söndag, januari 27, 2008

Läraret

Ögnade igenom den där tentan. Den låg nämligen lägligt till på skrivbordet. I ett svar har jag gjor nån utläggning om makarna Myrdal men i min motvilja till att kalla dom just "makarna Myrdal", eftersom det faktiskt rörde sig om två personer som åstadkom en hel del annat än att gifta sig med varandra, har jag skrivit ut förnamnen och i processen döpt om Gunnar till Per. Självklart har jag fått en kommentar om detta av läraren, hrm. Alltid fint att kunna roa någon... Jag minns att jag satt där och för mitt liv inte kunde komma på vad karln hette, vilket har hänt förr med. Jag konstaterade att den bittre sonen i alla fall heter Jan så då kunde väl farsan få heta Per. Big deal liksom, haha. (Men som samhällskunskaps- och historielärare som just nu undervisar kidsen om välfärdssamhället så rodnade jag lite här hemma i min ensamhet när jag läste kommentaren.)

Nu ska jag dock lämna den där tentan därhän.

I huvudet på S.

I mitt huvud sjunger Sundström och hans Karin, och jag nynnar med. Sugen på ägg är jag också av nån anledning. Idag har jag bland annat lämnat in min cykel, lånat Limpans cykel, lyssnat på Black Sabbath, spelat spel med Pitelena och Haparandahenke samt plockat fram massa grejer jag inte orkat packa ner så nu ligger dom mest i vägen.

Jag funderar på om jag ska se ett avsnitt L-Word. Testa om min dator vill köra dom där skivorna jag fick utan att den dör. Egentligen borde jag sova men det är ingen som har lust. När jag vänder mig om nu ser jag ändå att sängen ser rätt lockande ut så det blir nog den i alla fall. Efter en ostmacka eller nåt...

lördag, januari 26, 2008

Fredag

Jag är så trött att jag dör. Känns det som i alla fall. Och eftersom jag är som jag är så går jag ju inte hem och lägger mig nio bara för den skull. Jag hade skön sovmorgon, käkade lunch med K. och åkte sen till jobbet för fredagens eftermiddagslektion. Kidsen lovade att läsa det sista hemma och fick sluta alldeles för tidigt. Istället för att åka hem botaniserade jag i bokförrådet. Motvind hem och blev stående minst fem minuter vid bommarna. Hann hem och vända tjugo minuter eller nåt. Cyklade ner mot stan igen, på en icke samarbetande cykel, och drack öl med Limpan och S. Blev sittande ganska många timmar och fyra öl, mycket snack och skratt och en konstaterad punktering senare är jag hemma och sååååå trött. Skönt att komma iväg och vara lite social och dricka lite bärs i alla fall istället för att bara falla i koma hemma. Är hungrig men orkar inte åtgärda saken. Hm, nu glömde jag bort vad jag skulle skriva också.

Sova. Nu!!

torsdag, januari 24, 2008

I livet

Tänkte bara påpeka att jag är det, i livet alltså. Jag cyklar och jag förbereder lektioner. Jag har lektioner. Långa lektioner. Jag dricker automatkaffe, och ibland choklad. Jag letar efter kopiatorer jag kommer överens med. Jag springer mellan salar. Jag kollar mail. Jag är jättetrött och jag försöker vara inspirerande.

Nu ska jag sova en stund så jag orkar träna.

lördag, januari 19, 2008

Penthouse

47,6 kvm alldeles för mig själv är inom kort verklighet. Sa jag att balkongen är sjukt stor också? Ahh...

fredag, januari 18, 2008

VG

En felräkning av poäng, av maxpoängen antar jag, gör att min bakistenta nu uppgraderats till ett VG. Hahaha!

Trötthet

Telefonen gnällde lite så jag började rensa bland sms:en i inkorgen. I samma veva som jag trycker bort ett ser jag nåt om "nu är vi på Arlanda" och inser i samma sekund som meddelandet försvinner att det där måste jag ju fått imorse av systrarna backpacker. Jag har inget minne av att jag fått nåt sms, än mindre att jag läst nåt. Hur död var jag egentligen? Och vad stod det?

Ett annat tecken på trötthet är dagens shoppingtur på ICA. Jag tittade på när Sara handlade mat och kom själv därifrån med fikonfylld choklad. Jomenvisst.

onsdag, januari 16, 2008

Rättvist

Var in på Hemköp idag på vägen hem och upptäckte att dom hade massa intressanta rättvisemärkta och ekologiska teer. Nåra från typ London Tea Company bland annat som hade riktigt snygga förpackningar också, inte typiskt teiga alls. Fast dom var lite väl dyra så jag köpte ett annat märke. Det var påste dessutom, och dom hade flera sorter och fabrikat. Det är bra!

I övrigt är jag sjukt trött men måste nu planera morgondagens historielektion och läsa ett PM till mitt eget seminarium. Ska bre mig en macka också.

Och så önskar jag Hanna och Maja en ytterst trevlig resa runt jorden!

måndag, januari 14, 2008

Jobb

Jag jobbar och jag cyklar men det går ganska bra. Det mest negativa med cyklandet är att jag är rödblommig och svettig när jag kommer till jobbet. Det mest negativa med att jobba är att man måste kliva upp tidigt och blir trött samt att kidsen inte alltid gör som man har tänkt sig. Men somsagt, mest går det bara bra och kidsen är snälla.

Imorse tänkte jag att jag aldrig skulle palla att jobba på Subway. Det finns ju kanske flera anledningar till det men jag skulle nog kräkas av den där nybaktdoften till slut. Imorse hade de väl inte ens öppnat när jag cyklade förbi men doften låg liksom tung. Nog är det väl med flit dom vädrar ut den på det där viset, som PR liksom? Att man ska följa näsan in och handla macka. Jag fick mest kväljningar. Annat var det påvägen hem när magen kurrade och jag passerade både McDonalds, sushiställen, thaiställen och annat och bara ville stanna överallt. Gjorde ju inte det förstås. Jag åkte hem och sen till mina gamla kvarter där Sara numera bor och käkade pasta hos henne. Mera cykling alltså. Fan jag kommer få sån jävla snygg häck! I och för sig är den redan snygg förstås. Jo, säger jag, det är den visst det. ;)

fredag, januari 11, 2008

Sömnen

Jag sömnbrist. Jag sovmorgon. Aahhh.

torsdag, januari 10, 2008

Bakistentan

Jag klarade bakistentan! Kollade på fel kodnummer först så jag trodde jag var underkänd. Extrakollade när jag kom hem och se på fan, var jag inte godkänd! Rejäl marginal hade jag också. Fina fisken!

tisdag, januari 08, 2008

Jobb

Helvetet måste ha frysit till is till slut. Jag har fått jobb! Snabba puckar och jag börjar redan imorgon.

lördag, januari 05, 2008

Verkligheten och vardagen

Den kallar nu, det är dags att dra söderut. Packar och tvättar som bäst och funderar på allt som ska styras upp. Plugg och jobb ni vet. Jag har faktiskt en intervju om ett par dagar. Mm, visst serrni... Håll alla tummar ni har!

Till protokollet kan vi också föra att jag var på hockey häromdan. Såg Timrå ge Luleå lite stryk. En helt okej match men undertecknad var trött och frös lite om tårna. Vi hade sånadär bra platser nära isen. Jag antar att man har bra platser när man känner svettlukten från avbytarbåset.

Imorrn tar jag tåget hem till mig alltså.

tisdag, januari 01, 2008

Gott nytt och sånt

Sitter här i rutiga flanellpyjamasbrallor som definitivt sett sina bästa dagar, ett nytt mönstrat svart och vitt linne samt svart fleecetröja och svarta strumpor med vita blixtar på. Man måste ju vara fin på årets första dag! Till mitt försvar kan tilläggas att jag faktiskt haft svarta jeans större delen av dagen. Nu var det ju inte det jag skulle berätta om men ni kan se det som bonusinformation. Det jag skulle säga var att Anna Ternheims nya låt Waking up with who you are är vacker som fan. En liten gratis julklapp från Anna till världen som jag missade i all packyra före jul och inte hittade förrän igår. Lite som att hitta nåt gott i kylen som man inte riktigt hade räknat med. Händer ju inte alltför ofta. Apropå kyl så är jag hungrig igen och ska nog ta en sväng förbi köket innan jag parkerar mig framför TVn ett tag.