måndag, december 31, 2007

Årets bästa album

2007 års tio bästa album, utan inbördes ordning:

Anna Ternheim - Lovers Dream And More Music For Psychotic Lovers (Det är en EP men den måste vara med ändå.)

Kristofer Åström - RainawayTown

Säkert! - Säkert!

Christian Kjellvander - I Saw Her From Here/I Saw Here From Her

Sahara Hotnights - What If Leaving Is A Loving Thing

Gossip - Standing In The Way Of Control

Timbuktu - Oberoendeframkallande

Moneybrother - Mount Pleasure

Lars Winnerbäck - Daugava

The Ark - Prayer For The Weekend

Sen finns det många andra bra album (Miss Lis två senaste, Kent, PJ Harvey, José González, Billie the Vision And the Dancers, Maia Hirasawa, Sophie Zelmani, Manu Chao, Bruce Springsteen, Eva Dahlgren...) och dessutom de jag aldrig riktigt hann kolla in (Mando Diao, The Hives, Feist, Rufus Wainwright...). 2007 var ett bra musikår och jag hoppas att 2008 blir ännu ett utmärkt sådant!

lördag, december 29, 2007

Jul, jul

Julen är över. Nästan i alla fall. Mätt har man blivit. Jag har förutom att äta även hunnit med att sova, kolla på tv, spela Alfapet med familjen, födelsedagsfirat lite till, fått julklappar, träffat vänner, varit ut en sväng, träffat lite släkt (dvs min faster med man typ), läst en bok, handlat lite grejer, lyssnat på musik samt arbetat hårt på Posten.

Nu börjar verkligheten göra sig påmind så smått igen och jag ska snart besöka Arbetsförmedlingens hemsida för att se om det dykt upp nåt nytt under julen. Måste även rapportera in hur jag kan jobba de första veckorna av det nya året. Tentan innan jul lär ju inte ha gått så bra så jag borde läsa lite i den enda bok jag plockat med mig hem. Ett PM ska ju skrivas också men det får nog vänta ett tag till det där. Riktigt slut är nog inte julen ändå...

lördag, december 22, 2007

Så går en dag...

...ifrån vårt liv och kommer aldrig åter.

Nu har jag fyllt år för den här gången. Lite vemodigt att det är ett helt år tills nästa gång men å andra sidan har jag inte direkt brådska att fylla 29. Men jag är ju lite barnslig på det där viset att jag tycker att min egen födelsedag är så himla speciell, fast samtidigt helt vanlig liksom. Det kanske har lite att göra med att jag får vänta så himla länge på den på nåt vis, och att det på nåt bakvänt sätt är lite exotiskt att vara decemberbarn. Eller så är det bara jag som vill tro det, hehe.

Ikväll har jag träffat Limpan, Vanna och Sara över lite nachos och öl och det var väldans trevligt. Tre vänner som inte träffat varandra innan, det är alltid lite speciellt men det var så trevligt så. Såklart! Fick en "bitterpåse" av S. dekorerad med Nina Hemmingson-enrutingar och innehållande lite fina saker. Precis i min stil! Av V. fick jag choklad som jag nu sätter i mig. Ska nog spara det sista tills imorrn. L. var ju halva styrkan bakom fina musmattan som nu ligger på mitt skrivbord.

Det är läge att sova nu, för jag har fortfarande en del packning och städning imorgon innan det är dags att bege sig norrut. Gonatt!

fredag, december 21, 2007

Min dag

Dagen med bakistenta och strömavbrott i tentasalen är redan i det förflutna. Idag är det min dag, min födelsedag, och jag har öppnat presenten från landet i väster. En sjal var det. Nu lyssnar jag på Christian Kjellvander och ska äta en macka eller nåt och sen jävlar i min lilla låda ska jag gå och sova. För min dag börjar ju egentligen mest när jag vaknar även om jag redan mottagit flera födelsedagshälsningar, och jag kan ju inte sova bort hela min dag. Sovmorgon ska jag allt ha men jag har så fruktansvärt mycket att hinna med imorrn. Packa, städa, diska, betala räkningar och helst också tvätta lite innan det är dags för lite öl.

torsdag, december 20, 2007

Dekadens

Varför tentaplugga när man kan dela en box vin med två vänner? Jag är lite småfull tror jag och jag har tenta om åtta timmar. Jaja, det var ändå för sent och vad gör mitt liv bättre; en trevlig middag eller nåra timmars frustrerat tentaplugg? Middagen alla gånger.

P.S. Jag har fått en ny musmatta, med betoning på mus. Det är en, I quote: fittis, på den. Den skulle passat utmärkt i Kvarteret Muffen.

onsdag, december 19, 2007

Funkar inte

Jag kan inte tentaplugga. Det går inte! Jag lyssnar på Marilyn Manson och vill dricka varm choklad. Ska nog göra det.

tisdag, december 18, 2007

Sova

Jag är trött och stressad. Jag vill sova. Jag har väldigt blandade känslor inför den här tiden på året. Det hade jag inte förr. Jag vill inte ha tenta.

måndag, december 17, 2007

Humpidumpidump

Konserten var bra och jag hade det väldigt trevligt i huvudstaden! Självklart var jag inte tillbaka särskilt tidigt idag men sen jag kom hem har jag uträttat en del. Nej nej, inte med pluggandet. Jag har strukit en stor hög tvätt, lagat en strumpa som i evigheter väntat på lagning av ett pyttelitet hål, lagat ett lika pyttelitet hål på en kjol samt dammat av ljusslingan i fönstret ordentligt. Viktiga grejer.

lördag, december 15, 2007

Verklighetsflykt

Hur kul är det att tentaplugga en lördagkväll? Nä, precis. Så jag sticker till Stockholm och får en konsert i förskottsfödelsedagspresent istället! Har ju hela fyra dar på mig sedan att läsa all, och då menar jag all, kurslitteratur. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har ångest, men den skiter jag i just nu.

tisdag, december 11, 2007

Stoppa russinen!

Nu är det såhär va att en lussekatt ska innehålla två russin, en i varje ände, och inte tio-femton stycken utspridda på hela bakverket! Den ska inte vara russinspäckad! Det finns faktiskt folk som inte gillar russin. Blanda inte russinen direkt i smeten, era lata jävlar. Förra veckan hittade jag lussekatter som var både varma (lyckträff), hade bra med saffran, var saftiga och endast innehöll två russin. I en av de två lussekatterna fattades russinen helt. Precis i min smak! Skärp er nu, småtorra lussekatter med lite saffran och mycket russin är dååååligt.

måndag, december 10, 2007

Peking

Idag har jag varit på exkursion. Eller fältstudie/studieresa om man så vill. "Så det har inget med exorcism att göra alltså?" sa min bror. "What a lovely day for an exorcism!" sa jag.

Färden gick till Norrköping och där har det tittats på industrilandskap och miljonprogram. Jag är väldigt nöjd med det hela och Peking verkar vara en rätt schyst stad. Mellan de olika stadsdelarna fick vi oss en lunchpaus och jag passade på att käka thaibuffe med min vän och tillika mitt ex. Det var fint!



Vid Strykjärnet

lördag, december 08, 2007

En såndär lista

Tre saker som alltid finns i min:
Kyl: mjölk, sylt, smör
Frys: I mitt köldfack finns is, is och is. Frysfack har jag inte haft tillräckligt länge för att skaffa mig vanor.
Skafferi: Köksskåpet alltså. Te, ris och en rosa rymdvarelse i plast.
Handväska: Survivalkit, liten hårborste och lypsyl
Sminkväska: Det vore att ta i att påstå att jag har en sminkväska.
Badrumshylla: Diverse ansiktskrämer, tandtråd, värktabletter
Förråd: Extrasäng, diverse gamla skor, en gammal dator
Hjärna: Musik, gammalt skrot, överanalyserande
Jackficka: Bär inte runt så mkt skrot i fickorna men kanske ett mynt, en reflex och ett kvitto.
Kryddhylla: Kryddhylla? Yeah right. Salt, basilika och svartpeppar.
Balkong: Har ingen balkong ju.
Barskåp: Inget barskåp heller, och mindre alkohol än önskvärt hemma. Just nu endast en öl i kylen.
Köksbänk: Disk, diskmedel och en gammal såpakopp i emalj med grejer i.
Fruktkorg: Tre olika? Seriöst? Kanske bananer eller mandariner, i bästa fall båda.
Filofax: Filofax låter så mycket 90-tal. Almanacka har jag. Föreläsningar, födelsedagar och jobb skrivs t.ex. upp där.
På mitt skrivbord på jobbet: När jag jobbar lånar jag andras skrivbord. På mitt skrivbord hemma har jag bland annat dator, massa papper och telefon.

Omväg

Kollade precis på kartan jag hade skrivit ut och tagit med mig igår. Sparade den medvetet eftersom vägen jag gick inte kändes helt klockren. Mycket riktigt, nu såg jag på en gång att jag gått en rejäl omväg. Det är ju solklart hur jag skulle ha gått men jag var så trött och stressad och det regnade så mycket att jag bara kollade snabbt och sen gick. Det där med väderstreck... Tur att jag kom dit jag skulle i alla fall även om det lär ha varit nån kilometer längre.

Muffen

Idag gick jag en promenad som nog var längre än den utgav sig för att vara. Och så regnade det. När jag var nästan framme i Fruängens centrum såg jag en stor skylt. På den stod något i stil med "Här bygger vi Kvarteret Muffen". Kvarteret Muffen?! I Fruängen! Klockrent. Det gjorde min dag. Det gjorde nästan inget att det regnade in i min mössa.

torsdag, december 06, 2007

Vit springare

Vit är kanske bland de fulaste färgerna på en cykel. Jag är nu ägare av en vit cykel. Den är fulare än min gamla cykel som ändå hade viss stil. Vad hände med den röda? Ja den var visst för dålig för att reparera. Konstigt men ja så nu fanns det en vit som fixades i ordning under dagen. Det var ju fint. Jag fick syn på en grönaktig gammal damcykel längre bort som liksom ropade på mig men där stod jag med min fixade vita cykel och halade upp en förmögenhet ur plånboken. Well well, den verkar gå bra och jag ska nog spraymåla den lila eller nåt.

Christian Kjellvander och Kristofer Åström var fantastiska igår.

onsdag, december 05, 2007

Tjacka hoj

Har spenderat eftermiddagen med att traska stan runt på jakt efter en begagnad cykel till hyfsat pris. Det var lättare sagt än gjort. Till slut hittade jag dock en röd skönhet (nåja) som ännu inte är fixad och paxade den. Senast nästa torsdag blir den min och jag är mycket nöjd! Återigen inser jag att jag skulle kunna sälja min lilla skruttcykel med bockstyre som stått med punka i över fem år för några hundra. Andrahandsmarknaden i denhär stan är bisarr.

Nu ska jag ta en liten tupplur. Min kropp är trött överallt tror jag och senare ikväll ska jag på konsert och då vill jag ju vara hyfsat pigg!

måndag, december 03, 2007

Pyttingar

Tidigare ikväll fick jag veta att ett par kompisar till mig fått barn för två veckor sedan. De små liven är födda alldeles alldeles för tidigt och väger i dagsläget kring 700 gram var. Det är inte mycket, inte mycket alls. Jag hade inte väntat mig det här samtalet än på ett par månader.

lördag, december 01, 2007

Snyggcykeln

Snyggcykeln är stulen. Min fina cykel som alla mobbar mig för. Den som egentligen är pappas cykel och inhandlades hos "Cykel-Bosse" sisådär 1988. Igår la jag ner en slant på lite service. Senare på kvällen tänkte jag gå ner på stan men ångrade mig och tog cykeln istället. Väldigt nöjd över att den var fixad. Sen var jag på kul fest och blev full och dansade som bara den. När jag skulle ta Snyggcykeln med mig hem framåt nattkröken var den borta. Ingen cykel som lyste vit och fin i cykelstället. Den är spårlöst försvunnen och den där servicen känns ju som en måttligt bra investering. Jag är totalt beroende av att ha en cykel så till veckan måste jag och min obefintliga ekonomi köpa hoj. Alternativet är att fixa iordning gamla Skruttcykeln (dyrt, jobbigt och obekväm cykel) eller låna en vit herrcykel av min lokala cykeldealer Limpan. Ser jag någon cykla runt på Snyggcykeln kommer jag inte längre att ansvara för mina handlingar...