fredag, juni 29, 2007

Tröttis

Jag är en trött postis som nu avverkat en vecka av fem, eller fem dar av tjugofem. Ska skriva något snart, måste bara vila lite först...

söndag, juni 24, 2007

The point of no return

Om femton timmar är det dags att sätta fötterna i sandalerna och knalla iväg. Undrar hur många timmars sömn jag kommer ha lyckats skrapa ihop då. Inatt somnade jag fyra. Imorgon måste jag kliva upp strax efter sex. Jag har redan hunnit drömma den obligatoriska jobbångestdrömmen, att jag kommer åt helvete för sent till jobbet. Sådär sent så att arbetsdagen är slut. I verkligheten har jag nog aldrig varit senare än typ sju minuter. Peppar, peppar... Åh vad jag hoppas att jag får vara ledig nästa sommar!

I övrigt är jag lite rastlös. Kan ju bero på jobbandet och så, men också på att det tar nåra dar att acklimatisera sig tror jag. Och för att jag inte riktigt vet var jag ska göra av mig själv rent allmänt.

Idag läste jag förresten i ST att stockholmarna har noll koll på det landskap där jag är född och uppvuxen. Dom visste oftast inte ens om det låg norrut eller söderut och ibland inte ens om det var ett landskap eller om det låg i Sverige. Ganska oberoende av ålder var det också. Ignoranta jävlar...

Nu ska jag gå och hänga tvätt.

lördag, juni 23, 2007

Pingviner

Jag hade tänkt blogga lite nu, kanske, men så sa brorsan att vi ska se på pingviner nu så jag får nog skjuta upp bloggandet ett tag till. Happy Feet. Och jag är godissugen. Helst på sega sura saker men om jag vittjar skåpen kan jag nog hitta lite mörk choklad. Hosta har jag fått också. Noo good.

tisdag, juni 19, 2007

Recension

Här kan man läsa om hur det var.

Cool coolare coolast

Patti var så jävla bra! Jag har haft ett så stort leende på läpparna att jag blivit helt trött i kinderna. Nu borde jag sovit för två timmar sedan så jag nöjer mig med att plita ner en länk till lite bilder. Kanske inte dom bästa bilderna men garanterat bättre än vad jag skulle ha åstadkommit med min kamera därifrån jag stod. Missförstå mig rätt, vi stod jättebra till verkligen. Men ja, ni fattar.

måndag, juni 18, 2007

Sovdags

Det börjar bli sovdags nu. Och det är mindre än ett dygn kvar till Patti Smith. Oooh!

fredag, juni 15, 2007

Tex-ass

Jag läste nyss en artikel om sexleksaker och flygplanssäkerhet. Jag snubblade över den och den var rätt intresant och kul. Framförallt fastnade mina ögon på en mening alldeles i slutet av den relativt långa artikeln av dos and don'ts.

"In Texas, they won't look kindly at a suitcase full of vibrators (possessing more than three is currently illegal in that state)."

What?! Man lär sig nåt nytt varje dag. Att dom där jänkarna långtifrån alltid är riktigt riktiga visste jag ju redan i och för sig, men ändåååå.

onsdag, juni 13, 2007

Gravel

Idag, alltså den 13:e, är det exakt fyra år sedan jag såg Ani DiFranco på Vega i Köpenhamn. Fyra år sedan hon spelade Gravel och ljuset slocknade och poff var hon bara borta. En fredagen den trettonde faktiskt. Jag hoppas verkligen inte att det blir four more years (läses lite schwarzeneggerskt sådär) till nästa gång. Jag tror inte att det blir det.

Dagen till ära ska jag posta setlistan:

Shy
Your Next Bold Move
Tiptoe -> Cradle and All
Marrow
Phase
You Each Time

Names and Dates and Times
Independence Day
Bubble
Bliss Like This
Animal
Evolve
Serpentine
Gravel


Ani på Vega 13 juni 2003

tisdag, juni 12, 2007

Svalt

Det känns nästan lite kallt idag. Jag saknar faktiskt hettan. Och jag är stressad och frustrerad över uppsats, över att jag snart åker norrut, över att jag ska jobba, över jobb jag söker men inte hör nåt av samt att jag inte vet om kvällens planer är några planer.

Jag borde sätta mig och plugga.

söndag, juni 10, 2007

Varmt och kallt

Ett sanslöst varmt Tyrol och en kall öl satt sådär utomordentligt fint. Det spelade ingen roll att ölen var halvtrist och att den serverades i plastmugg. Den var kall och enormt god då och där. Sedan satt vi där, Hanna, Maja och jag, på balkongen. Vi satt så bra att vi blev sittande där större delen av konserten. Under de sista låtarna gick vi ner på parketten och klappade med lite mera. Sjöng också. Fan, det är läskigt att sjunga i öronproppar men jag är ändå nöjd att jag hade propparna. Måste vara snäll(are) med mina öron.

Konserten var skön och med tanke på att vi inte betalade något alls för den så kändes det ännu bättre. Ofta är det bara så svårt att säga direkt efter en konsert vad man tyckte om den. Ofta kan jag känna mig lite nollställd och den måste sjunka in innan jag kan svara. Ibland är det för att jag är loj, ibland för att konserten varit ojämn och ibland för att jag är så överväldigad att jag nästan är tom. Ibland behöver jag se om en spelning för att slanten ska trilla ner. Igår var det nog mest lojhet. Men jag njöt där jag satt även om det är lätt att tankarna vandrar iväg när man sitter en bit bort och så. Fokus.

Efteråt gick vi en sväng på Grönan och köpte en god glass. Kollade in nya bergochdalbanan. Kan nog tänka mig att åka den nåndag. Den är nog läskigare än den ser ut. Sen hängde vi lite utanför ett tag. Vinkade av sällskapet vid färjan och satt mig och väntade på min skjuts. Satt på en bänk och filosoferade och lyssnade på två tjejer som käkade glass. Äntligen var min skjuts klar sedan. Värsta lyxen att få skjuts hem. Planen att åka hem istället för att sova i huvudstaden var att jag idag skulle plugga och få massa bra saker gjort. Det gick ju sådär... Fast nu ska jag ta och stryka lite faktiskt.

Idag har jag lyssnat på: Marit, Marit, Marit...och lite Britta Persson.

OCH och och, i augusti spelar Anna Ternheim på mitt favvoställe här i stan!

lördag, juni 09, 2007

Marit

Ikväll blir det Marit Bergman, tjoho! Solen skiner från en klarblå himmel och luften är fortfarande het. Jag kan tänka mig sämre saker än att ta tåget mot Stockholm framåt kvällen. Jag behöver se lite vatten. Fyrisån är väldigt fin nu, men it doesn't do it for me riktigt. Att sitta vid åkanten och äta glass eller en lunchsallad är dock inte helt fel. Nu ska jag ta och sätta lite fart här. Kanske plugga en stund i solen innan det är dags att dra.

torsdag, juni 07, 2007

Folk och folk

Här är en intressant artikel om Linda Rosing och Carolina Gynning. Det är tydligt att det är skillnad på folk och folk. Det är inte så man blir förvånad när man läser men det gör det inte mindre intressant. Själv har jag alltid haft svårt att skilja på dom två kvinnorna eftersom jag för det första inte sett såpan de medverkade i och för det andra inte bryr mig så mycket. Jag tycker ni ska läsa artikeln i alla fall.

Sova?

Jag vill inte sova. Ögonen börjar kännas lite trötta, men jag vill inte. Massa chokladtårta i magen. Väldigt bra, speciellt med tanke på att jag inte riktigt hann äta middag idag. En flaska skumpa har också landat i magen. Den befinner sig fortfarande lite i huvudet och jag vill dansa till bra musik och skratta. Eller nåt annat trevligt. Men ingen är vaken. Varken på MSN eller någonstans. Tingsek i högtalarna och bara fåglarna som kraxar som galningar i parken.

onsdag, juni 06, 2007

Who am I kidding?

Några klipp på YouTube, ett telefonsamtal med en annan nattuggla och en av mina nya böcker ("bara en krönika till..."). Jag tror jag somnade vid halv fyra-fyra. Starkt jobbat!

An early night

Jag skulle kunna skriva om besvikelser och om känslan av att inte räcka till. Om orättvisor och hårt jobb. Om kampen och att stånga sig blodig. Om duktiga flickor.

Kanske skulle jag också kunna skriva om nya shorts eller om dillchips. Kanske om att träffa någon man inte träffat på ett år men som det känns som att man träffat rätt nyligen. Om att det var någon som badade i ån idag och att turister stannade och fotade.

Eller om mina nya böcker. Eller om filmerna jag såg igår.

Men jag är så himla trött att jag ska gå och sova istället. Och imorgon ska jag äta chokladtårta och dricka bubbel. Jo, faktiskt.

söndag, juni 03, 2007

Ja jävlar

Såg precis sista avsnittet av Six Feet Under, och som jag grät! Jag brukar ju inte göra det. Liten tår i ögat kanske, men detta var way beyond tår i ögat. Herre gud, jag tror jag behöver vila lite. Jävlar vilket bra avsnitt, och vilket slut! Måste verkligen ha alla dvd-boxarna... Bästa serien ever. Måste gå och snyta mig.

Ett glas vitt

Kom på att jag hade en öppnad flaska vitt vin i kylen. Så nu sitter jag här med ett glas och känner mig jävligt somrig. Jag har till och med kjol på mig. Nuförtiden händer det väl oftare att jag har kjol än att jag dricker vitt vin i och för sig.

Ska sätta mig och sortera lite papper och kolla på förra veckans avsnitt av Six Feet Under nu. Ska bara lyssna klart på Timbuktu först kanske. Ikväll går absolut sista avsnittet av nyss nämnda serie, i alla fall om jag fattat det hela rätt (jag trodde ett tag att vi var på säsong fem men vi är visst på sjätte och sista säsongen). Spänningen är olidlig!

Idag har jag köpt ett par beiga byxor. Det händer mig väldigt sällan. Hittade inte rätt storlek på de svarta och jag tänkte att eftersom det var linnebyxor och det är sommar så funkar det väl. Jag tror att jag gillar dom massor redan. Annars brukar jag inte komma överens riktigt med ljusa kläder jag köper. Hm, jag måste städa ur garderoben lite mer nu. Jag har avverkat strumpor, strumpbyxor och underkläder men måste ge mig in ett skoningslöst varv på resten av garderoben. Allt mög ska ut!

Artist availability

Det är dumt att hoppas, MEN enligt flemingartists.com är Ani fucking DiFranco available för Europa i oktober. Kom igen nu era jävlar, boka henne till Stockholm då!

lördag, juni 02, 2007

Sommar

Öppnar fönstret, tittar ut i parken och det ser ut som en badstrand. Folk solar överallt. Lite längre bort badar ett gäng i en stor plastpool. Dom spelar musik på högsta volym och Mr. Tambourine Man ekar mellan husen.

Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me.
I'm not sleepy and there is no place I'm going to...

Fast jag ska faktiskt någonstans. Jag ska till radhusidyllen ikväll. Plockar med mig en vinare, nåra tomater samt iPoden och off I go.

Ha en fin kväll allihopa!

fredag, juni 01, 2007

Äktenskapet

Karolina Ramqvist hade lite intressanta funderingar igen. Läs och begrunda!