måndag, april 30, 2007

Walpurgisnacht

Valborg. Den största dagen på året i den här stan. Jag är förmodligen den enda som nyss tagit mig ur duschen och inte tagit mig ut på stan än. Ska möta Em och co. snart, eller för typ tio minuter sen. Jaja, jag lär väl hitta dem i parken bland alla andra tusentals människor. Nemas problemas.

Igår skulle det klubbas men det blev inte riktigt så. Efter 40 minuter i kö var stället proppfullt klockan åtta och kön avvecklades. Well well, kvällen blev trevlig i alla fall.

Vi ses post Valborg! När staden går in i komatillstånd.

söndag, april 29, 2007

Slowmotion

Livet går i slowmotion här idag. Lätt bakis, lätt ågren. Sist från festen. Har jag aldrig vett att gå hem? Trevlig dag igår dock. Lunch hos E & J i radhusidyllen, mat och vin med Em och sen fest hos K & K. Jag blev lite full och rätt pratglad.

Jag höll på att skriva "ful" istället för "full". Det får mig att tänka på ett vykort som en kompis till mina föräldrar fick från ytterligare en kompis på den tid då det begav sig (70-talet). Där stod. "Hej! Jag är på Folkes hus och är litegrana ful." Nu var karln tydligen lite dyslektiker också, och inte bara litegrana ful så det blir lite lyteskomik kanske men jag tycker det är hur skönt somhelst.

Jag känner att jag börjar få upp tempot här nu. Det är bra!

fredag, april 27, 2007

Et Bon

Tydligen har det diskuterats sex i tidningen Bon. Ett intellektuellt samtal skulle det vara tydligen. Gudrun Schyman, Martin Kellerman och Lasse Lindh var inblandade bland annat. Jag har läst bra kommentarer till det hela i både DN och Karolina Ramqvists blogg. Idag hittade jag via Em en länk till ytterligare en kommentar.

Läs den.

Jag läste och sedan kom jag fram till att jag nog inte kan lyssna på Lasse Lindh längre. Jag hoppades in i det sista på att det skulle vara en annan Lasse Lindh. Inte för att jag lyssnar på honom så förtvivlat mycket, utan för att han var så förtvivlat pinsam. Pinsam och äcklig. Sunkig. Jag konstaterade dock att jag kan fortsätta läsa Rocky med gott samvete. Kellermans kommentarer, eller avsaknad av kommentarer, till Lindh gör det så jävla uppenbart.

Jag säger som Em, det vore intressant att ha hört den där diskussionen på riktigt. Kanske även att ha läst den i sin helhet i Bon. Men jag har inte ett dugg lust att köpa Bon. Jag har gjort det en gång faktiskt. För en intervju jag var ute efter. En intervju som var omfattande men halvdålig och sjukt pretto. Snygga bilder dock.

torsdag, april 26, 2007

Sommar

Idag är det sommar igen. Jag har ätit kulglass i solen. Pecannöt (eller "Pekkanöt" som en vän till mig sa en gång i tiden), Lavazza och Kanel och plommon. Mmm. Fast jag var lite panschis och åt ur bägare. Nu skulle jag behöva lite kaffe. Alternativt middag. Helst båda.

Aproå kaffe så slog jag omkull min presskanna igår. Helt plötsligt hade jag vispat till den med armen och stod där med vattenkokaren i handen och såg dum ut. På golvet låg glassplitter och kaffe. Tack och lov att det kokheta vattnet fortfarande var i vattenkokaren. Så nu måste jag nog bekanta mig med min kaffebryggare och dess pissljumna kaffe igen. Men hey, jag blev ju tvungen att dammsuga lite och det dog ju ingen av!

Jag kommer inte in på min mail. Det är lite irriterande. Att jag måste sätta mig och läsa Könet brinner! känns lite irriterande också just nu.

Fast det gör inte jättemycket idag för jag har fått äta glass i solen!

onsdag, april 25, 2007

Förhoppningar och regnbågar

Läste precis att Sundsvall ska ha en pridefestival i samband med Gatufesten i sommar. Det tar sig minsann. Läste det i DN. Maud Lindström ska visst spela också så äntligen får jag kanske se henne!

Kan bli många dagars traskande i stan och tidigt jobbande tror jag... Jag som tänkt gå in för att se alla artister jag verkligen vill se i år. Ta tillfället i akt liksom. Kanske var det en för ambitiös (och dyr) ambition?

Sahara

Jag gillar verkligen Sahara Hotnights nya skiva What If Leaving Is a Loving Thing! Fint som snus. Bättre än jag hade hoppats på efter att ha tyckt att singeln var lite för välpolerad. Det tar sig liksom. Har lyssnat på den massa gånger.

I dressed up in armor
to dare follow you home
Now I let you believe
my nerves' out of steel
and my heart's out of stone

Typ.
Ur No For An Answer.

tisdag, april 24, 2007

Grusade planer

Mamma ringde. Våra middagsplaner i huvudstaden får ställas in imorgon. Scheisse! Men men, vad gör man när det blivit skarpt läge i avtalsrörelsen? Solidarity forever! Käk i maj istället.

Pengar är inte allt...

...men jag har fått hyreshöjning igen. Fucking shite! Grrrr...

söndag, april 22, 2007

Allt i sin ordning

Jag gick inte och la mig vid tolv igår som jag var påväg att göra. Ni kan alltså andas ut (alternativt skaka uppgivet på huvudet). Lilla M och jag tog oss en nattlig promenad. En ganska lång en också eftersom det fanns mycket att säga. När vi hade promenerat klart och var lite frusna hade vi fortfarande inte snackat klart så då blev det en kopp te. Sen gick jag hem. Gick jag och la mig? Näe det dröjde nån timme. Tror jag sovit gott inatt, även om jag drömt massa saker, men nu är det eftermiddag och jag är fortfarande trött.

Ska ta itu med dagen nu. På riktigt.

Bittersweet Me

Ikväll är det jag och Michael Stipe. Och lite rödvin.

Ska nog krypa ner snart. Osedvanligt tidigt för att vara mig. Kanske byta ut Stipe mot Ani på dvd. It's been a while. Eller så fortsätta läsa Sara Stridsbergs Drömfakulteten som jag äntligen började ordentligt på förut idag. Mycket kropp, blod och äckel hittills.

fredag, april 20, 2007

Blåst

Oftast gillar jag inte alls när det blåser. Det stormade inatt och jag blir orolig och kan inte sova när det viner kring knuten. Med tanke på att brandkåren precis var och satt fast stora plåtar som lossnat från huset mittemot mitt så finns det kanske en anledning att inte vara helt avslappnad när det blåser också.

Idag har jag ont i huvudet. Jag och den här dagen kom inte riktigt överens. Uttvingad på skogspromenad blev jag också, men det var ganska skönt. Min promenadpartner höll dock på att kvävas av pollen. "Det är väl inte så mycket pollen i skogen?" tänkte jag spontant. Tänkte inte på att det är ganska gott om björk i skogen. Sen fick jag spagetti och svampsås. Trattkantareller är lyx.

Men jag har fortfarande ont i huvudet.

torsdag, april 19, 2007

Borde

Jag borde spela gitarr idag. Ett ganska trevligt borde bland alla andra måsten. Fast först ska jag ta en promenad. Solen skiner även om det är kallt.

Jag lyssnar på Elliott Smith idag. Waltz #2 kommer alltid vara hans bästa låt även om han gjort flera fenomenala. Synd att killen tog livet av sig.

tisdag, april 17, 2007

Mirakel

Jag klarade tentan! Fortfarande undrar jag om det inte måste vara nåt fel, men jag klarade den med god marginal dessutom. Har inte hämtat ut tentan för vår lärare var inte där, men jag tänkte göra det imorgon. Miljösnubben måste ha rättat snällt. Sprang på några fd. kursare på vägen dit och de sa precis just det. Två frågor hade jag noll poäng på så de andra måste ha gått bättre än förväntat. Det måste vara den mest ojämna tenta jag någonsin presterat. Whatever, jag är godkänd!

Ett problem mindre liksom.

Tid igen

Det bultar och slår
Det är tiden som går
Det är landet där allting förvandlas
Som vi jagar och far
efter frågor och svar
här i tider när allt ska förhandlas

Jag vaknade med de raderna i huvudet idag.
Drog täcket över huvudet och bestämde mig
för att vänta ett tag med att konfrontera världen.

Tidsfråga. Det är alltid en tidsfråga.
Och sen sitter jag där med en knut i bröstet,
eller en klump i magen.
Eller i alla fall ett väldigt trött huvud.
Jag gick och la mig med en tung suck igår.
På ett sätt var det skönt med en suck,
det hade kunnat vara värre.
Det har varit värre.

Jag har nog överlag ett konstigt förhållande till tid ibland.
Tidsoptimist och allt.

Så är det emellanåt med livet nu känner jag.
När det inte är helt bra har det i alla fall varit så
jävla mycket värre att det är ganska bra ändå.
Lite osäkra ben ibland bara.
Och ett tuggande om saker ingen längre orkar höra.
En oro inför framtiden,
den där nära förestående.

Hade ett snack med en vän igår. En vän som ofta levererar helt underbara formuleringar. Formuleringar om livet och sakers tillstånd. Förutom att hon satte en intressant etikett på mig refererade hon till en tidpunkt i mitt liv som "hela du var ju Flykten från Alcatraz". Låter kanske inte så kul, men det var det. Och träffsäkert. Jag tror jag lärt mig lite om mig själv. Inget jag tänker dela med mig av här och inget helt nytt, bara lite ytterligare perspektiv på saker och ting. Ett gäng insikter. Hade förresten ett liknande snack med en annan vän en annan dag. Om att alla inte fungerar lika, att det är okej och att det kanske inte behöver dras så stora växlar på.

Fast egentligen sitter jag mest här och smiter just nu. Smiter från att gå och kolla mitt tentaresultat. Det har visst funnits på institutionen i en vecka och jag har ont i magen nu och vågar inte gå dit. Skulle behöva att nån höll mig i handen medan jag kollade. Jag orkar inte med en omtenta, men det känns som en väldigt liten chans att jag skulle klara mig.

En av mina pelargoner ska till att blomma. Det är fint.

söndag, april 15, 2007

Dekadent igen

Dekadent helg. Enough said. Söndagsångest råder.

Fast jag har grillat gröna saker med A. och jag har okynnesdruckit lite vin med Em och filosoferat lite. Nu borde jag filosofera lite med mig själv angående uppsatsen. Jag har varit en dålig student och eventuellt får jag skämmas lite imorgon. Det blir nog en tidig kväll ikväll också. Ja, såg ni? T-i-d-i-g k-v-ä-l-l. Jag vet knappt vad det är men jag tänkte att jag kanske skulle prova lite idag. Men jag lovar att det inte ska bli någon vana! Lägga mig och läsa lite och så. Stänga ner datorn. Det skulle ögonen nog bli glada över, jag som har så tjusiga röda utslag.

Och ja, det är underbart väder!

fredag, april 13, 2007

Pluspoäng

Nog fan är det pluspoäng på att våttorka taket i badrummet?

Compatible Neuroses

För att fortsätta på samma tema som innan...

Don't know much about love or roses,
But I know we got compatible neuroses

Det kan bara vara Ola Salo som kommer undan med det där, haha.
Refrängen går:

So, I pathologize
I pathologize
I pathologize

Låten heter I Pathologize.

Lovely

Digipakvarianten av Prayer For the Weekend är förresten mycket snyggare än den ser ut på bild. Silver och grejer. Ja just det, jag gillar musiken också. ;)

onsdag, april 11, 2007

Psychotic Lovers

Jag är hemma igen, hemma hos mig själv i min lilla lägenhet. Solen lyser in på allt damm. Inte så farligt dammigt kanske, men tillräckligt illa. Dagen har bara flutit förbi. Anna har hållit mig sällskap. Om och om igen har hennes röst flugit ut ur högtalarna och in i mina öron. Lovers Dream & More Music For Psychotic Lovers. Fina grejer.

Inatt läste jag Bumps poesi av Björk Mirjamsdotter. Många fina ord från en tolvåring. Lite dyr bok javisst, men hon är tolv år, har släppt en diktsamling och har ont i själen. Då får det bli så. När jag var hemma bläddrade jag lite i en antologi med dikter om kärlek och annat som jag köpte när jag var sjutton. Jag fick en längtan efter att läsa lite Karin Boye. Kanske ska göra det sedan.

Nu ska jag gå ut i solen. Den petar mig i ögat nu och pikar mig för att jag suttit inne hela dagen. Inne med Anna och ett händelselöst internet som knappt ville sparka igång överhuvudtaget idag.

tisdag, april 10, 2007

Annandag påsk

Idag har jag:

- Sovit aslänge (igen)
- Ätit god marmelad
- Gått en promenad med mina föräldrar
- Praktiserat lite samhällsgeografikunskaper
- Sett en ekorre
- Kollat in lite vårblommor
- Kollat på TV
- Ätit hemmagjorda arraksbollar
- Tänkt städa en låda men ångrat mig
- Matat skator
- Ätit god mat
- Läst Rocky

söndag, april 08, 2007

Påskdagen

Klockan är snart fem. Jag borstar tänderna och har nästan klätt på mig. Det går lite i slowmotion här idag. Igår tog jag ett tidigt tåg norrut efter alldeles för lite sömn. Det bidrog i allra högsta grad till att jag var så fruktansvärt trött när jag gick och la mig fyra imorse och sedan sov som klubbad i många många timmar. Så himla skönt! Lite seg idag dock, men det beror nog inte bara på sömnen...

Var hos min namne och hennes man igår. Där var också Hannapanna och två till. Vi drack vin och hade det trevligt innan vi sedan drog ner på stan och ut på krogen. Kass musik i form av enormt enformig och tråkig r n' b och hiphop på enormt hög volym till trots så hade vi kul. Framförallt så kul att träffa både S och H! Framåt tresnåret gjorde jag delar av sällskapet sällskap till MAX men hann ju bara dit innan det var dags för mig att vända om mot bussen.

Och idag, idag är jag trött. Kanske ska läsa en bok eller nåt. Jag har Sara Stridsbergs Drömfakulteten på gång. På gång att börja med i alla fall.

fredag, april 06, 2007

Långfredag

Långfredag - en dag av lidande. Det är väl det som är meningen va? Em skriver att hon lider av allergi och PM-skrivande. Mange skriver att han lider av bakfylla.

Jag vaknade upp med mensvärken från helvetet efter bara några timmars sömn. Efter diverse åtgärder somnade jag om efter ett par timmar och sov sedan jättelänge. Solen skiner och jag begav mig ner på stan för att fixa några saker på Åhléns, det enda stället som har öppet idag. Nu är jag hemma och känner mig trött och ensam. Jätteensam. Men sånt får man typ inte säga.

torsdag, april 05, 2007

Söka jobb del 1

En helt ny följetong gör sitt inträde i barfotabloggen den här natten. Dags för fröken barfota att börja söka jobb. Hur svårt ska det vara att hitta ett lagom trevligt SO-lärarjobb i en lagom trevlig alldeles vanlig kommunal högstadieskola? Svårt uppenbarligen. Några få halvintressanta jobb finns dock på ställen som Timrå, Motala, Strömstad och Eskilstuna. Yay... Man måste, eller JAG måste, skriva CV också. Vad ska jag skriva på den? "Jag har pluggat hela mitt liv och jobbat en del som brevbärare. Klart slut. Amen."?

Vad sägs om den här annars? "Vi söker en tillsvidare svensk lärare..." Måste man byta medborgarskap/etnicitet sedan? Är det okej om jag känner mig mer norsk/whatever längre fram?

tisdag, april 03, 2007

Påsk

Påsk ja. Jag borde boka min tågbiljett hem. Jag kommer att få betala för mycket för den nu. Mina föräldrar och min bror drar till fjällen en sväng så det känns en aning meningslöst att åka upp för tidigt. Hade hoppats på att träffa en del kompisar men det ska jag väl hinna ändå, och av nån anledning verkar sånt aldrig gå att bestämma ordentligt i god tid.

Jag är lite nervös för att åka hem. Sist jag var hemma var det januari och jag satt och skrev uppsats och mådde inte särskilt bra. Nu mår jag bättre men jag kommer fortfarande att sitta själv och skriva uppsats, dock inte samma. I höstas och vintras påmindes jag om sommaren när jag var hemma. Sommaren som liksom försvann. I höstas var jag dessutom hem för begravning en av gångerna.

För ett år sedan var det också påsk, såklart. Det var sista gången jag träffade vår katt, min älskade katt. Nu är det så tomt där hemma när man är hemma själv och det inte ens finns någon katt att snacka med och klappa på. Förra påsken var jag skitstressad över praktik och sådant och allt var inte jättebra. Men under väldigt lång tid spenderade jag alltid en hel del tid i telefonen när jag var hemma. Samtal och små meddelanden. Jag måste gå tillbaka över två år i tiden för att hamna någon annanstans, men det var ju ett helt annat liv fast platsen är precis densamma. Det är så märkligt.

Jag saknar den där mjuka vita pälsen. Tror jag drömde om den häromnatten. Såg en liknande katt, en kattunge, utanför fönstret för ett tag sedan och blev alldeles till mig.


Nu ska jag nog bege mig till biblioteket och låna en bok, så har man gjort nån nytta idag liksom.

måndag, april 02, 2007

Det tar sig

Jag har nu cirka fyra sidor uppsats! Det mesta är klipp-och-klistra och återvinning, men återvinning is the shit så det är bara bra. Jag har arbetat med texten och grejat och ser nu upprepningar jag inte sett innan och sådant. Klurat efter rapporter har jag gjort och även kollat upp ett par böcker. Jag skulle ha kunnat skriva mer men det var viktigare att jag fick maila ut det till dom som ska läsa. Känner mig lite nöjd faktiskt, även om jag borde ha haft urvalet klart, ett mer ordentligt formulerat syfte och preciserade frågeställningar. Men så är det ju alltid. Nu har jag kommit igång lite i alla fall!

Solen har gått ner nu och temperaturen verkar sjunka lite. Jag ska ta itu med lite såntdär skoj som att bära ut tidningar, diska, bädda sängen och så innan det är dags att möta min vän E. för lite nationskäk.

Hej och hå vad den här eftermiddagen gått snabbt! Och jag har hunnit lyssna på en blandskiva, Cardigans och Cat Power minsann.

söndag, april 01, 2007

Nytt

I förrgår citerade jag ju Winnerbäck och allt. Något jag faktiskt inte gör alltför ofta nuförtiden, oavsett vad ni tror. Senare besökte jag lite sidor på nätet där jag inte varit på ett tag och gjorde upptäckten att Winnerbäck själv nu kommenterat nästa skiva lite. Att det är skiva och förmodad turné på gång till hösten var inget nytt men nu kom lite info om innehållet. Oavsett hur bra Hovet är så låter det vettigt att ta en paus från dem för att inte fastna i samma gamla spår. Det är ju lite trist att låta som en alltför trött gubbrockare inte ens 32 år fyllda liksom. Nu är det tydligen ett rätt stort band på g i alla fall, med bland andra Johan Persson, och influenserna kommer tydligen från de östra delarna av Europa. Hela beskrivningen av skivan låter höstigt, vemodigt och lite tugnt. Låter som att det kan bli riktigt riktigt bra! Och blir det inte det, vilket jag har svårt att tro, så är det i alla fall bra med en artist som tar ut svängarna lite och provar på nya saker för att undvika att göra samma sak om och om igen. Det behöver väl inte vara nåt fel i det, men det kan bli tråkigt och låter inte riktigt kreativt.

Erkänn att ni grubblat er sömnlösa på när det kommer en ny platta och bara längtat efter att jag ska tjata lite om Winnerbäck, hehe.

Annars så släpps ju EPn...ja the one and only för tillfället liksom, Anna Ternheims EP, om en dryg vecka. Oh vad jag längtar! Samma dag släpps The Arks nya skiva också och det kan ju bli intressant. Sen är det lite grejer framöver som jag borde kolla upp lite. Som när Patti släpper sitt nya album egentligen. Och jag behöver beställa lite skivor känner jag. Som Regina Spektors skivor i original *host*.

Idag skriver jag faktiskt lite uppsats. Eller jag har i alla fall börjat se över den. Måste ha ett gäng sidor till imorgon och självklart är jag ute i sista minuten. Nu är det dock dags för en promenad! Lagom till solen har gått i moln ser jag. Va fan...