söndag, december 31, 2006

Summa summarum

Det är här jag borde summera året. Hur det varit och inte varit. Vad jag gjort och inte gjort. Jag har funderat lite fram och tillbaka, men inte ens orkat fundera fram en lista på dom bästa skivorna i år. Jag kom på en typ. Och nåra jag inte hunnit ta itu med. Anna var bäst på skiva. Anna var bäst live. Jag borde åtminstone åstadkomma en lista på vilka konserter jag varit på i år. Sånt är kul att ha kvar.

Året har gått snabbt i alla fall, det kan jag konstatera. Och det har varit ett stressigt år. Ett tungt år. Det började så fint men spårade ur sedan. Det började här där jag sitter nu ungefär. Med en puss på en gosig katt. Den fortsatte med ett långt telefonsamtal. Sedan körde jag bil i snöyra. Sedan sov jag gott och vaknade upp ganska nöjd vill jag minnas. Mycket hade hänt, mycket skulle hända. Både bra och dåligt. Mycket dåligt faktiskt.

Nu lägger jag 2006 till handlingarna. Så gott jag kan. Jag vet att det är ett kämpigt år jag har framför mig. Så mycket som jag inte har en aning om hur det blir. Men 2007 blir bra. Det måste det. Helst skulle jag vilja vinna på triss och åka iväg från allt ett tag. I ett halvvaket tillstånd för någon vecka sedan kom jag på att det var en skitbra idé. Sedan kom jag på att det inte räcker med att köpa en lott för att det ska vara kirrat. Man är så smart när man inte är riktigt vaken.

lördag, december 30, 2006

Silver

Jag tror jag behöver en jävligt snygg silverring. En enkel en som är skön och snygg och som man vill ha (på sig) nästan jämt. Mm, det behöver jag! Kommer att tänka på en jag såg nångång tidigare i år. Som är av samma sort som ett halsband jag fick när jag fyllde 21 eller så. Synd bara att den skulle kosta typ alla julklappspengar. So I think not.

Fan, nu kom jag på en grej! Jag tar ju examen snart. Examensceremoni och hela kittet ska det visst vara också till min stora (nåja) förvåning. Då kan man ju önska sig present! Eller? Hm, och om jag tar en till examen sen, även om det är nada festligheter då, kan jag önska mig mer saker då? Haha.

Sataan, nu sträckte jag mig i nacken! Aaaj! Högmod går före fall. Shit, måste sluta nu. Bye.


Uppdatering: Jag överlevde. Ifall det vad någon som tvivlade alltså. Jag tror inte ens att jag fick några större men än just för stunden.

torsdag, december 28, 2006

Förfall?

Igår hörde jag Orups nya låt Indiedrottning på radio...och nynnade nästan med! Och det var inte första gången heller, utan snarare andra. Jag gillar inte Orup. Har inte gjort sedan de gamla klassikerna, och inte ens då var jag särskilt förtjust i honom. Stockholmslåten har ju sina fina sidor i och för sig. Men han har gjort så mycket skit och när jag var yngre tyckte jag han såg så läskig ut. Men nu då så tycker jag att den här nya låten är, eh...trallvänlig. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att jag tycker det men det är skönt att det inte är en skitstörig låt han klämt ur sig i och för sig. Lite får den mig att tänka på TAWs Du skulle tagit det helt fel. Indietjejstemat alltså. I övrigt ingen somhelst jämförelse mellan varesig artist eller låt, naturligtvis!

I övrigt ska jag uthärda sista jobbdagen imorgon. Det har gått bra såklart, men det har varit slitiga dagar. Jag har inte alls varit motiverad att gå dit och det hela lämnar mig med en smått lobotomerad känsla. Måste få tid till sömn och uppsats nu i helgen om det här ska funka. Jobbet stressar mig bara. Natten innan jag skulle jobba första dagen sov jag knappt en blund utan hade en puls på jag vet inte vad och bara drömde konstiga ångestsaker. Well well... Livet är vackert. ;)

tisdag, december 26, 2006

Sällskap

Hallå, kom och håll mig sällskap då! Jag har tråkigt nu... Nähä, inte det? Okej.

Trött

Jag är så trött. Det verkar inte finnas någon ände på det. Idag har jag vaknat, klätt på mig, ätit frukost, fikat, gått en promenad tur och retur till ICA, tvättat en maskin tvätt och nu sitter jag och hänger över min uppsats. Gääääsp. Imorgon börjar jag jobba tio över sju. Lovely. Tur att det bara är tre dagar. Hoppas att det inte blir snorhalt och hoppas att det inte snöar eller regnar. Jag tror jag skulle behöva lite kaffe intravenöst.

Hoppas ni har/har haft en trevlig jul! Det har jag. God mat i lagom mängd och trevliga julklappar. Sovit, slöat, ätit, kollat på TV och spelat lite spel har jag gjort. Jag köpte ett spel med nostalgitema till min familj. Jag har kommit sist båda gångerna vi spelat det. Skulle kanske ha köpt ett TP istället, hehe.

lördag, december 23, 2006

Up north

Ja, så var jag här då! Sedan jag kom hem till päronen igår har jag hunnit köpa sista julklappen, få mera födelsedagspresenter, äta lunch med S., springa på en gammal klasskamrat som hade fått en skojig dialekt, ätit god mat, druckit ett glas vin, druckit glögg, slagit in julklapp, klätt julgran, sovit gott och vaknat relativt tidigt, kollat på Madicken på TV, tvättat lite, kollat på Fugelsang (nu igen) och definitivt inte gjort ett jävla skit på uppsatsen. Måste bli bot och bättring snart! Om nån timme kommer min faster hit och vill ge mig mer presenter. Intressant. Päronen har fått för sig att vi ska äta lutfisk. Daller daller. Ikväll kommer brorsan hem också. Imorrn är det julklappar, mat och julafton och förhoppningsvis får jag heja på Mis bäbis också en sväng.

Födelsedagen var bra förresten. Speciellt kvällen. God mat, öl och vin, trevligt sällskap och en jävligt bra konsert.

Nä om man skulle ta och plugga lite då kanske.

onsdag, december 20, 2006

Kylskåp

Imorgon fyller jag år. Är det för sent att önska sig ett kylskåp? Alltså jag har ju ett men det är litet och det går inte att fästa kylskåpsmagneter på dörren. Jag tror kylskåpsmagneter ska bli min nya grej eller nåt. Finns ju så många snygga! Å andra sidan är det inte skitsnyggt med en kylskåpsdörr som är full av magneter. Men några! Hm, om det är ett sånt kylskåp med hälften frys är det bra för frys det har jag ingen. Och när jag tänker efter så har jag lite trångt här hemma, så kanske en fin lägenhet att ställa kylskåpet i också?

måndag, december 18, 2006

Jul i sikte

Jag kom på mig själv med att längta efter julmat tidigare ikväll. Snart så! Kan inte fatta att det snart är födelsedag och jul. Lite frost på backen och några minusgrader nu i alla fall. Har inte hunnit försöka njuta av advent och så. Så jävla mycket att göra, och så trögt det går. Inte riktigt hunnit fundera på vad jag önskar mig, men lite mer på vad jag ska ge bort. Måste försöka jobba duktigt nu. Och på torsdag är det födelsedag och Moneybrother!

söndag, december 17, 2006

Tips

I väntan på att jag ska ha något mer att säga så kan ni kolla in mitt nörderi på www.last.fm/user/barfota och lyssna på Slowwww.myspace.com/marjaruuska. Hon läser min blogg, så skriv bara snälla saker!

fredag, december 15, 2006

Nattsällskap

Jag fick ett litet uppsatsryck. Totalt feltajmat dygnsmässigt. Är jag förvånad? Nej. Kan jag sitta uppe nu och samtidigt undvika att vara ett vrak imorgon? Nej.

Rufus Wainwright sjunger för mig och håller mig sällskap. "'Cause I'm a one man guy in the morning. Same in the afternoon. One man guy when the sun goes down..." Nu byter han och sjunger Hallelujah för mig. Så vackert att det gör ont. Jag älskar hans version.

Jag ska skriva lite mer om flickorna med rakbladen och cigaretterna. Sedan ska jag torka håret och låta Anna sjunga mig till sömns.

torsdag, december 14, 2006

Ska bara...

Som Alfons med sågen ni vet. Rör inte sågen Alfons! Närå, ska bara... Petite moi är "ska bara" av stora mått. Men nu ska jag bara skriva lite uppsats innan jag skriver något här om Jösses Flickor. Tänkte att det är bättre att jag ska bara skriva uppsats innan bloggande än tvärtom. Jag lyssnar på gammal feministprogg (Hanna från Arlöv hej, jag lärde mycket av dig...as we're speaking) och äter skumtomtar. Juleskum ni vet. Jag ska äta lite tråkig fiskgratäng nu och sen jävlar ska jag skriva lite uppsats! Eller, jag gör det samtidigt.

onsdag, december 13, 2006

Befrielsen är nära

"Befrielsen är nära" sjöng de 1974 i Jösses flickor. Över trettio år har gått men hur nära är vi befrielsen egentligen? Från patriarkatets bojor, så att säga. Ikväll är vi i alla fall ett helt gäng som ska se Jösses flickor återkomsten. Det var flera månader sedan vi bokade biljetterna och jag har velat se den ännu längre. Snart dags att bege sig mot tåget!

Förövrigt kväver uppsatspaniken mig snart.
Och jag får ingenting gjort. Nästan ingenting.

måndag, december 11, 2006

Rymdblomma

Rymdblomma? Eller jymdjäjpe kanske? Att det där med Mars och Venus är bullshit vet vi ju. Jag är från Merkurius.

You Are From Mercury
You are talkative, clever, and knowledgeable - and it shows.You probably never leave home without your cell phone!You're witty, expressive, and aware of everything going on around you.You love learning, playing, and taking in all of what life has to offer.Be careful not to talk your friends' ears off, and temper your need to know everything.
What Planet Are You From?

söndag, december 10, 2006

Gonatt

Nyss dansade jag runt i min lägenhet i pyjamas käkandes knäckebröd. Smulorna yrde. Jo, jag är nykter. Nu ska jag sova. Gonatt!

fredag, december 08, 2006

Mitt så kallade liv

Kvart i fyra och jag sitter i pyjamasen och stirrar framför mig. Jag har inte ätit något. Jag har inte duschat. Jag har definitivt inte gjort någon nytta. Och det är inte ens skönt. Inatt höll jag på att bli hysterisk för att jag inte kunde sova. Nu ska jag släpa mig till duschen.

torsdag, december 07, 2006

Advent

Såhär ser det ut i ett av mina adventspyntade fönster. Fint va? Stjärnan är grön med guldbroderier även om det inte riktigt syns på den fina bilden.

Och så glömde jag säga förut att Ane Brun är på g med liveskiva från höstens turné i Skandinavien. Åh vad jag längtar! Eftersom jag är den nörd jag är så har jag också tagit reda på att ett av spåren är från den spelningen jag var på. Kul!

Ny musik

Idag är det Laleh för hela slanten! Fjärde genomlyssningen nu och jag borde nog byta till något annat. Fick hem hennes nya album Prinsessor idag och jag tycker redan om det väldigt mycket. Andraspåret Mamma för mig tillbaka till universitetsaulan den där mörka augustikvällen. När hon sjöng den stod luften still. Eller kanske vibrerade den lite av något? Det var som att hela publiken höll andan och knappt vågade andas, jag vet att jag knappt gjorde det i alla fall. Kanske hade jag kunnat ta på luften om jag sträckt ut handen. Aulan var fylld av värme både bokstavligen och känslomässigt. Tårar trängde fram ur ögonen och efteråt kunde jag konstatera att jag var långtifrån den enda som kämpat med tårarna. Det var inte första gången jag hörde låten men det blev något annat där i mörkret även om den grep tag i mig i kvällssolen tidigare under sommaren också. Augusti. Jag minns hur vi stod där på trappan efteråt och liksom pustade ut. Jag minns vad jag hade på mig, jag minns vad vi sa till varandra. Jag och H. gick iväg och tog en öl sedan och pratade. Jag och Em. hade kommit hem från Köpenhamn dagen innan. Äntligen är albumet här och jag längtar efter konsert.

Jag har börjat skriva lite julkort. Hittade några fina igår så jag kunde inte låta bli. Fan vad sentimental jag blev av att börja skriva. Jag borde beställa lite papperskopior på det senaste halvårets foton också men jag vet inte riktigt om jag vågar, haha.

Förutom Laleh har jag lyssnat mycket på Tingsek den sista veckan. Hans andra album World Of Its Own kan verkligen rekommenderas, det växer!

Igår fick jag oväntat veta att en låt kommit till inspirerad av mig och mina förehavanden. Hur coolt är inte det? I ett studentrum i Finland sitter en tjej med gitarr och komponerar fina låtar och jobbar på en demo. Slow, som den heter, kommer snart att finnas att höra på MySpace och jag är ganska säker på att jag kommer att länka sidan när den är klar.

Asha Ali har jag tänkt kolla upp väldigt länge nu, och den där Miss Li dyker upp både här och där. Lite Beth Orton har jag blivit lovad också. Även om hon har funnits där i bakhuvudet länge. Det finns så mycket musik där ute! Så många på min mentala lista över artister att kolla upp. Jag hinner inte riktigt med mig.

onsdag, december 06, 2006

Patti

jesus died for somebody's sins but not mine
meltin' in a pot of thieves
wild card up my sleeve
thick heart of stone
my sins my own
they belong to me, me
- patti smith

tisdag, december 05, 2006

Today is a good day

Allt är ju relativt men jag har haft en riktigt bra dag idag. Somnade sent men kände mig ganska väl till mods och sov bra. Sov rätt länge och låg sedan kvar i sängen och småslumrade och läste tidningen. Det kändes rätt bra det också trots att jag hade viktiga saker att göra. Tackade nej till en dags arbete imorgon. Chanserna till stålar är inte många men det var kort varsel och en hel dag då jag behöver arbeta med mitt examensarbete. Har knappt ätit något idag men loggboken blev klar i alla fall! Känner mig mycket nöjd med att den är klar. Innehållet är jag i alla fall nöjd med, mer än så blir det inte. Ska bara läsa igenom och skriva ut nu. Regnet öste ner förut så det var inte aktuellt att lämna in den idag. Nu ska jag ta och torka håret och bege mig neröver stan för en öl eller tre med kursare jag inte träffat på år och dar.


"It's just a matter how I define
My state of mind."

Jag älskar den här låten och även om jag inte kan skriva under på precis allt i den så talar den till mig. Mångbottnad och vacker. Att skriva en sån låt om en bra dag, bara det är för underbart haha.

So long.

söndag, december 03, 2006

Kusin Vitamin

Jag har inte skrivit någon uppsats än men jag har däremot använt uppsatsskrivarvantarna ganska mycket. Jag sover i dem. Ganska ofta i alla fall. Ungefär lika ofta som jag behöver somna till Ternheims Naked versions II. Som vaggvisor. Inatt när jag somnat och musiken tagit slut så jag skulle ta ur lurarna så var det nåra som levde om utanför mitt fönster. Då blev det ju fel ju... Somnade i alla fall efter en stund. Idag vaknade jag av att grannens pudel höll på att skälla lungorna ur sig. Det ekar så fint ut i trapphuset.

Igår var jag till Stockholm. "Habermas" skulle julpyssla. Traditionsenligt. Först tog jag och K. en sväng på Street tillsammans med Hannapanna. På vägen dit funderade jag (somvanligt när jag är i de krokarna) över att jag borde höra av mig till min kusin nångång. Igår fyllde hon dessutom år och jag tänkte att jag måste komma ihåg att gratta henne. Jag har inte träffat henne på åtta år. Vem tror ni jag springer på i t-baneuppgången? Jag fick ropa efter henne och vi båda blev något paffa. Vi bytte några ord, jag grattade henne och fick två stora kramar. Nu kanske det inte blir lika svårt att se till att träffas... På Street köpte jag ett par julklappar och en snygg tröja åt mig själv. Den är svart och det är ett guldtryck med Frida Khalo på. Julpysslet var jättetrevligt! Minimalt med pyssel, mycket snack, maximalt med trevligt sällskap och så gott indiskt käk. Vi vann femtio spänn på en trisslott också. Ska smita iväg till Stockholm en sväng till inom kort.

På tal om det är det precis ett år sedan idag jag såg Fugees tror jag. Jävlar vad tiden går. Men jag tror jag ska lämna tankarna på det för idag. Försöka i alla fall. Det var spännande tider.

Kusiner Vitaminer