fredag, september 29, 2006

Trötthet

Jag är så sanslöst trött. Mitt huvud känns rätt tomt. När klockan är så mycket som den är så borde man väl gå och lägga sig istället för att sitta här och skriva att man är trött. Men jag är hungrig också och tänkte äta innan jag lägger mig, om jag har nåt hemma, men orkar inte riktigt. Världens problem... Det har varit två ganska omtumlande dagar. Omtumlande är kanske inte rätt ord heller. Jag känner att jag gjorde rätt i alla fall, och trots allt känns det ganska bra ändå. Efter lite sömn kommer det kanske att bli ännu bättre, om inte förkylningen tar ett rejält grepp om mig.

tisdag, september 26, 2006

Separation Road

Imorrn kommer den! Äntligen! Jag längtar.

torsdag, september 21, 2006

Min middag

Kycklingfiléer, bulgur, stekta grönsaker (champinjoner och gul paprika) och lite crème fraiche. Mmm, gott! Bara middagssällskap som saknas. Fick lite sällskap av "Plupp" på msn precis dock, och det var ju inte fy skam. Igår åt jag ingen middag direkt, orkade inte. Keso och vindruvor blev det tillslut. Illa illa. Men gott!

Du, jag önskar vi kunde laga middag ihop. Dela på lite vin och bli onyktra och glada och lyssna på massa musik. Fast du läser nog inte ens det här. Och du vill nog inte äta middag med mig heller.

Nu ska jag tvätta strax och sedan måste jag sätta mig med lektionsförberedelser. Titta på en film jag eventuellt ska visa imorgon. Hade tänkt att Em. skulle få klippa mig ikväll men det får nog bli en annan dag. Tiden försvann lite.

Snorgärs

Nu har jag snorat och haft mig igen. Inte sådär våldsamt. Mer sådär att det verkligen trillade efter kinderna. Det är så svårt att försöka förklara saker. Dels för någon som inte orkar lyssna eller förstå, som tycker att man är en pina, dels när tankarna i huvudet ser ut som ett garnnystan som nån liksom klippt mitt i och så. Det är inte en tråd prydligt nystad. Det är flera huller och buller. Det finns knutar och någon har slitit i nystanet. Det tar så på krafterna att det trillar saker längs med kinderna. Missförstådd, oälskad och besvärande. Det är mycket svårare att kräva respekt när man gråter, men jag försökte i alla fall. Vad har jag att förlora? Förutom vettet och stoltheten då, haha. Nån jävla måtta får det faktiskt vara. Jag försöker vara så jävla förstående. Jag vill också bli förstådd! Självklart tolkar jag minsta lilla. Det skulle vemsomhelst ha gjort i den situationen. Mest av allt vill jag bli kramad.

Jag trodde jag var omtyckt trots allt, mycket, men att det var så svårt. Även om jag förstod så gjorde jag på ett sätt inte det. Men...jag kanske inte var så omtyckt som jag trodde? Eller jag vet inte. Och jag blir tokig av att inte veta. Speciellt när jag inte kan strunta i det.

Det var soligt den där höstdagen. Då det började på riktigt.

Alla som jag delat med mig av det här till börjar nog ledsna på att höra det. Jag börjar bli rätt trött på mig själv också. Men...jag kan inte rå för det. Jag borde sova nu för längesedan och mitt huvud är trött och snurrigt blir det. Bara några ord till innan jag slutar för ikväll.

Tack Katrine, min danska vän. Någon gång ska det väl bli ordning på oss med.

tisdag, september 19, 2006

Tungrott

Nu regnar det och är grått. Mest dugg och rätt varmt än så länge, men ändå. Jag ska på konsert ikväll och det ska bli himla kul. Först ska jag förbi en pub och fira dagens födelsedagsbarn lite också. Ska också bli kul. Men i övrigt är det rätt tungt. Jag försöker fokusera på det jag ska göra men det är massa annat som far runt i huvudet. Försöker hålla det högt men hjärtat är liksom lite tungt så allt far neråt. Lite som en ostkrok blir man, med extra framhävda bilringar.

+
konsert
födelsedagsfirande
pelargon som snart blommar
ny klänning
fina strumpbyxor
gott tisdagsfika på praktiken

-
digitalbox (trodde inte jag behövde någon, och min TV har inget scartuttag)
regn
Sverige är alldeles för blått
envisa utslag vid näsan
stökig lägenhet
inte tränat på hundra år

måndag, september 18, 2006

Tralahahaha

Läste precis att Ohly tappat behärskningen i en TV-soffa imorse. Söderqvist Tralau slog under bältet och hävde ur sig nåt om kommunister och oliktänkande. Ohly blev såklart sned och...gav henne fingret! Hur jävla dumt och onödigt det än var så gav det mig ett gott skratt. Hahaha! Egentligen det mest uppfriskande på nyheterna idag. Allt annat låter mest som gammalt mög fast det ska vara det färskaste färska.

Kärlek och respekt

"Kärlek och respekt, ska det vara så jävla svårt?" stod det på ett vykort jag hade en gång.

Ska det vara det eller?!

fredag, september 15, 2006

Sagt om salt

"Salt ska vara en krydda, inte som nån müsli på maten."

Min bror gillar inte flingsalt/havssalt.

torsdag, september 14, 2006

Fyrkantiga ögon

Vad jag svettas! Det är sommarvarmt ute och det är ju skönt. Skolan jag är på verkar ha schyst ventilation för det var rätt lagom temperatur där. Imorse luktade det dock smörsyra i ventilationssystemet. Mysigt. Och jag kommer säkert att klaga på att jag fryser längre fram. På den lokala ICA Nära-butiken med gubbnamnet har de däremot någon form av tropisk värme. Fy så vidrigt! Det måste vara värre än vanligt.

Men så till det viktigaste. I förrgår noterade jag att det bara var myrornas krig på trean och sexan. Jag tänkte att det kommer tillbaka. Igår var det samma sak och jag provade mig på en sökning. Tänkte att de kanske villat bort sig själva. Självklart inte. I fikarummet imorse upplyste mig så en annan student av att bolaget som ser till att vi har TV här inte längre har de kanalerna i basutbudet. Va fan?! Tydligen skulle det inte vara så dyrt att binda upp sig på ett år. 199 kronor i anslutningsavgift och sedan 59 kronor i månaden. Jag funderar allvarligt på det. Då får jag förutom trean och sexan även femman och MTV. Jag kräver inte så mycket kanaler egentligen...men inte ens trean eller någon sån kanal, det är faktiskt lite trist. Men...har vi digital-tv här än eller är det bara på gång? Blir det ingen skillnad i kanaler då (om man bor i hyreshus)? Det är väl upp till hyresvärden att deala antar jag. Och det är väl det dom gjort. Dålig deal, för mig.

Nu borde jag laga potatissoppa. Och jag har köpt kantareller. Finska kantareller visserligen, men det är ju nästan svenska. Ska smörsteka dom (jäpp jag har köpt SMÖR) och äta dom på en macka. Varför köpte jag bara ETT hekto?

tisdag, september 12, 2006

Veckans nu

"What have I become, my sweetest friend..."

Två av cirka fyrtiofem dagar i verkl...förlåt verksamheten, är avklarade. So far so good. Man blir ju infernaliskt trött, men det visste jag ju redan. Jag lyssnar på Queen. Freddie skriker ut lite dödsångest, eller är det nåt slags försoning? Ska lyssna på Marit snart, I think it's a rainbow. Lyssna in mig. Lägga in i iPoden också kanske, så jag har nåt nytt att lyssna på imorgonbitti. Kjellvander gjorde mig visserligen bra sällskap imorse och igår, men jag behöver något mer uppiggande. Något som mer kan harmonisera med glädjen/lättnaden över att ha en liten sovmorgon.

torsdag, september 07, 2006

Mer om havrefras

Om man äter havrefras med mjölk gör det inte lika ont i gommen. Speciellt inte om man gör annat samtidigt så dom hinner bli riktigt mjuka. Men hur gått är mjuka havrefras? Det får mig att tänka på uppblötta torrisar. Katt-torrfoder alltså, som hamnat i vattenkoppen av misstag. Det brukar inte ens katter uppskatta.

onsdag, september 06, 2006

Om ekologiska äpplen

Häromdagen köpte jag ekologiska äpplen. Från Argentina. Anledningen var att de andra äpplena som fanns på skruttaffären inte var så fräscha. Äpplen från Argentina, packade om fyra i plast och kartong. När det är svensk höst och vi har massor med äpplen. De kanske inte är ekologiska allihopa men de har åtminstone bara transporterats från Skåne eller så, inte tvärs över världen. Ibland blir det konstigt.

Jag lyssnar på min braiga blandskiva. Och tvättar. Läste något fint förut som värmde lite, samtidigt som det var ledsamt. När jag tvättat klart ska jag nog se på Kill Bill vol. 2. Det blir bra!

Om havrefras

Havrefras är rätt gott. Jag köper det extremt sällan. Varje gång blir jag påmind om att havrefras har en stor baksida. Gommen blir skinnflådd. Som av baguetter med hård yta liksom. No more havrefras på någon dag tror jag!

Nu ska jag sova middag. Sov fyra timmar inatt innan åttaföreläsningen. Det funkar inte. Men jag var liksom så pigg klockan två att det inte gick att somna ordentligt. Klockan sju imorse sov jag däremot jävligt gott.

måndag, september 04, 2006

Mein Herz brennt

Fan vad den satt bra nu. Jävligt bra.

Den här dagen är åtminstone bättre än gårdagen.

Men det snurrar. Det blir så fel. Vända tillbaks och börja om. Tror det är det jag skulle vilja.

Jo.

söndag, september 03, 2006

Shite

Kattskit. Jag känner mig som kattskit.

fredag, september 01, 2006

Självdestruktivitet

Sov dryga tre timmar inatt. La mig sent och kunde inte sova sen. Vände och vred på mig. Full rulle i huvudet. Låg och formulerade blogginlägg, mail, brev och sms. Sådant brukar mitt huvud sysselsätta sig med på kvällen/natten ganska ofta. Speciellt om jag inte kan sova. Och det blir så kreativt och så fint. Skriver jag inte ner det glömmer jag bort det. Skriver jag ner det skäms jag när jag läser det dagen efter. Ofta är det alldeles för privat och utlämnande och skulle aldrig hamna här. Ibland är det på gränsen till patetiskt. Jag har varit ganska patetisk på sistone. (Det är här jag vill höra "neeej, det är du inte alls!". ) Det känns som att jag förlorat. Tanken på förlusten är outhärdlig. Jag fick höra en gång att jag var överkommunikativ. Saker med den andemeningen har jag väl fått höra ännufler gånger, från flera håll, men just den formuleringen fick jag en gång för några år sedan. Jag blev så stött. Jag antar att det är den sidan av mig som fullkommligt freakar nu emellanåt. Med varierande resultat såklart. The more you ignore me the closer I get. Det riskerar att bli en ond cirkel. Men det finns något jag inte vill släppa. Och jag är så rädd att förlora det helt. Vågar knappt tänka på det. Skärper jag mig inte snart kommer jag att känna mig som Gollum, haha. Men jag vill inte släppa! Jag vill känna värmen. Både utanpå och inuti.

Jag funderade förut på om det finns något som heter "nådaskott" (visst gör det det?) eller om det bara finns "vådaskott". Barmhärtighetsmord finns i alla fall. Skott i pannan s'il vous plaît! En spark i baken föreslog hon. Jag vet inte om det räcker, och jag vill inte ha en. Jag vill ha en kram. Jag kan inte släppa tanken på den där kramen. Jag har minnen och en del börjar blekna i kanterna. Vill inte vill inte vill inte. Jag gör vad somhelst. Nästan (måste låtsas att jag har någon stolthet kvar i alla fall, hrm).

Och skrattet! Jag saknar skrattet. Både mitt och det andra.