fredag, mars 31, 2006

TGIF!

TGIF! Thank God It's Friday! Så skrev alltid vår gamla svenska-/engelskalärare (ja jag vet att det heter svensk- osv men det låter inte lika bra så jag hävdar att det är dialektalt) på tavlan på fredagarna. Skulle vilja vara hemma och sova ikväll. Förkyld har jag blivit. Snorig och ont i halsen. Min kropp är trött. Och för att piffa till det ytterligare har jag mensvärk. Men jag har dyra biljetter till Winnerbäck och Hovet på Berns ikväll så det är bara att masa sig dit! Kommer bli skitbra, det vet jag, men det kräver en kraftansträngning. Ska börja med en varm dusch. Alltid bra!

Borde boka tågbiljetter hem till påsk också. Träffa brorsan som jag inte sett sen jul. Hinna träffa mamma och pappa en dag eller så också när de kommer hem från fjällen. Men dom träffade jag nyss. Ska ägna min gamla lilla katt en del tid också. Det kan mycket väl vara sista gången jag får det privilegiet innan han vandrar vidare mot de sälla jaktmarkerna. Värsta skrutten är han, gammkatten. Väger hälften av matchvikt och man känner kotorna på ryggen. Som en liten drake. Han äter inte, orkar knappt jama och han tillbringar all sin tid i nåt litet bo han byggt i en obäddad säng. Det är inget direkt fel på honom, vad veterinären kunde se, så han är väl bara gammal och trött. Nästan 16½.

onsdag, mars 29, 2006

Top Model

Julia, tjejen med rysk brytning som precis åkte ut, om Milano:

- Och maten är inte god. Alla som sa "dom har så god mat", dom har ljugit för mig. Allt man får är sallad...och skinka...och ingen sås! Var är såsen liksom? Hallå, sparar dom på sås eller?

Nog för att jag ställer mig tveksam till att maten i Milano är så tråkig, men tjejen har fattat det här med vikten av såsen! De fick säkert modellanpassad mat, och bara därför är det så skönt att höra henne sitta och klaga på att det var dåligt med sås. Fanns säkert andra där som var såsfobiker. Det är inte bra.

Nu måste jag nog planera.

Verkligheten del 1

...eller "Idag har jag köpt en matlåda på Clas Ohlson".

Tre dagar på högstadiet och jag är trött som en gris. Inte för att kidsen varit särskilt jobbiga utan för att jag sover för lite (och så är det ju klart att man blir trött av att vara där hela dan och mycket är nytt). I måndags var det lite action dock när hela centralhallen rökfylldes av en liten "brandbomb". Hur mycket det brann vet jag inte, men det rök rätt rejält. Imorgon ska jag hålla min första egna lektion. Om BNP och internationell handel. Ska bli kul, även om ämnet känns sådär lagom inspirerande. Ekonomi är ju för övrigt det enda jag inte läst...

Måndag: Kollade på tre lektioner, action i form av brand och en 14-åring ville värva mig till SSU.
Tisdag: Kollade på ytterligare lektioner, mest klasser som skulle ha prov. Hade med mig matlåda - tonfisksås och ris.
Onsdag: Kollade på två "riktiga" lektioner och var på teater i Gottsunda. Matlåda - makaroner, köttbullar och ketchup (i separat pyttelåda).

Jag gillar inte det där med matlådor speciellt mycket alltså. Har tack och lov aldrig riktigt behövt vänja mig vid det några längre perioder. Imorrn blir det nog till att köpa nyponsoppa på ICA tror jag.

Nu måste jag ha kaffe om jag ska lyckas fylla lektionsplaneringen med något innehåll!

fredag, mars 24, 2006

Fredagsmys

Det är fredagkväll och jag skriver PM i specialpedagogik. Jag vill inte, och specialpedagogik är ett jobbigt ord att säga. Nästan som didaktik. Vilket jag också läser nu. Hemtenta med tretton (13) frågor ska vara inlämnade på måndag. Måndag förresten, då börjar min VFU. Eller praktik som vanliga dödliga kanske skulle säga. Högstadiet here I come! Undervisa ska jag. I samhällsekonomi, sex långa lektioner i veckan. Jag börjar med ett avsnitt om skatter. Det är väl ett ämne som ingen femtonåring kan stå emot va? Fast min handledare sa att klasserna jag ska ha var bra att ha och göra med. Låter bra. Blir till att auskultera, som det så tjusigt heter, på en del religion och geografi i andra klasser bland annat.

Annat som hänt i veckan:

- Jag har inte hunnit träna, vilket känns sådär.
- Jag har varit en hel del i skolan.
- Jag såg Cardigans på Nalen i tisdags. Det var bra.
- Jag köpte Fredrik Lindströms Jag är en sån som bara vill ligga med dej för tjugoen spänn. Den verkar rätt dålig.
- Jag köpte en svart anslagstavla på Granit. Den blir nog snygg när jag orkar sätta upp den på väggen.

PM var det ja...

måndag, mars 20, 2006

Karl-Bertil?

När jag kom från tåget i förmiddags hittade jag en påse med lite godis på hallmattan. "Här får ni lite godis om ni vill ha." Undertecknat "anonym välgörare" med en glad gubbe. Very strange. Niad blev jag också. 1. Någon jag känner vill ge mig godis. 2. Någon jag inte känner vill ge mig godis och a. vet inte hur många som bor här eller b. är överdrivet artig. 3. Någon jag inte känner ville ge någon annan godis. 4. Någon jag inte känner vill ge mig mjältbrand/böldpest/fågelinfluensa/valfri farsot. 5. Någon jag känner vill ge mig mjältbrand/böldpest/fågelinfluensa/valfri farsot. Ja, självklart har jag redan ätit upp allt. Utom en stor blå groda som såg lite pestsmittad ut.

Någon som känner sig träffad?

(återkommer med bild)

tisdag, mars 14, 2006

Tröttis

Trött trött trött. Inte på topp. En föreläsare som körde Ernst Kirchsteiger-stilen imorse var dessutom bara för mycket. Det handlade om åtgärdsprogram (för elever) och han inledde med myspyssnack om hur "spännande" hans äktenskap var trots att de varit tillsammans "sedan tidernas begynnelse". Att medelålders människor bytte partners förstod han inte, de valde ju ändå en ny som liknade den gamla. Nog för att jag kom lite sent, men jag såg inte riktigt kopplingen till åtgärdsprogrammen. Sedan gick han vidare till någon slags liknelse (till det föreläsningen skulle handla om tror jag, inte till äktenskapet och "vem är jag?") med Nelson Mandelas försoningspolitik som nästan fick honom att gråta. Nä, jag överdriver inte ett dugg. Ni skulle ha sett honom. Plåster i pannan hade han också. "Vi renoverar hemma och jag lyckades slå kofoten i huvudet". När det var en halvtimme kvar: "Ja, om vi tittar på det här med åtgärdsprogram!"

Dagens bedrift (förutom att stå ut med föreläsningen): Första boxercisen på länge.
Dagens inköp: psyll...psyil...loppfrön! Man ska äta dom sägs det.
Dagens borde-lyssna-på: R.E.M. tänkte jag. Strange Currencies typ.

Äh, nu orkar jag inte skriva mer. Måste leta reda på det jag tänkte plugga, vad det nu var. En kopp te vore lägligt också. Grönt.

måndag, mars 13, 2006

Leave the body, leave the mind

Let me cross a very fine line
For today, for a lifetime
For today, for a lifetime

Kände mig lite ensam och vemodig, melankolisk kanske, när jag satte mig på tåget igår. Lyssnade på Anna, och på Martha. Tittar man fundersamt ut genom fönstret allt för mycket riskerar man dock att se ut som en parodi på SJs TV-reklam. Den inre resan, ni vet. Inte för att jag bryr mig, men ändå. Solen har skinit. Det är bra, det gör mig glad. Det också.

torsdag, mars 09, 2006

Dancing Barefoot

Dancing Barefoot. Det låter som, hemska tanke, Dansar med vargar. Men det är en låt med Patti Smith.

I’m dancing barefoot
Heading for a spin
Some strange music draws me in
Makes me come on like some heroin/e

onsdag, mars 08, 2006

8 mars

Fick hem lite böcker idag, och passande nog var en av dem Det andra könet. Pinsamt nog hade jag bara gamla pocketupplagan i min ägo. Den är också den enda jag läst...delar av. Fick tegelstenen riktigt billigt dock! 89 pix på Adlibris. Mina bokhyllor svämmar över, men det är ett projekt för någon annan dag.

Min dag inleddes med fyra timmar specialpedagogik, tämligen genusbefriade. Den fortsatte med en tupplur men jag är fortfarande trött som fan. Det ska åtgärdas (eh) med lite rödvin, mat och trevligt feministiskt sällskap (dvs Limpan och lilla Malin).

Nu låter min dator så där skumt monotont igen. Det måste vara Bloggers fel.

tisdag, mars 07, 2006

Bloggers Anonymous

Jag har tagit steget ut ur garderoben. Ja, bloggarderoben alltså...vad trodde ni? Insåg att flera av mina bästa vänner inte hade adressen till min blogg. Bara bidde så liksom. Så nu förväntar jag mig ju ännu fler intressanta kommentarer till mina briljanta inlägg! (Host host). På tal om det så är förra inlägget irriterande långt, jag vet. Och på tal om fil, som Reva brukar säga, så har jag i veckan ätit fil för första gången på säkert 1½ månad. Låter kanske inte så anmärkningsvärt, men med tanke på hur mycket fil jag brukade äta och med tanke på hur jag mådde sist jag åt det så är det värt en smärre fanfar.

Nattinatti!

lördag, mars 04, 2006

Tidsfördriv

Igår bowlade jag med Marika, Martina och Martinas pojkvän Fredrik. Jag och Martina var väl ungefär lika obäst och jag kom sist. Men jag kämpade väl och åstadkom bland annat en strike och en bruten tumnagel. Innan bowlingen hade vi laddat med lite mat och dryck på Smålands. I eftermiddags träffade jag Malin från Linköping och hennes kompis Sayran och fikade, vilket var väldans trevligt. Det har snöat helt sanslöst idag, och det var väl mindre bra. Just nu kollar jag på Melodifestivalen som känns högst medioker. Fast senare går Timmarna, och den har jag inte sett så det blir bra. Som lite tidsfördriv ska jag svara på lite (?) frågor som jag snott av Sanna som i sin tur snott dem av någon annan.

1.Gillar du frågor? Om ja- gå vidare till fråga 2. Om nej- gör nåt! Beror på vem som frågar vad och vem som förväntas svara.
2. Namn? Sandra Kristina
3. Höger- eller vänsterhänt? Höger
4. Humör just nu? Lite trött och stressad, men rätt nöjd ändå.
5. Favoritgodis? Lösgodis. Gärna surt. Fast det mesta går ner bara det inte är för sött.
6. Är det nåt du absolut inte äter? Bruna bönor och lever (undantaget leverpastej). Undviker även gärna potatisbullar. Sedan finns det ju mycket läskigt i kategorierna inälvsmat och insekter som jag skulle akta mig för även om jag inte provat det.
7. Kläder just nu: Gråa träningsbyxor, lila t-shirt med fina dödskallar på, svart kofta, svarta strumpor, svarta underkläder (om ni nu måste veta)
8. Musik just nu? Precis just nu: Melodifestivalen på TV Överlag: Lisa Ekdahl, Martha Wainwright och Lasse-bootlegs.
9. Vad åt du senast? En halvsur hård godis som smakade persika
10. Vad sa du senast? Tackar!
11. Favoritkläder? Jeans och nån schyst tröja eller linne
12. Favorit-hangout: Hemma eller med kaffe och en vän på kafé eller hemma hos en vän
13. Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då? Epok och epok, men sent 60-tal/tidigt 70-tal hade onekligen varit intressant. Annars gärna en epok någonstans där kvinnor hade stark ställning och synen på sex och sexualitet var liberal.
14. Sommarplaner? Förhoppningsvis brevbärarjobb in my hometown och en del konserter och träffa nära och kära. Nån liten resa kanske. Om inte jobb så blir det D-uppsats. Finväder har jag planerat också!
15. Är du bra på matte? Beror på vad man jämför med. Inte mitt ämne, men jag har klarat mig rätt bra.
16. Fisk eller badkruka? Lite badkruka faktiskt, men vid rätt temperatur så. Jobbar på det.
17. Favoritfärg? Svart och mörklila.
18. Saft eller alkohol? Beror på vilken saft och vilken alkohol. Dricker oftare alkohol än saft dock.
19. Längd och vikt? 169 cm med bilringar
20. Hur många kuddar sover du med? Fyra. Två under huvudet, en under armen och en bara är där.
21. Favoritväder? Sol och lite lagom havsbris
22. Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med? Vatten, musik och en bok. Förutsätter att hemresan är fixad.
23. Spelar du nåt instrument? En del piano och gitarr. Har även ett förflutet på cello.
24. Morgon- eller nattmänniska? Nattuggla
25. Sparare eller slösare? Lagom är bäst, fast jag har inga pengar att spara.
26. Vem är viktigast för dig? Jag själv, min familj och mina vänner såklart
27. Gyllene regeln för dig? Äta bör man annars dör man. ;)
28. De bästa du vet? Lyckliga stunder med bra musik och kära vänner. Och sömn. Och att kramas.
29. Bästa leksak? Eh. Jag har varken tillräckligt mycket barndomssinne kvar eller är tillräckligt snuskig för att svara på den frågan.
30. Bästa film? Oj, för svår fråga.
31. Tror på liv på andra planeter? Inte direkt, men det är väl inte osannolikt. Nåra små bakterier lär väl finnas om inte annat.
32. Kommer ihåg din första kärlek? Jo.
33. Älskar du henne/honom fortfarande? Nej.
34. Har några homosexuella vänner? Ja, och en del bisexuella.
35. Tror du på mirakel? Beror på vad som avses. Vardagsmirakel kanske, inga jesusrelaterade. Nu börjar jag nynna När man väntar mirakel.
36. Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Det gör det väl, både mot sig själv och andra. Därmed inte sagt att det är lätt.
37. Ser du dig själv tolerant mot andra? Ja, men det finns ju gränser för vad man pallar.
38. Ser du på kärleken som ett misstag? Näe. Mer kärlek åt folket.
39. Hur många barn vill du ha när du blir stor? Två vore bra. Den som lever får se (om det blir nåra alls och i så fall hur många).
40. Framtidsdrömmar? Lycka, kärlek, stimulerande jobb, fint gammalt hus, många resor. Typ.
41. Bio eller promenad? Promenad till bion? Promenader är trevligt. Och gratis.
42. Är du åt höger eller vänster (politiskt sett)? Vänster
43. Glasögon, linser eller inget? Solglasögon vid behov.
44. Teknisk eller oteknisk? Relativt teknisk
45. Är du kittlig? Ibland
46. Snarkar du? Nope.
47. Stjärntecken? Skytt
48. Rädd för insekter? Rädd och rädd. Dom är äckliga och det beror väl på vilken insekt.
49. Äckligaste insekten? Tvestjärtar och allt som kräller. Getingar. Det mesta i larvform.
50. Största svaghet? Som om jag skulle avslöja det här.
51. Det här är jag bra på: Prata, analysera, sova och spela TP.
52. Musikstil? Mycket textbetonat baserat på akustisk gura. Och en del rockigt.
53. Lyckotal? Varför kommer den fåniga frågan alltid upp?
54. Favorit-filmgenre? Drama
55. Bästa bok? Har läst så många och massor väntar på att bli lästa, så det är så svårt att säga.
56. Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Supersmart och superstark kanske
57. Favoritord? Finns många fina, och sen finns det såna jag gillar att använda men som inte nödvändigtvis är vackra (precis, exakt, absolut...)
58. Vad vill du jobba som? Med snarare än som. Något stimulerande och samhällsengagerat som inbegriper genusfrågor. Eller så bli rockstjärna. Är det försent?
59. Chips, morötter eller godis? Godis
60. Pizza eller hamburgare? Hm, pizza kanske.
61. Skriver du dagbok? Ja, fast sporadiskt och i olika form. För sällan "på riktigt".
62. Sport, A-ekonomi eller barnprogram? Sport
63. Namsdagsdatum? 17 februari och 24 juli
64. Har du nån flickvän/pojkvän? Uhm, nä.
65. Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Hål i öronen har jag, men det räknas väl inte nuför tiden. Kan tänkas att det blir nåt annat också ja.
66. Födelsedag? 21 december
67. Favoritchipssort? Sourcream & onion är ju en klassiker. Dillchips har jag alltid gillat.
68. Synliga ärr (antal)? 3 större, 2 mindre och flera små
69. Din bästa vän (namn)? Ingen nämnd, ingen glömd.
70. Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Stökigt, även om jag gjobbar på det och alltid har gjort.
71. Gungar du på stolen? Näe.
72. Hur många kusiner har du? Tre
73. Detta gör mig argast? Intoleranta, självcentrerade människor som inte kan tänka längre än näsan räcker.
74. Bästa årstiden? Alla har sin charm, men jag är nog svagast för sommaren.
75. I julklapp önskar jag mig? Det är ju ett tag kvar dårå... Bra musik
76. Senap, ketchup eller inget på korven? Båda (helst Slotts senap). Och gärna bostongurka. Om man nu absolut ska äta korv.
77. Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungyjump? Trodde det när jag var 16, men det har nog gått över.
78. Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster om jag ska vara ordentlig. Oftast höger.
79. Anser du att man får skylla sej själv om man slickar på en lyktstolpe mitt i vintern? Ja, om man inte är under tre år gammal.
80. Är alla lika värda? Ja, rent allmänt är det en grundtanke. Rent personligt och på ett annat plan är ju människor av olika betydelse för mig. Vissa är inte värd min tid och energi.
81. Vad hänger på väggarna i ditt rum? (mer än tapeter) Mestadels fina musikrelaterade affischer.
82. Vilken färg har du på tapeterna? Vitmålad väv
83. Pasta, ris eller potatis? Pasta
84. Hur är din drömtjej/kille? Har inget utarbetat ideal. Intelligent, stark, musikintresserad, diskussionsbenägen, pratglad och kärleksfull är bra. Bör dela min grundsyn på tillvaron.
85. Vilket är bäst? - Julafton eller din födelsedag? Det är ju nästan samtidigt så mycket är lika. Jag gillar att det är min dag, men julafton är oftast mysigare och med godare mat.
86. Ljust eller mörkt bröd till frukost? Mörkt
87. Vilken läsk är godast? Cola och trocca
88. Vad gör du helst? Slappar och/eller pratar
89. Den här frasen älskar jag att höra? Har ingen speciell favoritfras.
90. Hur många syskon har du? Ett
91. Bäddar du din säng? Oftast. Annars känns hela lägenheten stökig.
92. Bor du själv eller tillsammans med någon? Me, myself and I
93. Är du allergisk mot något? Damm. Och puckon.
94. Är du mörkrädd? Nja
95. Är du religiös? Vilken religion? Döpt och konfirmerad medlem av svenska kyrkan. Icke troende, inte religiös.
96. Tror du på astrologi? Nej. Tråkiga grejer.
97. Tror du på magi? Beror på vad som avses, men i regel inte.
98. Släpar du fötterna efter dig? Jag är tidsoptimist, men går ganska fort.
99. Gympadojor, välpolerade skor eller sandaler? Gympadojor eller nåt åt det hållet. Gärna sandaler på sommaren.
100. Vad är du mest rädd för? Läskiga saker.
101. Hav eller sjö? Havet, betraktat från land.
102. Är du äckelmagad? (Alltså äter inte mat tappats på golvet eller någons halvätna glass m.m.) Beror på vad det gäller. Ganska tålig när det gäller att dela mat med nån och så. Värre är det med äckliga kök och badrum. Och kräks.
103. Är du rädd för blod? Nej, men en stor mängd blod kan ju innebära att nåt otäckt inträffat.
104. Din låt just nu? Lisa Ekdahl - Uppe bland träden

Oj vad långt det här blev. Nu har Timmarna börjat, så nu ska jag koncentrera mig hårdare på den. Och datorn/nätet kärvar lite. Läskigt.

fredag, mars 03, 2006

030303

Det är precis två år sedan idag (nej, mein gott, tre år sedan!), och det var en väldigt bra dag. Kanske sken solen, eller så är det en efterkonstruktion signerad undertecknad. Lasses Söndermarken släpptes i alla fall, och jag skulle till Stockholm och se Tracy Chapman. Köpte skivan och hann precis avnjuta hela skivan under tågresan till Stockholm. Jag hade hört delar av alla låtar, och vissa hade jag sett framföras live på Kägelbanan, men det var ändå stort och jag var förväntansfull. Mötte upp med Hanna, Sandra och ett gäng till och vi käkade en pizza i Gamla stan innan vi drog oss mot Cirkus. Kristin som är allergisk mot tomater fick sin pizza med kommentaren "du, den utan tomat...jag gjorde den med". Skitsunkig pizzeria, men den indiska restaurangen vi tänkte gå på renoverade köket.

Efter en öl i baren tog Sandra, Hanna, Kristin och jag plats på parketten. De andra satt långt långt bak. Vi såg hur bra somhelst och efter att vi genomlidit det tjatiga förbandet kom äntligen Tracy ut på scenen. Trots det stundtals trötta kompet från det trötta bandet så var hon helt lysande. Det var så häftigt att se henne och att höra hennes röst. Jag såg så himla bra där jag satt. Gick därifrån med ett stort leende på läpparna. Tills vi kom ut och det var skitkallt och bussarna helt knökade, men men. ;)

En väldigt bra dag med ett speciellt datum.

Nu måste jag skynda mig att ta en dusch och göra mig klar för nachos, öl och bowling!

Thåström

I Sundsvalls Tidning (st.nu) kan man till min glädje läsa följande:

Det är nu klart att Thåström kommer att inleda sin sommarturné på Gatufesten i Sundsvall. Thåström fick kritikerna att jubla efter turnépremiären för några veckor sedan. Han är fortfarande ute på sin vinterturné och spelar bland annat för 6 000 stockholmare den 13-14 mars. Nu är det klart att rocklegenden med den såriga rösten gör nio spelningar i sommar också, de flesta på festivaler i landet. Han tar med samma musiker då som han spelar med på den pågående turnén. Thåströms senaste platta, den självbiografiska "Skebokvarnsv. 209" har blivit en av hans största framgångar.

torsdag, mars 02, 2006

Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl igår på Katalin var underbart bra. Malin och jag fick ett par bra platser i sista minuten. En bit ifrån, men med kanonbra sikt. Lisa var inte så pretto som jag befarat. Hon verkade liksom go, och överraskande rolig. Visst är hon speciell, men hon var skön. Söt var hon också, utan att köra den där lolitagrejen jag tyckt mig se hos henne ibland. Rösten var inte sådär supermjäkig när hon pratade. Det var mest låtar från de två senaste plattorna, samt från de två första. Jag kom på mig själv med att lyssna ordentligt på texterna, något jag kanske inte gjort på senaste plattan än. Någon storartad gitarrist är hon väl inte heller (även om hon såklart kan spela), hennes gitarr hörs knappt när hon kör med fullt band. Hon har en speciell stil på handen när hon spelar. Jag är glad att jag gick igår! Och fler konserter väntar. Härnäst är det Cardigans med Montys Loco som förband på Nalen, och sedan väntar Lasse & Hovet på Berns. Jag blir lite sugen nu när jag lyssnar på lite gamla bootlegs! Har aldrig varit på Berns heller så det ska bli kul också.


Eftersom jag inte hittade någon bild från gårdagen så bidrar jag med en gammal dansk sådan.