måndag, november 28, 2005

Barndom


"Liiiilllstruumpaa...." Idag låter jag nästan som Systeryster.

söndag, november 27, 2005

Halsont

Idag har jag sovit länge, haft ont i halsen (faan), varit trött, köpt röda ljus, gjort lite adventsfint och inte pluggat. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa DN Bostad och sedan sova. Imorgon ska jag läsa den skönlitterära bok jag valt till kursen, Min mosters migrän av Hanne-Vibeke Holst. Hade tänkt skriva PM och VFU-uppgift också men...va fan.

onsdag, november 23, 2005

Djup suck

Jag är så trött och stressad att jag börjar gråta snart. Vill bara krypa ner under täcket och stanna där. Den här dan har varit så jävla mörk, och jag har varit i skolan precis hela dan. Nu sitter jag här och det är meningen att jag ska ta itu med lite utvecklingspsykologiska begrepp. Vi ska ha någon form av prov på det imorgon. Relativt meningslöst kontrollmoment. Den tiden hade jag velat lägga på någon av de mer seriösa examinationsuppgifter vi har. Det är väl vårt eget ansvar om vi läser eller inte, och huruvida vi gjort det borde märkas i de uppgifter vi lämnar in. Tror många skippade föreläsningen idag för att gå hem och ägna sig åt korvstoppning. Kontraproduktivt. Nä, det är väl bäst att jag går och läser lite om objektpermanens, sensitiva perioder, self-efficacy appraisals och lite sånt då... Shite.

tisdag, november 22, 2005

Önskelista

Jag behöver semester, tack.

lördag, november 19, 2005

En gång i tiden

Tre år sedan skulle jag tro.
Vårdag i november.
Jag ser inte klok ut.

tisdag, november 08, 2005

Lärande

Mycket jag pysslar med nu handlar om lärande. (Konstaterade för övrigt att det här har varit en intensiv höst.) Man lär så länge man lever, vet ni, och i helgen har jag bland annat lärt mig att i Östergötland får man ingen röd stark sås på kebaben. Suspekt, eller hur? Den röda såsen ska ju gojsa ihop sig med köttet och den vita dressingen ska vara på grönsakerna. Enda fördelen är väl att det inte blöttnas upp nertill. Jaja, jag äter sällan kebab. Men ändå! Och jag ska nog inte äta det nåt oftare i framtiden heller. Jag hade tänkt gå ner sisådär sju kilo innan året är slut. Öhh...

fredag, november 04, 2005

Bränt krut

Lyssnar på Bränt krut vol. 2. Tack vare en vänlig själ, eller snarare två, har jag fått lägga vantarna på ett original. Volym 1 har jag äntligen fått i mp3 också så jag kan lyssna på skivan jag betalade så dyrt för. Jag har ju ingen skivspelare...

Är trött idag eftersom jag låg och såg på en rätt dålig film på TV inatt. En film som jag dessutom redan sett. Lite onödigt, ja. Nu tvättar jag och funderar på om jag ska hinna tvätta nåt av mina extremskitiga fönster också. Fan att jag inte gjorde det när det var sommarvärme fortfarande. Jaja. Ska iväg på yoga om nån timme.

Imorrn ska jag åka lite tåg igen, och hälsa på på andra breddgrader.

torsdag, november 03, 2005

Flightplan


Lena och jag var på bio och såg Flightplan. Vi tyckte att den var väldigt bra och jättespännande. Jag är sedan länge svag för Jodie Foster...

onsdag, november 02, 2005

Gäspig

Ibland undrar man vad det är för fel på folk, vad vissa har för problem. Fast man ska nog inte fundera för mycket på det. Istället ska man lägga tiden på trevligt folk. Det har jag gjort idag. Drack öl och sa hejdå åt Emelie som ska åka till Tanzania och arbeta med utbildning för unga ensamstående mödrar. Och nu är jag gäspig så det är dags för sängen. Imorrn börjar ny kurs.

tisdag, november 01, 2005

Uppmuntran

Det har varit så mörkt här på sistone. Det behövs lite ljus. Jag orkar inte skriva nåt just nu, men jag tar en bild. Visst ser dom ut att ha det ganska mysigt?