måndag, september 26, 2005

Fugees

Fugees också! Yay. :)

söndag, september 25, 2005

Tripp

Nää, inte en sån tripp. Även om det säkert är nog så intressant. Jag ska till Peking på lördag. Nää, inte det Peking. Jag ska träffa nån jag aldrig träffat förut. Det kan bli intressant, och förhoppningsvis väldigt trevligt.

Ja, vad har hänt annars då? Jag har inte skrivit klart "Jukka-PM:et". Än. Jag har haft fyra dagars VFU (praktik) i en 1-2:a. Det var kul och intressant. Min VFU-polare visade sig vara livetsordare också. Fascinerande. Eller så inte. Imorrn måste jag lämna in stipendieansökan. Och så har jag spelat gitarr för första gången på nån månad. Igår träffade jag Emelie över en vegburgare och ett par öl, det var trevligt. Tränat har jag gjort i veckan också. Det blir ingen kick-/thaiboxning på Perrys har vi kommit fram till utan åtminstone tre månader på det gamla stället. Yoga i fredags, imorgon ska ta tjuren vid hornen och äntra gymmet.

fredag, september 23, 2005

Årets skörd

Årets skörd såhär långt:

R.E.M., Globen 31/1
Anna Ternheim, Katalin 9/2
Elin Sigvardsson , Södra Teatern 10/3
Ane Brun, Katalin 15/3
Profesora, Jens Lekman, Ane brun, Popaganda 27-28/5
Anna Ternheim, Moneybrother, The Ark, Uppsala Outdoor 18/6
Anna Ternheim, The Ark, Lars Winnerbäck & Hovet, Gatufesten 7/7
Lars Winnerbäck & Hovet, Skansen 11/8
Jenny Wilson + Bishop Allen, Kalmar nation 16/9

Kommande:

Frida Hyvönen + David Sandström, Katalin 11/10
Tomas Andersson Wij, Göta Lejon 25/10
Hello Saferide, Kalmar nation 28/10

lördag, september 17, 2005

Punkbarn

Jag och tre apotekare såg Tjenare kungen ikväll. Den var jättebra och kan varmt rekommenderas. Punkbarnen var så rörande och söta att jag fick tårar i ögonen, vilket sällskapet fann mycket roande. Det var en komedi och jag gråter i regel inte på bio heller.



På minussidan kan jag tillägga att två av mina vänner lider mycket av sin panikångest (sina panikångestar?) just nu och det är inte alls kul. Det verkar gå upp och ner det där. Fast på det stora hela tror jag det går uppåt för dem båda två. Snart i alla fall. Även om den jag känt längst har det riktigt riktigt kämpigt nu. Jag tror på er.

Usch, nu har jag varit lite väl personlig. Det var jobbigt.

Sen märkte jag precis att Blogspot gjort det enklare att lägga in bilder nu. Det tackar vi så väldans mycket för! (Eller vänta, det visade sig inte vara fullt så smidigt som det verkade. Den nya funktionen lägger bilderna överst.)

Och så har jag lyssnat på The Ark i veckan.

"I hope that someone's gonna call
and tell me this night is over
'cause I wanna start living my life
before I get much older"


Lyssnat förresten...såg Jenny Wilson igår. Det var bra fast jag var oinlyssnad och trött och falsettsång gör mig ännu tröttare ibland.


Just det. Jag hade kokat tevatten.

onsdag, september 07, 2005

Jo

Jo uppenbarligen var hon inte så förfärad att hon inte kunde prata, det har RBR dementerat. Sen är inget bekräftat om skivan. Men i det stora sammanhanget är det ju peanuts. Läste några kommentarer av Barbara Bush idag (inte om Ani utan om katastrofen såklart) och man blir bara så trött så trött. Blåsta jävla kärring!

I oktober ska jag se Tomas Andersson Wij på Göta Lejon. Det ska bli skoj. :) Ane Brun hade varit kul också men det verkar sisådär med sällskapet.Idag har jag varit i skolan i stort sett hela dan. Jag är trött som fan och ska dricka te och plugga nu. Men mitt arbetslag verkar bra i alla fall. Det består av en Marika, en Malika, en Tobias och en Robban. Vi ska filosofera ihop resten av terminen. Det blir nog bra

torsdag, september 01, 2005

Ani & New Orleans

Alt-folk singer-songwriter Ani DiFranco, who evacuated earlier this week, was too distraught to talk. "Ani is devastated," says her spokesperson, "as she's had a lot of damage to her home in the French Quarter, including the loss of her new album." (källa: RollingStone.com)

Including the loss of her new album

Backups...varför gör hon inte backups? Digitala. Hus kan ju brinna ner eller vadsomhelst. Hon har pratat så mycket om hur hon älskar den där staden, så pass att hon delvis flyttat dit. Och detta på samma år som hon tvingas sjukskrivas. Men men, hon lever och hon har ytterligare ett hem till skillnad från tusentals andra människor.

Verkar ha varit en speciell stad i alla fall. Läste några resereportage för ett tag sen och tänkte att "fan, dit kanske man skulle åka". Folk som varit där verkar ha gillat det också. Men inte hade jag fattat vilket läskigt läge stan egentligen har... Mitt i ett träsk typ.

Samtidigt, när det blir översvämningar i Bangladesh säger vi "åh vad hemskt, nu igen..." och så är det inget mer med det. Men USA som ska vara störst, bäst och vackrast jämt borde kunna ta hand om sina medborgare bättre kan man tycka. Men New Orleans är inte landets mest välbeställda stad och sånt brukar påverka prioriteringar hos dom som har pengarna.